Bertazzoni MAS105I2ENET - Инструкция по эксплуатации - Страница 16

Плита Bertazzoni MAS105I2ENET - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 31
Загружаем инструкцию
background image

16 

 

Example: To cook a turkey:  

When cooking a turkey, the grill pan can be used as a roasting tin Line  the pan with 
a double layer of extra wide foil, allowing enough foil to wrap the turkey loosely. It is 
important to allow enough space around the sides and top of the oven for the hot air 
to circulate. Make sure that the foil is not touching the sides or top of the oven. In a 
60cm oven a turkey of 9 to 11 kg can be cooked. In a 40cm oven a turkey of 6 – 9 
kg can be cooked. 
 

The oven light operates on selection of any oven function  
 
The oven and grill functions are both contained within the one oven compartment and can be used in 
conventional mode or with the fan for fan assisted mode. The functions are as follow : 

 

 

 

Symbol Function 

Ovens 

found 

in Elements 

used 

What to use it for 

 
 
 

 

 
Fast preheat 
 
 
Defrost 

 
60cm and 90cm 
 
 
60cm and 90cm 

 
Top plus fan 
 
 
None 

It is recommended that the oven is always pre-heated before 
use, whatever the cooking temperature. Fast preheat is not 
suitable for cooking - once the oven has reached temperature, 
switch to one of the oven functions below.  
Place small frozen items on an oven tray at the lowest shelf 
position, and set the temperature selector knob to O°C. Never 
use heat to defrost as this can pose a health risk. Larger items 
such as joints, or a whole chicken or turkey, should be 
defrosted in the refrigerator.  

 

Conventional 
oven 

All ovens 

Top and 
bottom 

Ideal for roasting and for baking items such as bread or rich fruit 
cakes on a single shelf.  

 

Lower 
element 

All ovens

 

bottom

 

Use at low temperatures for slow-cooking casseroles, custard  
or for warming plates. Use at high temperatures for cooking 
sweet and savoury pastry tarts.  

Upper 
element

 

All ovens

 

Top 

 

Use for browning and reheating dishes such as lasagne, 
moussaka and cauliflower cheese.  

 
 

 

 
 

Conventional 
grill 
 
Rotisserie 
 

All ovens 
 
 
30cm and 40cm 
 

Grill 
 
 
Grill 

Ideal for crumpets, muffins and Welsh rarebit. Use when grilling 
for less than 15mins. For foods needing a longer time use fan 
assisted grilling. 
The rotisserie motor rotates food under the grill for succulent  
results. Suitable for poultry, game birds and rolled and tied 
joints of pork or lamb.  

 

 

Fan assisted 
grill 

60cm and 90cm 

Grill plus 
fan 

The fan circulates hot air around the food helping to cook it all 
the way through. Ideal for cooking meat such as sausages and 
chicken portions. Cooking high water content foods such as 
bacon and chops with this function helps to reduce 
condensation. (Recommended: Door closed 175°C, 2nd from 
top shelf, turn the food over halfway through.  

 

Fan assisted 
oven 

60cm and 90cm 

Top and 
bottom plus 
fan 

The fan circulates the hot air around the oven for uniform 
cooking of larger quantities of food. Use for roasting vegetables, 
meat and poultry, or baked fish. This function is the best one for 
cooking frozen potato products and breaded/battered chicken or 
fish.  

 

True fan oven  60cm and 90cm 

Circular fan 
element 
only 

This function is suitable for most recipes and is an efficient way 
to cook. The temperature is kept uniform throughout the oven 
and is particularly suitable for baking on several shelves or for 
batch cooking. 

 

Pizza 

60cm and 90cm 

Bottom plus 
others 

Use for cooking pizza, pastry or flat breads to get a  
perfectly cooked base.  
 

 

 
Using the grill  

The grill pan consists of a wire trivet and enamel tray. Place food on the wire trivet. 
A lower shelf position can be used to slow cooking down, or the temperature can be 
reduced. A detachable grill pan handle is supplied for removing the hot tray. 
 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bertazzoni MAS105I2ENET?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"