Плита Zanussi ZCE 560 NW1 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

30
Kako treba postupiti?
1. Zagrejte prethodno peænicu, sa funkcijskim
dugmetom peænice u položaju
u toku
oko 10 minuta sa dugmetom termostata 
peænice u maksimalnom položaju. 
2. Unesite jelo. Okrenite dugme termostata 
peænice na željenu temperaturu. 
Gornji grejni element
On služi za peèenje i kuvanje toplotnim 
zraèenjem. Toplota u peænici dolazi samo 
odozgo. Ova funkcija je pogodna da se 
završno zapeku jela, na pr. lazanja, pastirska 
musaka, karfiol sa sirom, itd.. 
Nije neophodno je da se peænica 
prethodno zagreje
.
Kako treba postupiti?
1.
Unesite jelo na 3.
rd
nivo.
2.
Okrenite komandno dugme peænice u
položaj
i okrenite dugme termostata
peænice na željenu temperaturu.
Za iskljuèivanje grejnih elemenata.
Okrenite dugme u smeru okretanja kazaljke u 
položaj iskljuèivanja “0”. 
  
Korisni saveti
Treba uvek da bude najmanje 2,5 cm prostora 
izmeðu gornje površine hrane i grejnog 
elementa. To æe omoguæiti postizanje 
najboljih rezultata  peèenja i kuvanja i pružiti 
prostor za narastanje u smesama sa 
kvascem, u Jorkširskom pudingu, itd..   
Kod peèenja kolaèa, lisnatog testa, èajnog 
peciva, hleba, itd., stavite modle ili plehove za 
peèenje u sredini ispod grejnog elementa. 
Uverite se u to da je hrana stavljena u sredini 
na polici i da ima dovoljno prostora oko pleha 
za peèenje/posude da bi se omoguæila 
maksimalna cirkulacija vazduha. 
Stavite jela na plehove za peèenje pogodne 
velièine da bi se spreèilo prelivanje hrane na 
dno peænice i kako bi se pomoglo smanjenju 
potrebe za èišæenjem. 
Materijal i finalna obrada pleha za peèenje i 
posuda uticaæe na to koliko æe hrana na dnu 
da se zapeèe.
Emajlirano posuðe, tamno, ili teško posuðe 
uticaæe na to da se hrana na dnu više 
zapeèe. Sjajni aluminijumski plehovi ili plehovi 
od poliranog èelika reflektuju toplotu i utièu na 
to da se hrana na dnu manje zapeèe. 
 
NEMOJTE
stavljati posude direktno na dno
peænice pošto može veoma jako da se 
zagreju i da pri tome nastanu ošteæenja. 
NEMOJTE
koristiti plitku posudu za peèenje
na grilu ili limenku za meso kao pleh za 
peèenje jer æe uticati na to da se hrana na 
dnu više zapeèe. 
Radi ekonomiènosti držite vrata otvorena što 
je moguæe kraæe vreme, posebno prilikom 
stavljanja hrane u prethodno zagrejanu 
peænicu. 
Содержание
- 2 Оглавлениеѝ; Правилаѝиспользованияѝруководстваѝпоѝэксплуатацииѝ
- 3 ПредостережениЯ
- 6 Эксплуатацияѝприбора
- 7 Органыѝуправления
- 8 нужен
- 9 Электрическийѝгрильѝ
- 10 Вертелѝ
- 12 Электрическиеѝконфоркиѝ
- 13 Советыѝиѝрекомендации
- 16 ЧИСТКАѝИѝУХОД; Камераѝдуховогоѝшкафаѝ
- 19 ВОЗМОЖНЫЕѝНЕИСПРАВНОСТИ
- 20 УСЛОВИЯѝГАРАНТИИ; ПОСЛЕПРОДАЖНОЕѝОБСЛУЖИВАНИЕ; ѝсертифицированныхѝ
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 











