NORDFROST DF 168 WSP - Инструкция по эксплуатации - Страница 18

Морозильные камеры NORDFROST DF 168 WSP - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 24
Загружаем инструкцию
background image

18

6.1. Cihaz

ı

n yuxar

ı

 hiss

ə

sind

ə

 idar

ə

 etm

ə

 v

ə

 indikasiya orqanlar

ı

 yerl

əş

ir   (

şə

kil B.1 -d

ə

 7-ci pozisiya 

v

ə

 

şə

kil B. 3) .

6.2.  Soyuducu  cihaz

ı

şə

b

ə

k

ə

y

ə

 qo

ş

ulmas

ı

 qidalanma 

ş

nuru 

çə

ng

ə

li il

ə

 apar

ı

l

ı

r   (sensor  -  relenin 

qulpu bu zaman “s

ö

nm

üş

d

ü

r” v

ə

ziyy

ə

tind

ə

 olmal

ı

d

ı

r), qo

ş

ulma - sensor - rele qulpunun saat istiqam

ə

ti 

ü

zr

ə

 

ç

evrilm

ə

si il

ə

, bu zaman y

ü

ng

ü

şı

qq

ı

lt

ı

 hiss edil

ə

 bil

ə

r. Cihaz

ı

n i

şə

 salma v

ə

 s

ö

nd

ü

r

ü

lm

ə

si an

ı

nda 

bir q

ə

d

ə

r s

ə

s, t

ı

qq

ı

lt

ı

 m

ü

mk

ü

nd

ü

r. 

DIQQ

Ə

T ! Soyuducu cihaz

ı

n elektrik 

şə

b

ə

k

ə

sin

ə

 t

ə

krar qo

ş

ulmas

ı

n

ı

 onu s

ö

nd

ü

rd

ü

kd

ə

n sonra 

ə

n az

ı

 3 - 4 d

ə

qiq

ə

 ke

ç

dikd

ə

 yand

ı

rmaq laz

ı

md

ı

r. 

Soyuducu  cihaz

ı

n  qura

ş

d

ı

r

ı

lmas

ı

  v

ə

  qo

ş

ulmas

ı

ndan  sonra  ora  t

ə

z

ə

  v

ə

  ya  dondurulmu

ş

 

ə

rzaqlar

ı

  yerl

əş

dirm

ə

zd

ə

ə

vv

ə

l  kameralarda  i

ş

  temperaturunun  m

üə

yy

ə

n  olunmas

ı

 

üçü

n  2  -  3 

saat g

ö

zl

ə

yin.

6.3.  Dondurucu  kamerada  temperaturun  t

ə

nziml

ə

nm

ə

si  sensor  -  rele  qulpunun  d

ö

nd

ə

rilm

ə

si  yolu 

il

ə

 h

ə

yata ke

ç

irilir : b

ö

y

ü

k r

ə

q

ə

m qiym

ə

ti daha a

ş

a

ğı

 temperatura uy

ğ

undur. Bundan sonra temperatur 

avtomatik  olaraq  saxlan

ı

l

ı

r.      Kameralar

ı

n  i

ç

ind

ə

  temperatur  h

ə

m

ç

inin 

ə

traf  m

ü

hitin  temperaturundan, 

qap

ı

lar

ı

n a

çı

l

ı

b - ba

ğ

lan

ı

lma tezliyind

ə

n v

ə

 saxlan

ı

lan 

ə

rzaqlar

ı

n miqdar

ı

ndan as

ı

l

ı

d

ı

r.

QEYD 

Soyuducu  cihaz

ı

ö

n  hiss

ə

sind

ə

  DK  perimetri 

ü

zr

ə

  suyun  metal  s

ə

thl

ə

r

ə

 

çö

km

ə

sinin 

qar

şı

s

ı

n

ı

  almaq 

üçü

n  xidm

ə

t  ed

ə

n  isitm

ə

  sistemi  m

ö

vcuddur.  Soyuducu  cihaz

ı

n  i

ş

  prosesind

ə

 

ə

traf 

m

ü

hitin  temperaturundan  as

ı

l

ı

  olaraq  bu  s

ə

th  q

ı

z

ı

r,  bu  da  narahatl

ı

üçü

n  s

ə

b

ə

b  deyil.   

Ə

traf  m

ü

hit 

temperaturunun  xeyli  artmas

ı

  zaman  (1.2-ci  b

ə

ndd

ə

  qeyd  olunmu

ş

  temperaturdan  yuxar

ı

)  soyuducu 

cihaz

ı

n  qura

ş

d

ı

r

ı

lma 

şə

rtl

ə

rinin  yerin

ə

  yetirilm

ə

sin

ə

 diqq

ə

tl

ə

 yana

şı

n  (b

ə

nd 5.4)  v

ə

  soyuma 

üçü

n arxa 

divara havan

ı

n s

ə

rb

ə

st ke

ç

m

ə

sini t

ə

min edin. 

6.4. Soyuducu - dondurucu cihaz

ı

n qo

ş

ulmas

ı

 zaman daim olaraq 

şə

b

ə

k

ə

y

ə

 qo

ş

ulma indikasiyas

ı

n

ı

ya

şı

l  lampas

ı

  (2)  v

ə

  q

ı

rm

ı

z

ı

  siqnal  lampas

ı

  (3)  yanacaqd

ı

r  (

şə

kil  B.  3),  hans

ı

  ki,  DK-da  saxlanma 

temperaturunun  (m

ə

n

   18 

0

С

ə

ld

ə

  olunmamas

ı

  haqq

ı

nda  d

ə

lal

ə

t  edir.  Saxlama  temperaturu 

ə

ld

ə

 

olunduqdan  sonra  lampa  3  s

ö

n

ə

c

ə

kdir. 

Ə

rzaqlar

ı

n  dondurulmas

ı

  t

ə

l

ə

b  olundu

ğ

u  zaman  i

ş

  rejimi 

d

ə

yi

ş

dirici  a

ç

ar

ı

n

ı

  (5)  dondurulma  rejimin

ə

  qura

ş

d

ı

r

ı

n,  bu  zaman  nar

ı

nc

ı

  lampa  (1)  yanacaqd

ı

r. 

Dondurulma bitdikd

ə

n sonra i

ş

 rejimi d

ə

yi

ş

dirici a

ç

ar

ı

n

ı

 (5) saxlama rejimin

ə

 qura

ş

d

ı

r

ı

n.

DIQQ

Ə

T  ! 

Soyuducu  cihaz

ı

n  hermetik  soyutma  sistemind

ə

  d

ö

vr  ed

ə

n  maye  v

ə

  qazlar  h

ə

kompressorun i

ş

i zaman, h

ə

m d

ə

 s

ö

nd

ü

r

ü

ld

ü

kd

ə

n sonra b

ə

zi s

ə

sl

ə

çı

xara bil

ə

rl

ə

r. H

ə

m

ç

inin temperatur 

deformasiyalar

ı

  t

ə

sirind

ə

n  materiallar

ı

n  y

ü

ng

ü

çı

rt

ı

ldamalar,  temperatur  sensor  -  relesinin  i

şə

  d

üş

m

ə

 

şı

qq

ı

lt

ı

lar

ı

 e

ş

idil

ə

 bil

ə

r. Narahat olmay

ı

n, bu tamamil

ə

 normald

ı

r. 

Ə

g

ə

r  bir  q

ə

d

ə

ə

vv

ə

l  ba

ğ

lanm

ış

  DK  qap

ı

s

ı

n

ı

  a

ç

maq  m

ü

mk

ü

n  olmursa,    kameran

ı

n  daxilind

ə

  v

ə

 

xaricind

ə

 t

ə

zyiqin tarazla

ş

mas

ı

 

üçü

n 2 - 3 d

ə

qiq

ə

 g

ö

zl

ə

m

ə

k laz

ı

md

ı

r, v

ə

 qap

ı

 a

çı

lacaqd

ı

r.

6.5 Havan

ı

n m

ü

sb

ə

t 25

0

С

 temperaturunda 24 saat 

ə

rzind

ə

 dondurula bil

ə

c

ə

k m

ə

hsullar

ı

n maksimal 

miqdar

ı

  (  dondurma  q

ü

vv

ə

si  )  1-ci  c

ə

dv

ə

ld

ə

  qeyd  olunmu

ş

du.  Qeyd  olunmu

ş

  norman

ı

n  a

şı

lmas

ı

 

dondurma m

ü

dd

ə

tinin uzad

ı

lmas

ı

na v

ə

 dondurulmu

ş

 m

ə

hsullar

ı

n key

 yy

ə

tinin a

ş

a

ğı

 d

üş

m

ə

sin

ə

 g

ə

tirib 

çı

xar

ı

r.

Dondurulma  rejimind

ə

  DK  kompressoru  fasil

ə

siz,  saxlama  rejimind

ə

  -  d

ö

vri  i

ş

l

ə

yir.  Dondurulma 

rejimind

ə

 DK kompressorunun maksimal i

ş

 m

ü

dd

ə

ti 

ə

ç

ox 24 saat t

ö

vsiy

ə

 olunur.

Dondurucudan istifad

ə

nin rahatl

ığı

 

üçü

çı

xar

ı

lan s

ə

b

ə

tl

ə

r ( 5 v

ə

 4 ), el

ə

c

ə

 d

ə

 i

ç

ind

ə

 x

ı

rda meyv

ə

 v

ə

 

t

ə

r

ə

v

ə

zl

ə

rin dondurulmas

ı

 m

ü

mk

ü

n olan gil

ə

meyv

ə

l

ə

üçü

n qab (3) n

ə

z

ə

rd

ə

 tutulub ( 

şə

kil B. 1 ).

Dondurmaq 

üçü

n  n

ə

z

ə

rd

ə

  tutulmu

ş

 

ə

rzaqlar

ı

 

ö

rt

ü

y

ü

  (1)  k

ə

nara 

çə

k

ə

r

ə

k  buxarland

ı

r

ı

c

ı

n

ı

n  r

ə

 n

ə

 

y

ığı

n, v

ə

 el

ə

 yerl

əş

dirin ki, onlar ola bildiyi q

ə

d

ə

r b

ö

y

ü

k sah

ə

 tutsunlar.  

DIQQ

Ə

T ! 

Ö

rt

ü

ə

vv

ə

lc

ə

 yuxar

ı

, daha sonra 

ö

z

ü

n

ə

 sar

ı

 ki

ç

ik s

ə

yl

ə

 

çə

kildiyi zaman asanl

ı

qla 

k

ə

nara 

çə

kilir. S

ı

n

ı

qlara yol verm

ə

m

ə

üçü

ö

rt

ü

y

ü

n a

çı

lmas

ı

 zaman b

ö

y

ü

k g

ü

c verm

ə

yin.

Dondurmaq 

üçü

n n

ö

vb

ə

ti 

ə

rzaq porsiyas

ı

n

ı

 

ə

vv

ə

ll

ə

r dondurulmu

ş

 

ə

rzaqlar

ı

 4,5 s

ə

b

ə

tl

ə

r

ə

 v

ə

 3 qaba 

yerl

əş

dir

ə

r

ə

k, 24 saat ke

ç

dikd

ə

n sonra DK r

ə

 

ə

rin

ə

 yerl

əş

dirm

ə

k t

ö

vsiy

ə

 olunur.

6.6  Ma

ğ

azada  al

ı

nm

ış

  haz

ı

r  dondurulmu

ş

  m

ə

hsullar 

üçü

n  saxlanma  m

ü

dd

ə

tl

ə

rin

ə

  riay

ə

t  edin  ( 

m

ü

dd

ə

tl

ə

r qabla

ş

d

ı

rman

ı

ü

z

ə

rind

ə

 qeyd olunur ).

Ev 

şə

raitind

ə

n dondurulmu

ş

 m

ə

hsullar

ı

n DK-da saxlan

ı

lmas

ı

n

ı

n t

ö

vsiy

ə

 olunan m

ü

dd

ə

tl

ə

ri :

- ya

ğ

l

ı

 v

ə

 duzlu m

ə

hsullar 

üçü

n - 

üç

 aya q

ə

d

ə

r ;

-  kulinar  emaldan  sonra  m

ə

hsullar  v

ə

  t

ə

rkibind

ə

  az  miqdarda  ya

ğ

lar  olan  m

ə

hsullar 

üçü

n  -  yar

ı

il

ə

 q

ə

d

ə

r ;

ə

tsiz, ya

ğ

s

ı

z m

ə

hsullar 

üçü

n - bir il

ə

 q

ə

d

ə

r. 

Şə

b

ə

k

ə

d

ə

  elektrik  enerjisinin  texniki  m

ə

lumatlar  c

ə

dv

ə

lind

ə

  qeyd  olundu

ğ

u  vaxtdan 

ç

ox  m

ü

dd

ə

t

ə

 

s

ö

nd

ü

r

ü

lm

ə

si zaman buzu a

çı

lm

ış

 

ə

rzaqlar

ı

 tez istifad

ə

 etm

ə

k v

ə

 ya d

ə

rhal bi

ş

irm

ə

k, soyuduqdan sonra 

is

ə

 t

ə

krar dondurmaq laz

ı

md

ı

r. 

Qida  buzunun  haz

ı

rlanmas

ı

 

üçü

n  buz 

üçü

n  forman

ı

  (6)  su  il

ə

  doldurun  (

şə

kil  B.  1)  v

ə

  onu  DK-ya 

yerl

əş

dirin.  Dondurma v

ə

 buz par

ç

alar

ı

n

ı

 DK-dan g

ö

t

ü

rd

ü

kd

ə

n d

ə

rhal sonra istifad

ə

 etm

ə

k laz

ı

m deyil, 

çü

nki bu a

ğı

z bo

ş

lu

ğ

unun donmas

ı

na s

ə

b

ə

b ola bil

ə

r.

6.7. M

ə

hsullar

ı

n DK yerl

əş

dirilm

ə

si zaman a

ş

a

ğı

dak

ı

 qaydalara riay

ə

t edin :

- qaynar m

ə

hsullar

ı

 yerl

əş

dirm

ə

zd

ə

ə

vv

ə

l otaq temperaturuna q

ə

d

ə

r soyudun ;

- bir m

ə

hsuldan dig

ə

r m

ə

hsula qoxunun ke

ç

m

ə

sinin v

ə

 m

ə

hsulun qurumas

ı

n

ı

n qar

şı

s

ı

n

ı

 almaq 

üçü

onlar

ı

 qabla

ş

d

ı

rmada saxlay

ı

n ( mayel

ə

ri - a

ğ

z

ı

 kip ba

ğ

lanan qablarda );

AZE

6  

İŞ

 QAYDASI 

31

мұздатқышқа

 

салыңыз

 (

МК

).

6.7 

Азық

-

түлікті

 

МК

-

ға

 

салғанда

 

мына

 

қағидаларды

 

ескеріңіз

ыстық

 

тағамдарды

 

салар

 

алдында

 

бөлме

 

температурасына

 

дейін

 

салқындатып

 

алыңыз

;  

-   

бір

 

тағамнан

 

екінші

 

тағамға

 

иіс

 

бармас

 

үшін

 

жəне

 

кеуіп

 

кетпес

 

үшін

 

тағамды

 

орамада

 

сақтаңыз

(

сұйық

 

тағамды

тығыз

 

жабылған

 

ыдыста

).  

ас

 

тұзының

 

МК

 

сөресіне

 

түсіп

 

кетпеуін

 

қадағалаңыз

;

өсімдік

 

майы

 

мен

 

тоң

 

май

 

тоңазытқыштың

 

пластмасса

 

бөлігі

 

мен

 

есік

 

тығыздағышына

 

түсіп

 

кетпеуі

 

керек

(

себебі

 

оларда

 

тесіктер

 

пайда

 

болуы

 

мүмкін

);

тоңазытқышқа

 

сілті

қышқыл

дұрыс

 

оралмаған

 

дəрі

жанатын

 

жəне

 

жарылуы

 

қауіпті

 

сұйықтық

 

салуға

 

болмайды

    - 

МК

-

да

  

əйнек

 

ыдыстағы

 

не

 

алюминий

 

банкадағы

(

əсіресе

 

көмірқышқыл

 

мөлшері

 

көп

 

болса

сұйық

 

тағамды

 

сақтауға

 

болмайды

себебі

 

олар

 

жарылуы

 

мүмкін

КА

Z

7.1 

Мұздатқышта

 

аз

 

мөлшердегі

 

қапталған

 

қарды

 

еріп

 

кетуге

 

қалдырмастан

 

дереу

 

алып

 

та

-

стау

 

керек

НАЗАР

 

АУДАРЫҢЫЗ

!  

Қапталған

 

қарды

 

алып

 

тастау

 

үшін

 

өткір

 

темір

 

құралды

 

қолдануға

 

тыйым

 

салынады

7.2 

Егер

 

де

 

мұздатқышта

 5 

мм

 

асатын

 

қалың

 

қар

 

қатып

 

қалған

 

болса

 (

көзбен

 

қарап

 

анықталады

жəне

 

оны

 

алып

 

тастау

 

қыйын

 

болса

мұздатқышты

 

еріту

 

үшін

 

сөндіру

 

керек

Мұздатқышты

 

еріту

 

жұмысын

 

онда

 

сақталып

 

тұрған

 

азық

-

түліктің

 

аз

 

кезінде

 

жəне

 

де

 

тоңазытқыш

 

құрылғысын

 

жалпы

 

тазалау

 

кезінде

 

жүргізген

 

абзал

Еріту

 

жұмысы

 

келесі

 

тəртіппен

 

жүзеге

 

асырыңыз

:

тоңазытқыш

 

құрылғысын

 

электр

 

жүесінен

 

сөндіріңіз

;

буландырғыш

 

текшесінен

 

себеттерді

    4,  5   

жəне

 

ыдысты

  3 

ішіндегі

 

азық

-

түлікпен

 

бірге

 

шығарыңыз

 

да

қағазға

 

бірнеше

 

қабат

 

қылып

 

орап

салқын

 

жерге

 

қойыңыз

;

құрылғының

 

есігін

 

ашып

 

қойыңыз

жабындықтарды

 1 

болса

    (

сурет

 

Б

.1) 

жанға

 

қарай

 

ашып

 

қойыңыз

.

Мұздатқыштың

 

ішіне

 

ыстық

 

сулы

 

ыдыс

 

қою

 

арқылы

 

ішін

 

еріп

 

кету

 

үрдісін

 

жылдамдатуға

 

бола

-

ды

 (60 - 70

0

С

).  

Мұздатқыш

 

буландырғышын

 

құртып

 

алмау

 

үшін

 

ыдысты

 

абайлап

 

қою

 

керек

7.3 

Мұз

 

еруі

 

біткеннен

 

соң

 

МК

 

ішінен

 

еріген

 

суды

 

ысқыш

 

арқылы

 

немесе

 

сулы

 

майлық

 

арқылы

 

алыңыз

сонымен

 

қатар

 

тоңазытқыш

 

құрылғысын

 

тазалау

 

жұмысын

 5.2 

тарауына

 

сай

 

жүргізіңіз

.

Мұздатқышты

 

профилактикалық

 

мақсатында

 

бес

-

алты

 

ай

 

ішінде

 

кем

 

дегенде

 

бір

 

рет

 

ерітіп

тазалап

 

тұру

 

керек

Ескертпе

 

-

 

Себеттерді

 4 

жəне

 5 

шығару

 

үшін

 (

сурет

 

Б

.1) 

соңына

 

дейін

 

оны

 

жылжытып

оның

 

алдыңғы

 

жағын

 

тарта

 

бастап

шкафтан

 

шығарып

 

алу

 

керк

Себеттердің

 

мұздатқышқа

 

құлап

 

қалуын

 

болдырмау

 

үшін

 

ол

 

жерде

 

қосымша

 

фиксаторлар

 

орналасқан

7.4 

Мұздатқышты

 

ұзақ

 

мерзімге

 

өшірген

 

жағдайда

ішін

 

жақсылап

 

ерітіп

тазалап

камера

 

ішінде

 

жағымсыз

 

иіс

 

қалмау

 

үшін

 

оның

 

есігін

 

кішкене

 

ашып

 

қою

 

керек

.

ТОҢАЗЫТҚЫШ

  

ЖАБДЫҚТЫ

  

КҮТУ

8.1 

Тоңазытқыш

 

жабдықты

 

қапталған

 

күйінде

табиғи

 

желдетілетін

жабық

 

жайларда

,  

қатысты

 

ылғалдылық

 70 % 

артық

 

болмайтын

 

жерде

 

сақтаңыз

8.2 

Жабдықты

 

қаптамасында

көліктің

 

кез

-

келген

 

түрімен

тік

 

қалпында

 

тасымалдаңыз

Соққыдан

 

сақтау

 

үшін

 

жəне

 

көлік

 

ішінде

 

шайқалмас

 

үшін

 

жабдықты

 

мұқият

 

бекітіңіз

8.3 

арту

-

түсіру

 

жұмыстары

 

барысында

 

тоңазытқыштың

 

соққыға

 

шалдығуына

 

жол

 

бермеңіз

.

8  

САҚТАУ

  

ЖƏНЕ

  

ТАСЫМАЛДАУ

  

ЕРЕЖЕЛЕРІ

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к NORDFROST DF 168 WSP?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"