Gorenje BM900ND - Инструкция по эксплуатации - Страница 8

Хлебопечки Gorenje BM900ND - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 83
Загружаем инструкцию
background image

 
 

POSTOPEK PEKE KRUHA 

1.   Posodo za kruh post

avite na svoje mesto, jo zasučite v smeri urinega kazalca, da z zaskokom 

skoči v pravilen položaj. Lopatko za mešanje fiksirajte na os. Priporočamo, da lopatko pred 
fiksiranjem na os namažete z margarino, da se nanjo ne bi prijemalo testo, hkrati pa boste 
lopatko veliko lažje izvlekli iz pečenega kruha.  

2.   Sestavine vsujte v posodo za kruh. Pozorno sledite vrstnemu redu navodil v receptu. Ponavadi 

najprej vlijemo vodo ali drugo tekočino, nato dodamo sladkor, sol in moko, vedno pa šele na 
koncu dodamo kvas ali pecilni prašek.  

水 或 液体

干 的 配 料

酵 母 或 苏 打

Ye a st  o r so d a  

Dr y in g re d ie n t s

Wa t e r  o r liq u id  

 

 
3. 

Na vrhu kupa moke s prstom naredite majhno vdolbino in vanjo dodajte kvas. Pazite, da ne pride 
v stik s tekočino ali s soljo.  

Opomba

: Največja količina moke je 600 g, kvasa pa tri čajne žličke. Priporočamo, da te količine nikoli 

ne presežete, saj lahko sicer testo premočno vzhaja in seže čez robove posode.  
4. 

Pri programih BASIC (osnovni program), WHOLE WHEAT (polnozrnati), FRENCH (francoski), 
SWEET (sladek kruh), CAKE (torta) 

ter HOMEMADE (domač kruh) postavite oreščke ali suho 

sadje v posodico za sestavine in zaprite njen pokrov. Opomba: Med delovanjem se bo pokrov 
posodice za oreščke in suho sadje samodejno odprl in spustil sestavine v pekač za kruh.  

5. 

Nežno zaprite pokrov ter priključite aparat na električno omrežje (vtaknite vtikač v vtičnico).  

6. 

Pritisnite tipko 

MENU

, da izberete želeni program.  

7. 

Pritisnite tipko 

COLOR

 (barva), da izberete barvo skorje.  

8. 

Pritisnite tipko 

LOAF

 

(štruca), da izberete želeno velikost (700 g ali 1000 g).  

9. 

Pritisnite tipko 

TIME

 

(čas), da nastavite zamik delovanja. Ta korak lahko tudi izpustite, če želite, 

da začne aparat za peko kruha delovati nemudoma. 

10.  Pritisnite tipko 

START/STOP

 

in jo držite približno 2 sekundi, da začne aparat delovati.  

11. 

Ko je postopek končan, boste zaslišali deset piskov, 

na ekranu LCD pa bodo ponovno 

prikazane privzete nastavitve aparata

. Če želite, lahko pritisnete tipko 

START/STOP

 ter jo 

držite dve sekundi in tako zaustavite postopek delovanja ter vzamete kruh iz aparata. Odprite 
pokrov ter s kuhinjskimi zaščitnimi rokavicami obrnite posodo/pekač za kruh v smeri urinega 
kazalca in odstranite posodo/pekač za kruh.  

Pozor:

 

Posoda/pekač za kruh ter kruh sta lahko zelo vroča! Ravnajte previdno.  

12. 

Pustite, da se posoda/pekač za kruh ohladi, preden iz nje odstranite kruh. Nato z lopatico proti 
sprijemanju nežno ločite skorjo kruha od stranic posode.  

13. 

Obrnite posodo za kruh z odprto stranjo navzdol in jo nežno potresite. Kruh obrnete na rešeto za 
ohlajanje ali na čisto kuhalno površino. 

 

14. 

Preden narežete kruh na rezine, pustite, da se ohlaja približno 20 minut. Priporočamo, da kruh 
režete z električno žagico ali z nazobčanim nožem in ne z nožem za sadje ali kuhinjskim nožem, 
saj se v slednjem primeru lahko oblika kruha popači.  

15. 

Če vas ob zaključku postopka peke ni v bližini aparata ali če niste pritisnili tipke START/STOP, 
bo aparat samodejno ohranjal kruh topel še eno uro. Po koncu ohranjanja toplote kruha aparat 
odda en pisk. 

16. 

Takoj po končanem delovanju ter ko aparata ne uporabljate, ga izklopite iz električnega omrežja 
(izvlecite vtikač iz vtičnice). 

Opomba: Preden narežete štruco kruha na rezine, s kavljem odstranite lopatico za 
mes

enje/gnetenje, ki ostane skrita v dnu štruce. Štruca je vroča, zato lopatice za mesenje nikoli 

ne odstranjujte s prsti.  

Opomba: Če ne pojeste vse štruce kruha, priporočamo, da ostanek shranite v tesno zaprto plastično 
vrečko ali posodo. Kruh lahko hranite približno tri dni pri sobni temperaturi. Če ga želite shraniti za 
daljše obdobje, ga zavijte v plastično vrečko ali zaprite v plastično posodo in ga shranite v hladilnik; v 

Kvas ali pecilni prašek 
 
Suhe sestavine (moka, sladkor…) 
 
Voda ali druga tekočina 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM900ND?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"