Плита Zanussi ZCE 560 NW1 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

32
Ražanj
UPOZORENJE: Pristupaèni delovi
mogu jako da se zagreju pri upotrebi grila. 
Decu treba držati na odstojanju. Za vreme 
upotrebe ražnja ostavite vrata peænice 
zatvorena. Posle upotrebe ražanj i njegov 
držaè su vreli, koristite uvek rukavice za 
peænicu kod vaðenja hrane. 
Plitka posuda za peèenje na grilu se
jako zagreva za vreme upotrebe, koristite 
uvek rukavice za peænicu kod vaðenja ili 
stavljanja plitke posude za peèenje na 
vruæi gril. 
Pažnja: Koristite funkciju grila pri
maks. 210°C.
Kako koristiti ražanj?
•
Otvorite vrata peænice. Nataknite meso 
na ražanj, vodeæi pri tome raèuna da se 
viljuška pored same ruèice nalazi na svom 
mestu i da je meso u središnjem položaju. 
•
Pritisnite drugu viljušku i zatim pritegnite
obadve viljuške.
•
Utisnite ražanj u osovinu motora na
zadnjem panelu i stavite završetak ruèice 
u držaè, zatim uložite držaè u prorez u 
gornjem delu prednjeg okvira (vidite sliku). 
•
Stavite plitku posudu za peèenje na grilu u
donji položaj police.
•
Skinite ruèicu i zatvorite vrata.
•
Kada je hrana ispeèena, iskljuèite
funkcijsko dugme peænice i dugme 
termostata, i zatim ponovo stavite ruèicu. 
Skinite ražanj sa motora, pošto ste najpre 
otpustili prednji držaè. Preporuèuje se da 
se istovremeno izvadi plitka posuda za 
peèenje, da bi se obezbedilo da se sva 
sakupljena masnoæa nalazi u posudi. 
•
Preporuèuje se nošenje zaštitnih
rukavica za peænicu za sve vreme 
upotrebe ražnja, pošto oko grila postoje 
veoma visoke temperature. 
Maksimalno dozvoljena težina mesa na 
ražnju iznosi 4-5 kg. 
Kuvanje u pe
ć
nici
Podaci u tablici su informativni, samo
ć
e vam
iskustvo omogu
ć
iti podešavanje pe
ć
nice u
skladu s vašim posebnim zahtevima. 
 
Napomena:
Za predzagrevanje koristite
temperaturu pe
č
enja navedenu u tablici, sve
dok se termostat ne isklju
č
i.
Vrsta kola
č
a ili peciva
Položaj
police
Temperatura °C
Vreme
min.
Nemasni biskvit (u posudi za pe
č
enje) 1 175
15-20
Nemasni biskvit (u okrugloj posudi)
1 175
25-30
Dizano pecivo sa suvim grož
đ
em
1 175
20-25
Poga
č
ice
2 175
40-50
Puslice
2 125
40-50
Содержание
- 2 Оглавлениеѝ; Правилаѝиспользованияѝруководстваѝпоѝэксплуатацииѝ
- 3 ПредостережениЯ
- 6 Эксплуатацияѝприбора
- 7 Органыѝуправления
- 8 нужен
- 9 Электрическийѝгрильѝ
- 10 Вертелѝ
- 12 Электрическиеѝконфоркиѝ
- 13 Советыѝиѝрекомендации
- 16 ЧИСТКАѝИѝУХОД; Камераѝдуховогоѝшкафаѝ
- 19 ВОЗМОЖНЫЕѝНЕИСПРАВНОСТИ
- 20 УСЛОВИЯѝГАРАНТИИ; ПОСЛЕПРОДАЖНОЕѝОБСЛУЖИВАНИЕ; ѝсертифицированныхѝ
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 











