Gorenje FDK500GCW - Инструкция по эксплуатации - Страница 26

Сушилки для овощей и фруктов Gorenje FDK500GCW - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 75
Загружаем инструкцию
background image

 

26 

seconds.  
Note: 
1. 

 Make sure that the fan base is always in 

place when operating. If you do not have time to dry 
all the food in one day, you can dry it in next day. In 
this case,  you  should store the  food  in  a  container 
and put it in the freezer.  
2. 

If  finish  drying,  unplug  the  unit  from  the 

power mains.  
3. 

It  is  recommended  to  stack  at  least  3 

trays, whether there is food on them or not.  
Set low temperature for thin/small pieces of food 
or for a small load of food. Set high temperature 
for drying thick/big pieces of food and large loads. 
The temperature can also be used to decrease the 
temperature as the food is near the end of its 
drying cycle, which makes it easier to control the 
final moisture level in the food.  

HINTS

·This dehydrator includes 5 stackable transparent 
trays and it features overheat protection. The base 
contains th heating elements, motor, fan and 
thermostat. 
·The air vents on the tray allow air to circulate. 
·Using temperature-controlled heating, air is 
circulated from the base of the dehydrator to each 
of the five trays and the cover to eliminate 
moisture from food. 
·Depending on the moisture in the food and the 
humidity in the air, drying time can change. Use 
the dryer in a dust free, well ventilated, warm and 
dry room. Good ventilation is also important. 

· Fruit and vegetables dried in your food 
dehydrator will be different in appearance from 
those sold in health food stores and 
supermarkets. This is because your food 
dehydrator uses no preservatives, no artificial 
colouring and only natural additives. 

Recording humidity and weight of the food before 
and after particular drying times will be helpful for 
improving your drying techniques in the future. 

DRYING TIPS:

  

Drying time for pre-treated fruit will vary according 
to the following factors: 
1) 

thickness of pieces or slices 

2) 

number of trays used in the drying process 

3) 

volume of food being dried 

4) 

moisture or humidity in your environment 

5) 

your  preferences  of  drying  for  each  type  of 
dried food 

 

It is recommended to: 

 

Check your food every hour. 

 

Rotate and/or re-stack your trays if you notice 
uneven drying. 

 

Label  food  with  contents,  date  and  weight 

before drying. It will also be helpful to note the 
drying time for future reference. 

 

Pre-treated  food  will  give  the  best  effect  in 
drying. 

 

Correct  food  storage  after  drying  also  will 
help  to  keep  food  in  good  condition  and 
preserve the nutrients. 

STORAGE

 

 

Store food only after it has cooled down. 

 

Food  can  be  kept  longer  if  stored  in  a  cool, 
dry and dark place. 

 

Remove all the air you possibly can from the 
storage container and close tightly. 

 

Optimal  storage  temperature  is  15

°C  or 

lower. 

 

Never store food directly in a metal container. 

 

Avoid  containers  that  “breathe”  or  have  a 
weak seal. 

 

Check  the  contents  of  your  dried  food  for 
moisture 

during 

the 

weeks 

following 

dehydration.  If  there  is  moisture  inside,  you 
should  dehydrate  the  contents  for  a  longer 
time to avoid spoilage. 

 

For  best  quality,  dried  fruit,  vegetables, 
herbs, nuts, and bread should not be kept for 
more than 1 year if kept in the refrigerator or 
freezer. 

 

Dried  meats,  poultry  and  fish  should  be 
stored  for  no  more  than  3  months  if  kept  in 
the refrigerator, or 1 year if kept in the freezer. 

CLEANING AND MAINTENANCE

 

After use, unplug the dehydrator from the power 
supply and let it cool down before cleaning. Use a 
soft brush to remove food stuck to the trays.  Dry 
all parts with a dry cloth before storing the 
dehydrator. Clean the surface of the housing with 
a wet cloth. 
Use paper towels to remove any excess marinade.  
Do not clean the appliance with aggressive 
chemicals or abrasives to avoid damaging the 
surface.  

WASTE  DISPOSAL 

The symbol

  

  

on the product or on its packaging

 

indicates that this product may not be treated as 
household waste. Instead it shall be handed over to the 
applicable collection point for the recycling of electrical 
and electronic equipment. By ensuring this product is 
disposed of correctly, you will help prevent 
potential negative consequences for the 
environment and human health, which could 
otherwise be caused by inappropriate waste 
handling of this product. For more detailed 
information about recycling of this product, please 
contact your local city office, your household 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje FDK500GCW?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"