VITEK VT-1614 ST - Инструкция по эксплуатации - Страница 20

Соковыжималки VITEK VT-1614 ST - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 38
Загружаем инструкцию
background image

20

romÂnĂ/ 

Moldovenească

 

 

mai  lent  are  loc  prelucrarea  legumelor  şi  a 

fructelor, cu atât mai mult suc obţineţi.

– 

Nu  introduceţi  degetele  sau  alte  obiecte  în 

orificiul de încărcare (2) al capacului (3).

– 

Verificaţi  periodic  starea  filtrului-răzătoare  

(4) şi a filtrului cu sită (5) în timpul funcţionă-

rii aparatului pentru ca sita să nu se înfunde 

cu  pulpă,  în  caz  de  necesitate  clătiţi  filtrul-

răzătoare  (4) şi filtrul cu sită (5), înainte de 

a  scoate  filtrele  este  necesar  să  opriţi  stor-

cătorul şi să scoateţi fişa cablului de alimen-

tare din priză.

– 

Urmăriţi umplerea recipientului pentru pulpă 

(11), dacă recipientul (11) s-a umplut, opriţi 

storcătorul,  extrageţi  fişa  cablului  de  ali-

mentare  din  priză  şi  îndepărtaţi  pulpa  din 

recipient (11).

ATENŢIE

Durata maximă a funcţionării con-

tinue a aparatului este de ce mult 2 minute 

cu o pauză de cel puţin 3 minute.

– 

Opriţi storcătorul după utilizare fixând comu-

tatorul  (10)  în  poziţia  «0»  şi  scoateţi  fişa 

cablului de alimentare din priza electrică.

Curăţare şi întreţinere

După  folosire  sau  înainte  de  curăţare  întot-

deauna  opriţi    aparatul  şi  deconectaţi-l  de  la 

reţeaua electrică.

Dezasamblaţi şi curăţaţi storcătorul de 

fructe după fiecare utilizare:

• 

Extrageţi  împingătorul    (1)  din  orificiul    de 

încărcare (2) al capacului (3).

• 

Eliberaţi    fixatorul  (8)  şi  deblocaţi  capacul 

(3).

• 

Scoateţi capacul (3).

• 

Scoateţi  colectorul  de  suc  (6)  împreună  cu 

filtrul  cu sită (5) şi filtrul-răzătoare (4).

• 

Se  recomandă  spălarea  accesoriilor  deta-

şabile  cu  apă  caldă  şi  agent  de  curăţare 

neutru imediat după folosirea aparatului.

• 

este  mai  comod  să  spălaţi  orificiile  filtrului-

răzătoare  (4)  şi  ale  filtrului  cu  sită  (5)    din 

partea exterioară, folosind o perie mică. 

• 

Aveţi  grijă  când  spălaţi  filtrul-răzătoare  (4): 

suprafaţa  răzătoarei  cu  disc  este  foarte 

ascuţită. 

• 

Nu  folosiţi  maşina  de  spălat  vase  pentru 

spălarea  filtrului-răzătoare    (4),  filtrului  cu 

sită (5) şi altor piese detaşabile.

• 

Ştergeţi  blocul  motor  (9)  cu  o  cârpă  uşor 

umezită,  apoi  ştergeţi  cu  una  uscată.  Nu 

scufundaţi  blocul  motor  (9)  în  apă  sau  alte 

lichide, nu îl spălaţi sub jet de apă.

• 

Nu  folosiţi  pentru  curăţare  bureţi  aspri, 

agenţi de curăţare abrazivi şi solvenţi.

• 

Unele  alimente  ca  morcovul,  roşiile  sau 

sfecla  pot  colora  accesoriile  de  plastic  ale 

storcătorului,  pentru  înlăturarea  urmelor  de 

colorant puteţi folosi o cârpă uscată înmuia-

tă  în  ulei  vegetal,  după  curăţarea  accesori-

ilor  spălaţi-le  în  apă  caldă  cu  un  detergent 

delicat şi uscaţi-le.

Sfaturi utile

– 

Folosiţi  doar  fructe  şi  legume  proaspete, 

deoarece acestea conţin mai mult suc.

– 

Pentru prepararea sucului puteţi folosi dife-

rite  legume  (morcovi,  castraveţi,  sfeclă, 

tulpini  de  ţelină,  spanac,  roşii)  sau  fructe 

(mere, struguri, ananaşi).

– 

Pomuşoarele  se  recomandă  să  le  spălaţi 

nemijlocit  înainte  de  stoarcerea  sucului 

pentru că acestea repede îşi pierd din pros-

peţime.

– 

Nu este necesar să curăţaţi pieliţa sau coji-

ţa  subţire,  curăţaţi  doar  coaja  groasă  (de 

exemplu, de pe ananaşi sau sfeclă).

– 

Nu este necesar să scoateţi miezul merelor 

înainte de a le stoarce sucul.

– 

Atunci  când  preparaţi  sucul  de  mere,  aveţi 

în  vedre  că  concentraţia  acestuia  depinde 

de sortul de mere folosit.

– 

Alegeţi sorturile de mere, sucul cărora este 

potrivit pentru dumneavoastră.

– 

Consumaţi sucul imediat după preparare. În 

timpul  păstrării  îndelungate  la  aer  sucul  îşi 

pierde din calităţile gustative şi din valoarea 

nutritivă.

– 

Sucul de mere se întunecă repede, picuraţi 

în acesta câteva picături de suc de lămâie, 

acest fapt va încetini procesul de întuneca-

re a sucului.

– 

Dacă  veţi  păstra  sucul  în  frigider,  turnaţi-l 

într-un vas curat cu capac, pentru ca acesta 

să  nu  absoarbă  mirosurile  alimentelor  păs-

VT-1614 IM.indd   20

14.03.2012   14:44:58

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-1614 ST?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"