Electrolux EKC 54501 OX - Инструкция по эксплуатации - Страница 13

Плита Electrolux EKC 54501 OX - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 52
Загружаем инструкцию
background image

10.2 Umetanje pekača za pecivo

Pekač stavite u sredinu unutrašnjosti pećnice,

između prednje strane i stražnje stjenke. Na taj

način osiguravate da toplina može cirkulirati s

prednje i sa stražnje strane pekača za pecivo.

Provjerite je li pekač umetnut kao na slici, s kosi‐

nom pod kutom sa stražnje strane.

UPOZORENJE

Ne gurajte pekač za pecivo skroz do

stražnje stjenke unutrašnjosti pećnice.

Tako ćete spriječiti cirkulaciju topline

oko pekača. Hrana može zagorjeti, po‐

sebno u stražnjem dijelu pekača.

11. PEĆNICA - KORISNI SAVJETI

POZOR

Za vrlo vlažne kolače koristite duboku

pliticu. Voćni sokovi mogu uzrokovati

trajne mrlje na emajlu.

• Pećnica ima četiri razine za policu. Brojite ra‐

zine za policu od dna pećnice.

• Možete peći različita jela na dvije razine isto‐

vremeno Stavite police na 1. i 3. razinu.

• U uređaju ili na staklu na vratima može se

kondenzirati vlaga. To je sasvim normalno.

Kada otvarate vrata tijekom pečenja, uvijek

stojte podalje od vrata uređaja. Kako biste

smanjili kondenzaciju, prije pečenja uključite

uređaj na 10 minuta.

• Nakon svakog korištenja uređaja obrišite

vlagu.

• Nemojte postavljati nikakve predmete izravno

na dno uređaja i prilikom pečenja ih ne prekri‐

vajte aluminijskom folijom. Ovo može

promijeniti rezultate pečenja i oštetiti prevlaku

od emajla.

11.1 Pečenje kolača

• Prije pečenja zagrijte pećnicu otprilike 10

minuta.

• Nemojte otvarati vrata pećnice prije nego što

prođu 3/4 vremena pečenja.

• Ako u pećnicu istovremeno stavite dvije plitice

za pečenje, jedna razina za policu između njih

treba ostati prazna.

11.2 Za pečenje mesa i ribe

• Nemojte peći komade mesa manje od 1 kg.

Ako pečete premale količine, meso će se isu‐

šiti.

• Kod vrlo masnih jela koristite posudu za

sakupljanje masnoće kako u pećnici ne bi bilo

mrlja koje se ne mogu očistiti.

• Prije rezanja ostavite meso odležati otprilike

15 minuta tako da iz njega ne iscuri sok.

• Kako biste spriječili pretjerani dim u pećnici

tijekom pečenja na roštilju, ulijte malo vode u

posudu za sakupljanje masnoće. Za spreča‐

vanje kondenzacije dima, dodajte vode sbaki

put nakon što se osuši.

11.3 Vrijeme pripreme

Vrijeme pripreme ovisi o vrsti hrane, strukturi i

količini.

U početku pratite pripremu hrane dok ne stekne‐

te određeno iskustvo. Pri korištenju uređaja

pokušajte pronaći najbolje postavke (temperatu‐

re, trajanja itd.) za svoje posuđe, recepte i količi‐

ne.

HRVATSKI

13

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EKC 54501 OX?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"