Gorenje EC5151WG - Инструкция по эксплуатации - Страница 11

Плита Gorenje EC5151WG - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 24
Загружаем инструкцию
background image

EN                                                                                                                                                        10 

turn  may  condense  on  the  oven  door.  This  is  a 
normal  phenomenon  which  will  not  affect  the 
operation  of  the  appliance.  After  the  cooking 
process, wipe the door and the door glass dry. 

 
Switch  off  the  oven  approximately

  10  minutes 

before  the  end  of  the  cooking  process  to  save 
energy by making use of the accumulated heat. 
 
Do  not  cool  the  food  in  a  closed  oven  to  prevent 
condensation (dew). 

 

Guides cooking levels 

 

 
 

 
 
 
 

 
 

 

 

 

COOKING SYSTEMS 

 

OVEN LIGHTING 

With  all  modes  of  operation,  the  oven  lighting  is 
turned  on  automatically  when  the  operation  mode  is 
selected. 

 

RAPID PREHEATING    

 

Use  this  function  to  heat  the  oven  to  the  desired 
temperature as quickly as possible. This mode is not 
appropriate for cooking. 

  Turn  the 

ʺOven  function  knobʺ  to  the  ʺquick 

preheat

ʺ position. 

  Set the  oven to the desired temperature using the 

ʺtemperature dial knobʺ. 

 

UPPER AND BOTTOM HEATER       

 

The  heaters  in  the  bottom  and  in  the  ceiling  of  the 
oven  cavity  will  radiate  heat  evenly  into  the  oven 
interior.  Pastry  and  meat  can  be  cooked  on  one 
shelf leve only. 
 

Roasting meat 

Use  enamel  coated,  tempered  glass,  clay,  or  cast 
iron pan or tray. Stainless steel trays are not suitable 
as they strongly reflect the heat. 
 

Baking pastry 

Only  use  one  level  and  dark  baking  sheets  or  trays. 
In  light-coloured  baking  sheets  or  trays,  the 
browning  of  the  pastry  will  be  poorer,  as  such 
equipment  will  reflect  the  heat.  Always  place  the 
baking  trays  on  the  grid.  If  you  are  using  the 
supplied  baking  sheet,  remove  the  grid.  Cooking 
time will be shorter if the oven is preheated. 

 

 

 

Do not insert the deep baking tray into  
the first guide.

 

LARGE GRILL, GRILL

 

 

 

When  grilling  food  with  the  large  grill,  the  upper 
heater  and  the  grill  heater  fitted  on  the  ceiling  of  the 
oven cavity will operate(LARGE GRILL). 
 
Only  grill  heater,  a  part  of  the  large  grill  set,  will 
operate (GRILL). 
 
Preheat the infrared (grill) heater for five minutes. 
 
Maximum  temperature  when  using  Grill  and  Large 
grill is 230°C. 
 
Supervise  the  cooking  process  at  all  times.  The 
meat may burn quickly due to high temperature. 
Roasting  with  the  grill  heater  is  suitable  for  crispy 
and  low-fat  cooking  of  bratwurst,  cuts  of  meat  and 
fish  (steaks, escalopes, salmon  steaks  or  fillets  etc.) 
or toasted bread. 
 
When  grilling  directly  on  the  grid,  smear  it  with  oil  to 
prevent  the  meat  from  sticking  onto  it  and  insert  it 
into  the  4th  guide.  Insert the  drip  tray  in  to  the  1st or 
2nd guide.  
 
When  grilling  in  a  baking  tray,  make  sure  there  is 
enough liquid in the tray to prevent burning. Turn the 
meat during cooking. 
After  grilling,  clean  the  oven,  the  accessories,  and 
the utensils. 
 
When  baking  trout,  pat  the  fish  dry  with  a  paper 
towel.  Season  on  the  inside;  coat  with  oil  on  the 
outside  and  place  on  the  grid.  Do  not  turn  the  fish 
when grilling. 

 

 

 

The  grill  shall  only  be  used  when  the 
oven door is closed. 

 
Grill  heater,  grid,  and  other  oven  accessories  get 
very  hot  during  grilling.  Therefore,  use  oven  mitts 
and meat tongs. 

 

 
 

Cooking with the rotisserie  

(depending on the model) 
Maximum  temperature  when  using  the  rotisserie  is 
23

0°C. 

 

Insert the skewer support into the 3rd guide from the 
bottom  and  place  the  deep  tray  into  the  bottom  (1st) 
guide to serve as a drip tray. 

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje EC5151WG?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"