VITEK VT-2493 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Печи VITEK VT-2493 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 28
Загружаем инструкцию
background image

5

ENGLISH

Baking sheet (10) 
Use  the  baking  sheet  for  cooking  products  and 
for protecting the lower heating element from dirt 
(set  the  it  under  the  grid  (9)  or  the  skewer  (12)). 
The  baking  sheet  gets  hot  during  the  operation, 
remove it from the process chamber by the han-
dle (11). 
Attention!  Unit  surfaces  and  accessories  get 
very hot during operation! Use the kitchen gloves, 
potholders and handles (11 and 13). 

Thermostat control knob  
«TEMPERATURE» (2) 
The control knob (2) allows to set the desired tem-
perature from 100 °С to 250 °С for baking, roasting 
or making toasts.

Operation timer «TIMER» (5)

 

You can set the time - 10-20-30-40-50-60 minutes 
on  the  timer.  Switch  the  timer  off  by  turning  the 
handle to OFF.

Operation mode switch «FUNCTIONS» (3) 
The  roaster  has  4  positions  of  operation  mode 
switch:  Off  /  Top  heating  and  grill  /  Bottom  heat-
ing / Top and bottom heating and grill.

Mode selection knob  
«CONVECTION/SKEWER»
 

– 

convection 

 (only convection (air blowing));

– 

skewer 

 (skewer rotating);

– 

skewer/convection 

 (skewer rotation and air 

blowing are on).

On/Off indicator (1)
Select  the  desired  function  and  a  corresponding 
neon lamp will light up.

Cooking products 

– 

Put  the  products  on  the  grid  (9),  the  baking 
sheet (10) or the skewer (12). 

Notes: When using the grid (9) or the skewer (12), 
set the baking sheet (10) under it to collect fat, liq-
uid or crumbs. 

– 

Close the door (7). 

– 

Insert the power plug into the mains socket. 

– 

Set  the  cooking  temperature  with  the  tempera-
ture control knob (2). 

Notes: 

– 

Skip  this  step  if  you  use  the  unit  for  defrosting 
products. 

– 

Small  process  chamber  quickly  reaches  the 
required temperature. 

– 

When  baking  bread,  cakes  and  pies,  set  the 
temperature 10-15 °С degrees lower than given 
in the recipe. 

– 

Select  the  required  operation  mode  with  the 
switch (3) and (4).

– 

Set the cooking time with the timer (5) knob. To 
set  the  cooking  time  turn  the  timer  knob  (5)  to 
the right, the roaster will switch on in the cook-
ing mode, and the indicator (1) will light up. After 
the  preset  time  is  up,  the  unit  will  be  switched 
off, and you’ll hear a sound signal, the indicator 
(1) will go out.

– 

To  switch  the  roaster  to  constant  operation 
mode, set the timer knob (4) to the position

 

The roaster will be operating till you switch it off. 
To switch the roaster off, set the timer knob (45) 
to the «OFF» position.

Notes:

– 

Cooking  duration  depends  on  weight,  quality 
and  thickness  of  the  used  products,  therefore 
set the shortest cooking duration which can be 
increased if necessary.

– 

To switch the roaster off, set the timer knob (5) 
to the «OFF» position.

Note: Illuminated indicator (1) means that the unit 
is operating in switched on cooking mode. 
Attention! Do not leave operating unit unattended 
and watch the process of cooking.

– 

Unplug the unit after cooking.

– 

Open  the  door  (7)  by  pulling  the  handle  (8), 
carefully  remove  the  food.  When  removing  the 
prepared products use kitchen gloves, pothold-
ers or handles (11 and 13).

– 

Let the unit cool down and clean it.

CLEANING AND MAINTENANCE

 •

Before  cleaning,  switch  the  mini-oven  off  and 
unplug it.

 •

Provide that water does not get on the control 
panel. Wipe the outer surfaces of the unit body 
with a damp cloth and then wipe it dry.

 •

Keep  the  oven  process  chamber  clean.  When 
food  remnants  or  splatters  stick  to  the  unit 
walls,  remove  them  carefully  using  a  damp 
cloth.

 •

If  the  process  chamber  is  very  dirty  you  can 
remove dirt with a soft detergent.

 •

Do not use abrasives and wire brushes to clean 
inner  and  outer  surfaces  of  the  oven.  Hard 
agents  scratch  the  glass  door  which  can  lead 
to its breakage.

 •

Keep  the  mini-oven  door  clean.  Provide  that 
no  crumbs  and  food  remnants  accumulate 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-2493?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"