Saturn ST-EC7774 Miranda - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Хлебопечки Saturn ST-EC7774 Miranda - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 20
Загружаем инструкцию
background image

HOW TO MAKE BREAD 

1.  Place  the  bread  pan  in  position,  then  turning  it  in  clockwise  until  they  click  in  correct 

position.  Fix the  kneading  blade  onto  the  drive  shaft.  It  is recommended to  fill  hole  with 

heat-resisting margarine prior to place the kneading blade to avoid  the dough sticking the 

kneading blade, also this would make the kneading blade be removed from bread easily.   

2.  Place  ingredients  into  the  bread  pan.  Please  keep  to  the order mentioned  in  the recipe. 

Usually  the  water  or  liquid  substance  should  be  put  firstly,  then add  sugar,  salt and  flour, 

always add yeast or baking powder as the last ingredient. 

水或 液体

干的 配料

酵 母 或苏 打

Ye a st o r so d a 

Dr y ing red ie nts

Wa te r  o r liq uid 

Note: the maximum quantities of the flour and yeast which may be used refer to the recipe.

3. Make a small indentation on the top of flour with finger, add yeast  into the indentation, 

make sure it does not come into contact with the liquid or salt.

4. Close the lid gently and plug the power cord into a wall outlet. 

5. Press the MENU button until your desired program is selected.

6. Press the COLOR button to select the desired crust color. 

7. Press the LOAF button to select the desired size. 

8. Set the delay time by pressing TIME+ or TIME- button. This step may be skipped if you 

want the bread maker to start working immediately.

9. Press the START/STOP button to start working.

10. For the program of BASIC, FRENCH, WHOLE WHEAT, QUICK, SWEET, GLUTEN 

FREE,  ULTRA-FAST  and  CAKE  beeps  sound  will  be  heard  during  operation.  This  is  to 

prompt  you  to  add  ingredients.  Open  the  Lid  and  put  in  some  ingredients.  It  is  possible 

that steam will escape through the vent in the lid during baking. This is normal.

11.  Once  the  process  has  been  completed,  one  beep  will  be  heard.  You  can  press

START/STOP  button  for  approx.  2  seconds  to  stop  the  process  and  take  out  the  bread.   

Open the Lid and while using oven mitts, turn the bread pan in anti-clockwise and take out 

the bread pan.

Caution: the Bread pan and bread may be very hot! Always handle with care.

12. Let the bread pan cool down before removing the bread. Then use non-stick spatula to 

gently loosen the sides of the bread from the pan.

13.  Turn  bread  pan  upside  down  onto  a  wire  cooling  rack  or  clean  cooking  surface  and 

gently shake until bread falls out.

14. Let the bread cool for about 20 minutes before slicing. It is recommended slicing bread 

with  electric  cutter  or  dentate  cutter,  had  better  not  with  fruit  knife  or  kitchen  knife, 

otherwise the bread may be subject to deformation.

15.  If  you  are  out  of  the  room  or  have  not  pressed  START/STOP  button  at  the  end  of 

operation,  the  bread  will  be  kept  warm  automatically  for  1  hour,  when  keep  warm  is 

finished, 10 beeps will be heard.

16. When do not use or complete operation, unplug the power cord.

Note:  Before  slicing  the  loaf,  use  the  hook  to  remove  out  the  Kneading  blade  hidden  on 

the bottom of loaf. The loaf is hot, never use the hand to remove the kneading blade.

Note: If bread has not been completely eaten up, advise you to store the remained bread in 

sealed  plastic  bag  or  vessel.  Bread  can  be  stored  for  about  three  days  during  room 

temperature, if  you  need  more  days  storage,  pack it  with  sealed  plastic  bag  or  vessel  and 

then  place  it  in  the  refrigerator,  storage  time  is  at  most  ten  days.  As  bread  made  by 

ourselves does not add preservative, generally storage time is no longer than that for bread 

in market.

SPECIAL INTRODUCTION

1. For Quick breads

Quick  breads  are  made  with  baking  powder  or  baking  soda  that  is  activated  by  moisture 

and  heat.  For  perfect  quick  breads,  it  is  suggested  that  all  liquid  should  be  placed  in  the 

bottom  of  the  bread  pan,  and  dry  ingredients  should  be  placed  on  top.  During  the  initial 

mixing of quick bread, dry ingredients may collect in the corners of the pan. It is necessary 

to help machine mixing to avoid flour clumps.

2. About Ultra fast program

The bread maker can bake loaf within 1 hour 28 minutes with rapid program. Please note 

that  it  should  be  hot  water  of  48—50,  you  must  use  a  cooking  thermometer  to measure 

the temperature. The influence of temperature is very critical to the performance of baking. 

If the water temperature is too low, the bread will not be rise to expected size, if the water 

temperature  is  too  high.  The  fungus  in  the  yeast  will  be  killed  before  rising,  which  also 

will affect the baking performance.

CLEANING AND MAINTENANCE

Disconnect the machine from the power outlet and let it cool down before cleaning.

1. Bread pan: remove the bread pan by turning it in anti-clockwise, then pulling the handle 

to remove it, wipe inside and outside of pan with a  damp  clothes, do not use any sharp or 

abrasive agents for the consideration of protecting the non-stick coating. The pan must be 

dried completely before installing.

Note: Insert the bread pan and turning it in clockwise until it fixed in correct position. If it 

cannot be inserted, adjust the pan lightly to make it is on the correct  position then press it 

down.

2.  Kneading  blade:  If  the  kneading  blade  is  difficult  to  remove  from  the  bread,  use  the 

hook.  Also  wipe  the  blade  carefully  with  a  cotton  damp  cloth.  Both  the  bread  pan  and 

kneading blade are dishwashing safe components. 

3.  Housing:  gently  wipe  the  outer  surface  of  housing  with  a  wet  cloth.  Do  not  use  any 

abrasive  cleaner  for  cleaning,  as  this  would  degrade  the high  polish  of  the  surface.  Never 

immerse the housing into water for cleaning.

Note: It is suggested not disassembling the lid for cleaning.

4. Before the bread maker is packed for storage, ensure that it has completely cooled down, 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC7774 Miranda?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"