Gorenje BM900ND - Инструкция по эксплуатации - Страница 37

Хлебопечки Gorenje BM900ND - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 83
Загружаем инструкцию
background image

 
 

37 

7. 

Apăsaţi butonul 

COLOR 

(Culoare) pentru a selecta culoarea dorită pentru crustă.  

8. 

Apăsaţi butonul

 LOAF

 

(PÂINE) pentru a selecta mărimea dorită. (700g sau 1000g) 

9. 

Setaţi întârzierea apăsând butonul 

Time

. Se poate sări peste această etapă în cazul în care doriţi 

ca maşina de pâine să înceapă să funcţioneze imediat.  

10. 

Apăsaţi butonul 

START/STOP

 

timp de aproximativ 2 secunde pentru a porni maşina.  

11. 

De îndată ce procesul s-a finalizat, se vor auzi 10 bipuri 

şi LCD-ul va reveni la setarea 

standard a maşinii. 

Puteţi apăsa butonul 

START/STOP

 timp de aproximativ 2 secunde pentru a 

opri procesul şi pentru a scoate pâinea. Deschideţi capacul şi, folosind mănuşi de bucătărie, rotiţi 
ta

va pentru pâine în sens invers acelor de ceasornic, apoi scoateţi tava pentru pâine.   

Atenţie: 

tava 

pentru

 

pâine şi pâinea pot fi foarte fierbinţi! Manevraţi cu grijă întotdeauna. 

 

12. 

Lăsaţi tava pentru pâine să se răcească înainte de a scoate pâinea. Apoi, utilizaţi o spatulă anti-
adezivă pentru a desface uşor pâinea de pe tavă.  

13. 

Întoarceţi tava pentru pâine în jos, pe un grătar de răcire sau suprafaţă curată de gătit şi agitaţi 
uşor până ce pâinea cade.  

14. 

Lăsaţi pâinea să se răcească timp de aproximativ 20 de minute, înainte de a o tăia. Se 
recomandă tăierea pâinii cu un cuţit electric sau cuţit zimţat, nu cu un cuţit pentru fructe sau cuţit 
de bucătărie, altfel pâinea se poate deforma.   

15. 

În cazul în care nu vă aflaţi în cameră sau dacă nu aţi apăsat butonul START/STOP la finalizarea 
funcţionării, pâinea va fi menţinută caldă, automat, timp de 1 oră; când încălzirea a luat sfârşit, se 
va auzi un bip. 

16. 

Atunci când nu folosiţi aparatul sau când aţi terminat operaţiunea, scoateţi cablul din priză.  

Not

ă:

 

Înainte de a tăia pâinea, utilizaţi cârligul pentru a scoate lama de frământat ascunsă în partea 

de jos a pâinii. Pâinea este fierbinte, nu scoateţi niciodată cu mâna lama de frământat.  

Not

ă:

 

În cazul în care nu s-a consumat toată pâinea, vă recomandăm să depozitaţi pâinea rămasă 

într-o pungă de plastic sigilată sau într-un vas. Pâinea poate fi păstrată timp de aproximativ trei zile, la 
temperatura camerei. În cazul în care vreţi să o păstraţi mai mult, ambalaţi-o într-o pungă de plastic 
sigilată sau într-un vas şi puneţi-o apoi în frigider; durata de depozitare este de cel mult zece zile. 
Deoarece pâinea făcută în casă nu conţine conservanţi, durata de păstrarea nu mai este ca cea 
pentru pâinea din comerţ.  

INTRODUCERE SPECIALĂ 

1. Pentru pâinile făcute Repede  

Pâinile  făcute  repede  sunt  fabricate  cu  praf  de  copt  sau  bicarbonat  de  sodiu  care  se  activează  prin 
umezeală  şi  căldură.  Pentru  pâini  făcute  repede  perfecte,  vă  sugerăm  să  puneţi  toate  lichidele  la 
fundul  tăvii  pentru  pâine,  şi  ingredientele  uscate  deasupra.  În  timpul  amestecării  iniţiale  ale  pâinii 
făcute  repede,  ingredientele  uscate  pot  fi  luate  din  colţurile  tăvii.  Este  nevoie  să  ajutaţi  maşina  să 
amestece pentru a evita formarea cocoloa

şelor de făină.  

2. Despre programul Ultra rapid  

Maşina  de  făcut  pâine  poate  coace  franzela  într-o  oră  şi  38  minute  la  programul  rapid.  Vă  rugăm  nu 
uitaţi că apa trebuie să fie caldă la 48 ºC  – 50  ºC, trebuie să folosiţi un termometru pentru gătit ca să 
măsuraţi  temperatura.  Influenţa  temperaturii  este  foarte  critică  pentru  performanţa  procesului  de 
coacere.  Dacă  temperatura  apei  este  prea  scăzută,  pâinea  nu  va  fi  crescută  la  mărimea  pe  care  o 
doriţi, iar dacă temperatura apei este prea ridicată, ciuperca din drojdie va fi omorâtă înainte ca pâinea 
să crească, ceea ce va afecta de asemenea performanţa procesului de coacere. 
 
 
 
 
 
 
 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje BM900ND?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"