Bosch HGV625253T - Инструкция по эксплуатации - Страница 22

Плита Bosch HGV625253T - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 48
Загружаем инструкцию
background image

22

Buz çözme

Dondurulmu  g

ı

da maddesini ambalaj

ı

ndan ç

ı

kart

ı

n

ı

z ve uygun 

bir kaba koyarak tel 

ı

zgaran

ı

n üzerine yerle tiriniz.

Ambalaj

ı

n üzerindeki üretici bilgilerini dikkate al

ı

n

ı

z.

Buz çözülme süreleri, ilgili g

ı

da maddesinin türüne ve miktar

ı

na 

ba

ğ

l

ı

d

ı

r.

Kümes hayvan

ı

n

ı

, gö

ğ

üs k

ı

sm

ı

 alta gelecek  ekilde bir taba

ğ

ı

üzerine koyunuz.

Kurutma

Sadece iyi durumdaki meyve ve sebzeleri kullan

ı

n

ı

z ve onlar

ı

 

iyice y

ı

kay

ı

n

ı

z.

Meyve ve sebzeleri, iyice süzünüz ve kurulay

ı

n

ı

z.

F

ı

r

ı

n tepsisi yerle tirme yüksekli

ğ

i 4,  

Tel 

ı

zgara, yerle tirme yüksekli

ğ

i 2 seviyesine koyulmal

ı

d

ı

r.  

F

ı

r

ı

n tepsisine veya tel 

ı

zgaraya ya

ğ

l

ı

 ka

ğ

ı

t veya par ömen 

ka

ğ

ı

d

ı

 koyunuz.

Çok sulu sebze ve meyveleri birden fazla çeviriniz. Kurutulmu  
g

ı

day

ı

 kurutmadan hemen sonra ka

ğ

ı

ttan ay

ı

r

ı

n

ı

z.

Konserveleme

Konserveleme için kavanozlar ve plastik halkalar temiz ve 
düzgün olmal

ı

d

ı

r. Mümkün oldu

ğ

unca e it büyüklükte 

kavanozlar kullan

ı

n

ı

z. Tablolardaki veriler bir litrelik yuvarlak 

kavanozlar için geçerlidir.

Dikkat!

Daha büyük ya da yüksek kavanozlar kullanmay

ı

n

ı

z. Kapaklar 

patlayabilir.
Sadece iyi durumdaki meyve ve sebzeleri kullan

ı

n

ı

z. 

İ

yice 

y

ı

kay

ı

n

ı

z.

Tablolarda belirtilen süreler referans de

ğ

erlerdir. Bu süreler oda 

s

ı

cakl

ı

ğ

ı

na, kavanozlar

ı

n say

ı

s

ı

na ve kavanoz içeri

ğ

inin miktar

ı

 

ve s

ı

cakl

ı

ğ

ı

na göre de

ğ

i iklik gösterebilir. Ayar

ı

 de

ğ

i tirmeden 

veya kapatmadan önce, kavanozlar

ı

n içinde kabarc

ı

klar olu up 

olu mad

ı

ğ

ı

n

ı

 kontrol ediniz.

Haz

ı

rlanmas

ı

1.

Kavanozu doldurunuz, ancak tamamen doldurmay

ı

n

ı

z.

2.

Cam kenarlar

ı

n

ı

 siliniz, temiz olmal

ı

d

ı

r.

3.

Her bir kavanozun üzerine 

ı

slak plastik halka ve kapak 

koyunuz.

4.

Kavanozlar

ı

 k

ı

skaçlarla kapat

ı

n

ı

z.

Pi irme alan

ı

na alt

ı

 kavanozdan daha fazla kavanoz koymay

ı

n

ı

z.

Ayarlama

1.

Üniversal tavay

ı

 yerle tirme seviyesi 2'ye itiniz. Kavanozlar

ı

 

birbirine de

ğ

meyecek biçimde yerle tiriniz.

2.

Üniversal tavaya ½ litre s

ı

cak su (yakl. 80 °C) dökünüz.

3.

F

ı

r

ı

n

ı

n kap

ı

s

ı

n

ı

 kapat

ı

n

ı

z.

4.

Alt 

ı

s

ı

tmay

ı

 

$

 ayarlay

ı

n

ı

z.

5.

S

ı

cakl

ı

ğ

ı

 170 - 180 °C'ye getiriniz.

Konserveleme
Meyve

 

Yakla

ı

k 40 - 50 dakika sonra k

ı

sa aral

ı

klarla kabarmaya 

ba lar. F

ı

r

ı

n

ı

 kapat

ı

n

ı

z.

25 ila 35 dakikal

ı

k müteakip 

ı

s

ı

tman

ı

n ard

ı

ndan kavanozlar

ı

 

pi irme alan

ı

ndan al

ı

n

ı

z. Pi irme alan

ı

nda so

ğ

uma i leminin 

uzun sürmesi durumunda reçel yap

ı

lm

ı

 meyvenin asitlenmesi 

ihtimali yükselmekte ve bakteriler olu abilmektedir.

Sebze

 

Kavanozlarda kabarc

ı

klar ba lad

ı

ğ

ı

nda, s

ı

cakl

ı

k 120 - 

140 °C'ye geri ayarlanmal

ı

d

ı

r. Sebzenin türüne göre yakl. 35 - 

70 dakika. Bu süre geçtikten sonra f

ı

r

ı

n

ı

 kapat

ı

n

ı

z ve müteakip 

ı

s

ı

tmadan faydalan

ı

n

ı

z.

Dondurulmu

ş

 g

ı

dalar

Aksesuar

Yük-

seklik

Is

ı

tma 

türü

°C cinsinden s

ı

cakl

ı

k

Örne

ğ

in kremal

ı

 pastalar, tereya

ğ

ı

 kremal

ı

 pastalar, çikolata veya 

eker kaplamal

ı

 pastalar, meyveler, tavuk, sosis ve et, ekmek ve 

sandviç ekme

ğ

i, pasta ve di

ğ

er kek türleri

Tel 

ı

zgara

2

B

Is

ı

 seçme dü

ğ

mesi kapal

ı

 

olarak kal

ı

r

Meyve ve ye

ş

illik

Yükseklik Is

ı

tma türü °C cinsinden s

ı

cakl

ı

k Saat olarak süre

600g Elma dilimleri

2+4

N

80

yakl.5

800g Armut dilimleri

2+4

N

80

yakl.8

1,5 kg mürdüm eri

ğ

i veya erik

2+4

N

80

yakl. 8-10

200 g mutfak baharat

ı

, temizlenmi

2+4

N

80

yakl.1½

Bir litrelik kavanozlarda meyve

kabarc

ı

k olu

ş

umundan itiba-

ren

Takip eden 

ı

s

ı

Elma, frenküzümü,çilekler

kapat

ı

lmas

ı

yakl. 25 dakika

Kirazlar, kay

ı

s

ı

lar,  eftaliler, Bekta i üzümleri

kapat

ı

lmas

ı

yakl. 30 dakika

Elma püresi, armutlar, erikler

kapat

ı

lmas

ı

yakl. 35 dakika

So

ğ

umu

ş

 suyu ile bir litrelik kavanozlarda sebze

kabarc

ı

k olu

ş

umundan itiba-

ren

Takip eden 

ı

s

ı

Salatal

ı

klar

-

yakl. 35 dakika

K

ı

rm

ı

z

ı

 pancar

yakl. 35 dakika

yakl. 30 dakika

Brüksel lahanas

ı

yakl. 45 dakika

yakl. 30 dakika

Fasulyeler, k

ı

v

ı

rc

ı

k lahana, k

ı

rm

ı

z

ı

 lahana

yakl. 60 dakika

yakl. 30 dakika

Bezelye

yakl. 70 dakika

yakl. 30 dakika

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HGV625253T?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"