Bosch HGV625253T - Инструкция по эксплуатации - Страница 19

Плита Bosch HGV625253T - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 48
Загружаем инструкцию
background image

19

Et, kümes hayvan

ı

, bal

ı

k

Kaplar

S

ı

ca

ğ

a dayan

ı

kl

ı

 olan her kab

ı

 kullanabilirsiniz. Büyük boyutlu 

k

ı

zartmalar için f

ı

r

ı

n tepsisi de uygundur.

Cam yemek kaplar

ı

 kullanman

ı

z

ı

 tavsiye ederiz. K

ı

zart

ı

c

ı

 için 

kapak uygun olmal

ı

 ve iyi kapanmal

ı

d

ı

r.

E

ğ

er emaye k

ı

zart

ı

c

ı

 kullan

ı

rsan

ı

z biraz daha fazla s

ı

v

ı

 ekleyiniz.

Paslanmaz çelik k

ı

zartma tencerelerinde k

ı

zarma o kadar güçlü 

de

ğ

ildir ve et biraz daha az pi mi  olabilir. Pi irme süresini 

uzat

ı

n

ı

z.

Tablolardaki bilgiler:  
Kapaks

ı

z kap = aç

ı

k  

Kapakl

ı

 kap = kapal

ı

Kab

ı

 daima tel 

ı

zgaran

ı

n ortas

ı

na yerle tiriniz.

S

ı

cak durumdaki cam kaplar

ı

 kuru bir altl

ı

k üzerine b

ı

rak

ı

n

ı

z. 

Altl

ı

ı

slak veya so

ğ

uk ise cam

ı

n çatlama tehlikesi söz 

konusudur.

K

ı

zartmak

Çok ya

ğ

s

ı

z et için biraz s

ı

v

ı

 ekleyiniz. Kab

ı

n taban

ı

 yakl. ½ cm 

kadar örtülmelidir.
Bu

ğ

ulamal

ı

 k

ı

zartma için yeterli miktarda s

ı

v

ı

 kat

ı

n

ı

z. Kab

ı

taban

ı

 1 - 2 cm kadar örtülmelidir.

S

ı

v

ı

n

ı

n miktar

ı

 etin türüne ve kab

ı

n malzemesine ba

ğ

l

ı

d

ı

r. E

ğ

er 

eti emaye k

ı

zart

ı

c

ı

da haz

ı

rlayacaksan

ı

z, cam kaba göre biraz 

daha fazla s

ı

v

ı

 gereklidir.

Paslanmaz çelik k

ı

zartma tencereleri sadece belirli ko ullarda 

uygundur. Et daha yava  pi ecek ve daha az k

ı

zaracakt

ı

r. Daha 

yüksek s

ı

cakl

ı

ğ

ı

 ve/veya daha uzun pi irme süresini kullan

ı

n

ı

z.

Izgara yapma hakk

ı

nda bilgiler

Izgara yaparken 

ı

zgaraya koyaca

ğ

ı

n

ı

z yiyecekleri pi irme 

alan

ı

na yerle tirmeden önce 3 dakika 

ı

s

ı

t

ı

n

ı

z.

Izgara yaparken f

ı

r

ı

n

ı

n kap

ı

s

ı

n

ı

n daima kapal

ı

 olmas

ı

na dikkat 

ediniz.
Izgara yap

ı

lan etlerin mümkün oldu

ğ

u kadar ayn

ı

 kal

ı

nl

ı

kta 

olmas

ı

na özen gösteriniz. Böylelikle etler muntazam ve ayn

ı

 

oranda k

ı

zar

ı

p lezzetlerini korurlar; ayr

ı

ca fazla kurumalar

ı

 

önlenmi  olur.
Sürenin 

Z

 kadar

ı

 geçti

ğ

inde 

ı

zgara parçalar

ı

n

ı

 çeviriniz.

Biftekleri ancak 

ı

zgara üzerinde k

ı

zartt

ı

ktan sonra tuzlay

ı

n

ı

z.

Izgara yap

ı

lacak olan etleri vs. do

ğ

rudan tel 

ı

zgaran

ı

n üzerine 

diziniz. Tek bir parça 

ı

zgaral

ı

k et vs. k

ı

zartacaksan

ı

z, tel 

ı

zgaran

ı

n tam ortas

ı

na koyunuz. 

Ayr

ı

ca f

ı

r

ı

n tepsisini 1 yükseklik kademesine yerle tiriniz. 

Böylelikle etten damlayan su ve ya

ğ

lar tepsiye akar ve f

ı

r

ı

temiz kal

ı

r.

Izgara s

ı

ras

ı

nda f

ı

r

ı

n tepsisi veya üniversal tava yerle tirme 

seviyesi 4 veya 5'e yerle tirilmemelidir. Yüksek s

ı

cakl

ı

kta  ekli 

bozulabilir ve d

ı

ar

ı

 ç

ı

kar

ı

l

ı

rken pi irme alan

ı

na zarar verebilir.

Izgara 

ı

s

ı

tma eleman

ı

 sürekli aç

ı

l

ı

p kapan

ı

r. Bu normaldir. 

Bunun ne s

ı

kl

ı

kta oldu

ğ

u ayarlanm

ı

 k

ı

zartma seviyesine göre 

de

ğ

i ir.

Et

Et parçalar

ı

n

ı

 sürenin yar

ı

s

ı

 dolduktan sonra çeviriniz.

K

ı

zartma pi tikten sonra, kapat

ı

lm

ı

 ve kap

ı

s

ı

 kapal

ı

 tutulan 

f

ı

r

ı

n

ı

n içinde 10  dakika daha bekletilmelidir. Böylece et suyunun 

daha iyi da

ğ

ı

lmas

ı

 sa

ğ

lan

ı

r.

Rozbifi pi tikten sonra alüminyum folyoya sar

ı

n

ı

z ve 10 dakika 

bekletiniz.

Kendi tarifinize göre pi irme yapmak isti-
yorsunuz.

Pi irme tablolar

ı

nda yer alan benzer ürünlere göre hareket ediniz.

Kekin pi ip pi medi

ğ

ini kontrol edebilir-

siniz.

Tarifte verilmi  pi me süresinin bitimine 10 dakika kala tahta çubuk ile keki en yüksek 
yerinden deliniz. Tahta çubu

ğ

a hamur yap

ı

m

ı

yorsa kek pi mi tir.

Kek çökmektedir.

Bir sonraki seferde daha az s

ı

v

ı

 kullan

ı

n

ı

z veya f

ı

r

ı

ı

s

ı

s

ı

n

ı

 10 derece daha dü ük ayarla-

y

ı

n

ı

z. Tarifte verilmi  kar

ı

t

ı

rma sürelerine dikkat ediniz. Pi irme süresinin bitimine 10 

dakika kalmadan f

ı

r

ı

n kap

ı

s

ı

n

ı

 açmay

ı

n

ı

z.

Kek ortada yükselmi  ancak kenarlar

ı

 

daha alçakta kalm

ı

.

Kal

ı

b

ı

n kenarlar

ı

n

ı

 ya

ğ

lamay

ı

n

ı

z. Pi irmeden sonra keki dikkatlice bir b

ı

çak ile kal

ı

ptan 

ay

ı

r

ı

n

ı

z.

Kekin üstü fazla k

ı

zarmaktad

ı

r. 

Keki bir alt rafta f

ı

r

ı

na sürünüz, daha dü ük bir 

ı

s

ı

 seçiniz ve daha uzun bir süre pi iriniz. 

Kek kuru.

Küçük tahta bir çubuk ile pi mi  keke ufak delikler aç

ı

n

ı

z. Ard

ı

ndan meyve suyu damlat

ı

-

n

ı

z. Bir sonraki seferde f

ı

r

ı

ı

s

ı

s

ı

n

ı

 10 derece daha yüksek ayarlay

ı

n

ı

z ve pi irme süresini 

k

ı

salt

ı

n

ı

z.

Kek güzel görünüyor ancak içi 

ı

slak 

(hamur) kalm

ı

.

Bir sonraki seferde daha az s

ı

v

ı

 kullan

ı

n

ı

z ve f

ı

r

ı

ı

s

ı

s

ı

n

ı

 daha dü ük ayarlay

ı

p, keki daha 

uzun pi iriniz.

Mayal

ı

 hamurdan küçük kurabiyeler 

pi erken birbirlerine yap

ı ı

r.

Her kurabiye parças

ı

n

ı

n etraf

ı

nda yakl. 2 cm mesafe olmal

ı

d

ı

r. Böylece, kurabiye parçala-

r

ı

n

ı

n kabarmas

ı

 ve her taraf

ı

n

ı

n pi mesi için yeterince yer olacakt

ı

r.

Meyveli veya sulu pasta pi irirken 
yo

ğ

unla m

ı

 su olu ur.

Pi irme esnas

ı

nda su buhar

ı

 olu abilir. Su buhar

ı

 kap

ı

n

ı

n üstünden ç

ı

k

ı

yor. Su buhar

ı

 

kumanda bölümü veya etraf

ı

ndaki mobilyalar üzerine yerle ip yo

ğ

unla m

ı

 su damlalar

ı

 

olu turabilir. Bu fiziksel bir olayd

ı

r.

Et

A

ğ

ı

rl

ı

k

Aksesuar ve kap-

lar

Yükseklik

Is

ı

tma türü

°C cinsinden 

s

ı

cakl

ı

k, 

ı

zgara 

kademesi

Dakika cinsin-

den süre

S

ı

ğ

ı

r eti

S

ı

ğ

ı

r k

ı

zartmas

ı

1,0 kg

kapal

ı

2

%

200-220

120

1,5 kg

2

%

190-210

140

2,0 kg

2

%

180-200

160

S

ı

ğ

ı

r filetosu, orta pi mi

1,0 kg

ı

k

2

%

210-230

70

1,5 kg

2

%

200-220

80

Rozbif, orta pi mi

1,0 kg

ı

k

1

7

210-230

50

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HGV625253T?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"