VITEK VT-4218 BK - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Мультиварки VITEK VT-4218 BK - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 48
Загружаем инструкцию
background image

8

 ENGLISH

 

To avoid scorching food, switch the keep warm 
function  off  right  after  the  «Baking»  program 
ends. 

 

Attention! Do not move the multicooker dur-
ing operation in the «Yogurt» and «Cottage 
cheese» program.

 

The «Multicook» program is intended for advanced 
users with sufficient cooking experience.

 

See  recipes  of  dishes  in  the  recipe  book 
(supplied with the unit). All recipes are to be 
taken  as  recommendations  as  the  required 
amount  and  proportions  of  the  ingredients 
may vary depending on local peculiarities of 
the food and altitude above sea level.

USING THE MULTICOOKER

Notes:

 

Despite the unit keeps the ready dish warm 
for  24  hours,  it  is  not  recommended  to 
leave the cooked food in the bowl for a long 
time, because this may spoil the food.

 

Do  not  use  the  keep  warm  function  for 
heating up the products.

AT TENTION!

 

Never leave the operating unit unattended.

 

To avoid scalding, be careful when opening 
the lid (4). Do not bend over the steam valve 
(6) during operation of the multicooker and 
do not place open parts of your body above 
the bowl (11)! 

 

During  the  first  operation  of  the  multi-
cooker, some foreign smell from the heat-
ing element can appear. It is normal.

 

Watch the food during cooking and, if nec-
essary,  stir  the  products  with  the  plastic 
soup ladle (22) or spatula (23). Do not use 
metal  objects  that  can  scratch  the  non-
stick coating of the bowl (11).

Loading  the  products  and  connecting  to  the 
mains

Notes: 

 

Do  not  use  the  bowl  (11)  for  washing  cereals 
and  do  not  chop  products  in  it,  this  can  dam-
age the non-stick coating;

 

Make  sure  that  there  are  no  foreign  objects, 
dirt or moisture in the process chamber and on 
the bottom of the bowl (11);

 

Wipe  the  outer  surface  and  the  bottom  of  the 
bowl (11) dry before use.

 

In the middle of the heating element (9) there is 
a temperature sensor (10). Make sure that the 
movement of the sensor is not limited.

 

Make sure that the level of ingredients and liq-
uids  does  not  exceed  the  maximal  mark  «10» 
and  is  not  lower  than  the  minimal  mark  «2». 
The  maximal  level  mark  for  porridges  (except 
rice) is «8».

General example of rice loading 
Measure rice with the measuring cup (24), wash it 
and put into a casserole. 
The  water  level  required  for  a  certain  amount  of 
rice  is  given  on  the  scale  inside  the  bowl  (11): 
rice  –  «RICE»,  water  level  in  cups  –  «CUP».  Pour 
water up to the corresponding mark.
Example:  After  putting  four  measuring  cups  of 
cereal, pour water till the mark «4 CUP» (4 cups). 
For liquid porridges the recommended proportion 
of rice and water is 1:3.

1. 

Put the food into the bowl (11) following the rec-
ipe (see the recipe book). 

2. 

Install  the  bowl  (11)  in  the  process  chamber. 
Make  sure  that  the  outer  surface  of  the  bowl 
is  clean  and  dry,  and  the  bowl  itself  is  placed 
evenly and is in secure contact with the surface 
of the heating element (9).

3. 

If you steam products, pour water into the bowl 
(11) so that boiling water doesn’t reach the bot-
tom  of  the  basket  (21).  Put  the  food  into  the 
basket (21) and place it on the bowl (11).

4. 

Close  the  lid  (4)  until  clicking.  If  you  are  using 
the «Roasting» program, leave the lid open.

5. 

Insert  the  power  cord  jack  into  the  connector 
(8)  and  the  power  cord  plug  into  the  socket. 
You’ll  hear  a  sound  signal,  the  button  (14) 
«START»  illumination  and  the  symbol 

  will 

be flashing.

Selecting the program from the upper part of 
the menu

6. 

Select  the  food  type  using  the  «+/-»  buttons 
(19):  beef 

,  lamb 

,  pork 

,  poultry

seafood 

  or  vegetables 

.  The  selected 

product icon will be flashing.

7. 

Touch the «MENU» button (15) and then use the 
buttons (19) «+/-» to select a cooking program: 
«Slow  cooking» 

  ,  «Boiling» 

,  «Steam 

cooking» 

,  «Roasting» 

  or  «Stewing» 

. The selected program icon will be flashing.

8. 

Go to the chapter «Setting the cooking time».

Selecting a program from the lower part  
of the menu

9. 

Consequently  press  the  button  (15)  «MENU» 
until the «Rice» program icon will start flashing. 

VT-4218.indd   8

11.08.2014   14:40:27

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4218 BK?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"