Bertazzoni MAS100 6 MFE T XT - Инструкция по эксплуатации - Страница 12

Плита Bertazzoni MAS100 6 MFE T XT - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 40
Загружаем инструкцию
background image

12 

 

THE CHEF TOP 

 

Using the Chef Top       The Chef Top is manufactured from 5mm thick stainless steel designed for a high    

heat retention across the plate. The very high cooking temperature makes the Chef 
Top ideal for searing meats and vegetables and for oriental style recipes. Some 
suggested uses include: steaks, burgers, chicken, fish and other meats, vegetables 
such as peppers, mushrooms and aubergines, stir fries,  kebabs, toasted 
sandwiches, naan and pitta breads, fried and scrambled eggs, griddle cakes, 
crumpets, English muffins and drop scones.  

 

To assemble the Chef Top:  

                                       1 Remove the pan supports that cover the 2 central burners.  

   2 Screw the feet to the underside of the Chef Top. The two longest feet go to the 

rear and the two shortest go to the front (towards the drip tray).  

   3 Carefully position the Chef Top onto the hob, ensuring that it is seated correctly 

and resting on the stainless hob.  

 

Care must be taken when handling the Chef Top. It’s heavy!  
Please do not use over dual wok burner 

 

                                       To use the Chef Top: 

For instructions on how to season the Chef Top, see next section. The Chef Top can 
smoke during use so always turn your extractor hood on before you start cooking. 

 

 

1 To light the burner. push in and turn the control knob to the large flame position. 
Hold the control knob in far 5-10 seconds after the flame has lit to activate the flame 
failure device, before releasing.  If the flame extinguishes wait one minute before  
attempting to re-ignite.  
2 Pre-heat on full power for 5 minutes.  
3 Add a small amount of oil and then the food.  
4 Adjust the front and back flames as required. 

 

 

The Chef Top is hottest in the central front and back areas and cooler at the outer 
edges. You can control the cooking temperature by moving the food to the outer 
edges after the initial searing, similar to the way you would use a barbecue. To avoid 
excess spitting use the minimum amount of oil when cooking on the Chef Top. 

 

Use a spatula far turning and serving food. You can also remove any food residues 
at the end of cooking using a spatula. The high temperature of the Chef Top makes 
plastic tools unsuitable for use with it. Do not be tempted to move or turn the food 
too quickly or often. Wait until the food sears and is released from the cooking 
surface before turning. 

 

 

The following table gives a guide to cooking temperatures and times:  

-  These times are purely advisory and will depend on the size and cut of the food  

Always ensure that food (poultry and fish in particular) is cooked through before 
serving.  

 

Food Flame 

Cooking 

Fried egg 

Low 

3 minutes 

Aubergine, onions and courgettes (sliced 5mm thick) 

Medium 

10 minutes 

Whole prawns (shell on) 

Medium 

5 minutes 

Chicken breast 

Low 

17 minutes 

Fish (200g) 

Low 

15 minutes 

Steak (2,5cm thick) 

High 
High 
High 

Rare 2 minutes per side 

Medium 4 minutes per side 

Well done 6 minutes per side 

Sauté potatoes 

Medium 

5-7 minutes 

Burgers, beef, lamb and vegetables 

Medium 

10 minutes 

 

Using the electric griddle 

Seasoning the griddle 

(and Chef Top)   

(120cm models only)       Before using the griddle for the first time. It must be seasoned.  

  If the griddle has not been used for a period of time, it should be re-seasoned.  
 1 Clean the griddle thoroughly with hot. soapy water to remove any protective       
    coating.  

    2 Rinse with a mixture 01 1 litre water and 1 cup white vinegar .Dry thoroughly.  

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bertazzoni MAS100 6 MFE T XT?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"