Плита Electrolux EKC 54501 OX - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

6. PLOČA - KORISNI SAVJETI
6.1 Posuđe
• Dno posuđa za kuhanje treba biti što
je moguće deblje i ravnije.
• Posuđe od emajliranoga čelika ili s
dnom od aluminija ili bakra može uz‐
rokovati promjenu boje na
staklokeramičkoj površini.
6.2 Ušteda energije
• Ako je moguće, posuđe poklopite
poklopcem.
• Posuđe za kuhanje postavite na zo‐
nu kuhanja prije uključivanja.
• Zonu kuhanja isključite prije za‐
vršetka kuhanja kako biste iskoristili
preostalu toplinu.
• Dno posude i polje za kuhanje trebali
bi biti jednake veličine.
6.3 Primjeri primjene za kuhanje
Stu‐
panj
kuhanj
a
Koristite za:
Vrijeme
(min)
Savjeti
1
Održavanje kuhane hrane toplom.
po po‐
trebi
Posuđe poklopite poklopcem.
1-2
Nizozemska umak, otapanje:
maslaca, čokolade, želatine.
5 - 25
Povremeno promiješajte.
1-2
Zgušnjavanje: mekani omleti, pržena
jaja.
10 - 40
Posuđe poklopite poklopcem.
2-3
Kuhanje riže i jela na bazi mlijeka, za‐
grijavanje gotovih obroka.
25 - 50
Dodajte najmanje dvostruko više
vode nego riže, jela na mlijeku po‐
vremeno promiješajte.
3-4
Povrće kuhano na pari, riba, meso.
20 - 45
Dodajte par žica tekućine.
4-5
Krumpir kuhan na pari.
20 - 60
Koristite maks. ¼ l vode za 750 g
krumpira.
4-5
Kuhanje većih količina namirnica, vari‐
va i juha.
60 - 150 Do 3 l tekućine plus sastojci.
6-7
Lagano prženje: odresci, teleći Cor‐
don-bleu, kotleti, sjeckano meso
omotano tijestom, kobasice, jetra,
zaprška, jaja, palačinke, uštipci.
po po‐
trebi
Preokrenuti kad prođe pola
vremena.
7-8
Jako prženje, popečci od krumpira,
odresci od buta, odresci.
5 - 15
Preokrenuti kad prođe pola
vremena.
9
Kuhanje velike količine vode, kuhanje tjestenine, prženje mesa (gulaš, pečenje u lon‐
cu), prženje krumpirića u dubokom ulju.
Podaci u tablici dani su samo kao smjernice.
HRVATSKI
9
Содержание
- 25 ПОДДЕРЖКА ПОТРЕБИТЕЛЕЙ И СЕРВИСНОЕ ОБСЛУЖИВАНИЕ
- 27 УКАЗАНИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТИ
- 28 Подключение к электросети
- 30 Внутреннее освещение
- 32 ПЕРЕД ПЕРВЫМ ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ; Установка времени; ВАРОЧНАЯ ПАНЕЛЬ - ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ
- 34 Примеры использования варочной панели
- 35 ДУХОВОЙ ШКАФ - ЕЖЕДНЕВНОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ; Включение и выключение
- 36 Электронный программатор; Установка функций часов
- 37 Установка принадлежностей для духового шкафа
- 41 Режим конвекции
- 44 Верхний нагрев с вентилятором; Информация об акриламидах
- 46 Снятие дверцы духового шкафа и стеклянной панели
- 49 Место для установки прибора
- 50 ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ












