VITEK VT-4217 BN - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Мультиварки VITEK VT-4217 BN - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 48
Загружаем инструкцию
background image

8

 ENGLISH

cooker  and  do  not  place  open  parts  of 
your body above the bowl (11)! 

 

During  the  first  operation  of  the  multi-
cooker some foreign smell from the heat-
ing element can appear. It is normal.

 

Watch the food during cooking and, if nec-
essary,  stir  the  products  with  the  plastic 
soup ladle (22) or spatula (23). Do not use 
metal  objects  that  can  scratch  the  non-
stick coating of the bowl (11).

«YOGURT» PROGRAM 

– 

Pour  milk  and  leaven  into  the  cups  (25)  (see 
the recipe book). 

Note:

 Use natural yogurt with minimum shelf-life 

free of additives and coloring agents as a leaven. 
You  can  make  leaven  by  yourself  from  special 
bacteria leaven (you can find it in a drugstore or 
in  health  food  stores)  following  the  instructions 
supplied.

– 

Install the filled cups (25) without the lids into 
the bowl (11).

– 

Place the bowl (11) into the process chamber, 
select  the  program  and  set  the  cooking  time 
(see “Using of the multicooker”).

– 

Cover cups with ready yogurt with lids and put 
them  into  the  fridge  for  several  hours  to  stop 
bacteria growth.

– 

You can add fruits, jam and honey in the ready 
natural yogurt. 

«FONDUE» PROGRAM

The  unit  is  intended  to  cook  the  cheese  fondue 
and fondue with broth or vegetable oil. This pro-
gram allows to select heating temperature within 
the range from 70° to 150°С. Recommended tem-
perature  for  cooking  the  cheese  fondue  is  from 
70° to 80°С.

– 

You  can  preliminary  marinade  meat,  shrimps 
or  fish.  Cut  the  products  into  small  pieces  of 
equal size. 

– 

Do not use frozen products for making fondue. 

– 

Pick the shrimps, pieces of meat, fish or veg-
etables with the skewers. 

Attention! Do not use metal objects that can 
scratch  the  non-stick  coating  of  the  bowl. 
Use special wooden (bamboo) skewers.

– 

Dip  products,  strung  on  the  forks,  in  the 
heated broth/oil/cheese.

«MULTICOOK» PROGRAM

The  «Multicook»  program  allows  you  to  change 
the  temperature  and  cooking  time  within  the 

range from 30°C to 150°C in accordance with your 
needs and preferences.

Using the unit in «Fondue» and «Multicook» 
programs

– 

Open the lid (4).

– 

Install the bowl (11) in the process chamber.

– 

Put  the  products  into  the  bowl  (11)  (see  the 
recipe  book).  The  volume  of  products  must 
not  be  above  the  maximum  mark  and  below 
the minimum mark. 

– 

If you are cooking in the 

«

Multicook

»

 program, 

close the lid (4) tightly. If you are making fon-
due, leave the lid (4) open.

– 

Choose  a  cooking  program  (see  «Using  the 
multicooker»),  the  temperature  indications 
will be flashing.

– 

Use the buttons (17) «-/+» to set the required 
temperature.

– 

Press  the  «TIME»  button  (16)  and  set  the 
cooking time using the buttons (17) «-/+».

– 

Press the «START» (14) button once to launch 
the program.

– 

If you are making fondue, wait until the cheese 
is melted and soup/oil heats up.

Note: 
If you are making fondue, stir the mixture of 
cheese  and  wine  regularly.  Avoid  vigorous 
boiling of liquids. If necessary, decrease the 
temperature.  To  do  this,  switch  the  cooking 
program off and re-set the unit.

Memory function

– 

In case of emergency power cutoff during the 
unit  operation  the  memory  function  with  the 
duration of up to 2 hours is activated. 

– 

If  the  power  supply  is  restored  within  2  hours 
the unit will continue to perform the pre-set pro-
gram from the moment it has been stopped at. 

– 

If there is no power for more than 2 hours it is 
necessary to program the unit again. 

CLEANING AND CARE 

– 

Unplug the unit and let it cool down.

– 

Remove  the  steam  valve  (6).  Unscrew  the  lid 
of the steam valve by turning it in the direction 
of 

è

 

,  marked  on  its  side  surface.  Rinse 

the  steam  valve  and  install  the  lid  back  to  its 
place,  then  secure  it  by  turning  in  the  direc-
tion of 

 

. Install the steam valve (6) back 

to its place.

– 

Clean  the  unit  body  (1)  and  lid  (4)  with  a 
slightly damp cloth, and then wipe dry. 

VT-4217.indd   8

24.01.2014   16:58:35

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-4217 BN?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"