VITEK VT-4271 CM - Инструкция по эксплуатации - Страница 7

Мультиварки VITEK VT-4271 CM - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 60
Загружаем инструкцию
background image

7

ENGLISH          

Note:  The  keep  warm  function  is  not  available  for 
the  programs  “Reheat”,  “Jam”,  “Jelly”,  “Roast-
ing”, “Cottage cheese” and “Yogurt”.

To cancel the keep warm mode, press and hold the 
button (16)  . 

Note:

– 

Despite  the  unit  keeps  the  ready  dish  warm 
for 24 hours, it is not recommended to leave 
the  cooked  food  in  the  bowl  for  a  long  time, 
because this may spoil the food.

– 

Do not use the keep warm function to reheat 
products.

Attention!

 

 Never leave the operating unit unattended.

 

 To avoid burns be very careful when opening the 
lid (4), do not bend over the steam valve (7) dur-
ing multicooker operation and do not place open 
parts of your body above the bowl (12)! 

 

During  the  first  operation  of  the  multicooker 
some  foreign  smell  from  the  heating  element 
can appear. It is normal.

 

 Watch the food during cooking and, if necessary, 
stir  the  products  with  the  plastic  soup  ladle  (18) 
or spatula (19). Do not use metal objects that can 
scratch the non-stick coating of the bowl (12).

 

Do  not  leave  the  lid  of  the  unit  during  operation 
open  except  the  “Fondue”  and  “Roasting”  pro-
grams.

 

You may use holder on the unit body to keep 
the soup ladle (18) and spatula (19).

“YOGURT” PROGRAM

 

Pour leaven and milk into the cups (21) in the pro-
portion 1:10. 

Note:  Use  natural  yogurt  with  minimum  shelf-life, 
free  of  additives  and  coloring  agents  as  a  leaven. 
You can make leaven by yourself from special bac-
teria leaven (you can find it in a drugstore or in health 
food stores) following the instructions attached.

 

Install the filled cups (21) without the lids into the 
bowl (12).

 

Install  the  bowl  (12)  into  the  process  chamber, 
select the “Yogurt” program and set the cooking 
time (see “Use of the multicooker”).

 

Attention! Do not move the multicooker dur-
ing operation in the “Yogurt” program.

 

Cover cups containing ready yogurt with lids and 
place  them  into  the  fridge  for  several  hours  to 
stop bacteria growth.

 

You  can  add  fruits,  jam  and  honey  to  the  ready 
natural yogurt. 

“FONDUE” PROGRAM

The unit is intended to cook the cheese fondue and 
fondue with broth or vegetable oil. This program al-
lows to select the heating temperature ranging from 
70°C  to  150°C.  The  recommended  temperature  for 
cheese fondue is from 70°C to 80°C.

 

You can preliminarily marinade meat, shrimps or 
fish. Cut the products into small pieces of equal 
size. 

 

Do not use frozen products for making fondue. 

 

Pick  the  shrimps,  pieces  of  meat,  fish  or  veg-
etables  with  the  special  metal  forks  for  fondue 
or skewers. 

 

Products,  strung  on  the  forks,  dip  in  the  heated 
broth/oil/cheese.

«MULTICOOK» PROGRAM

The  “Multicook”  program  allows  you  to  change  the 
temperature and cooking time within the range from 
30°C  to  150°C  in  accordance  with  your  needs  and 
preferences. 

Use of the unit in the “Fondue” and “Multicook” 
programs

 

Open the lid (4).

 

Install the bowl (12) in the process chamber.

 

Put the food into the bowl (12) (see “Recipe book”). 
The  volume  of  products  must  not  be  above  the 
maximum mark and below the minimum mark. 

 

If  you  are  cooking  in  the  “Multicook”  program, 
close the lid (4) tightly. If you are making fondue, 
leave the lid (4) open.

 

Switch the unit on by touching the button (16) 

 

Touch the «MENU» button (13).

 

By  touching  the  buttons  «-/+»  (14),  select  the 
«Fondue» or «Multicook» cooking program.

 

Touch  the  (16)  button 

,  the  display  will  show 

the  flashing  temperature  indication  “100°C”. 
By touching the buttons (14) “-/+”, set the tem-
perature of heating. 

 

Touch  the  (16)  button 

,  the  display  will  show 

the indications of the operation time.

 

Use the buttons «-/+» (14) to set the operation time.

 

Touch the button (16) 

 to launch the program.

 

If you are making fondue, wait until the cheese is 
melted and soup/oil heats up.

Note: 
If you are making fondue, regularly stir the mix-
ture of cheese and wine. Avoid vigorous boiling 
of liquids. If necessary, decrease the tempera-
ture. To do this, switch the cooking program off 
and re-set the unit.

VT-4271.indd   7

15.02.2016   12:08:56

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4271 CM?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"