Кухонные комбайны Bosch MUM 48R1 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

14
Robert Bosch Hausgeräte GmbH
Cleaning the bowl and accessories
All parts are dishwasher-safe. 
Do not wedge plastic parts in the dishwasher 
as they could warp.
Cleaning the blender
t~êåáåÖ>
aç=klq=ìëÉ=~Äê~ëáîÉ=ÅäÉ~åáåÖ=~ÖÉåíëK=
qÜÉ Ää~ÇÉ=áåëÉêí=áë=åçí=ÇáëÜï~ëÜÉêJë~ÑÉK=
`äÉ~å íÜÉ=Ää~ÇÉ=áåëÉêí=ìåÇÉê=êìååáåÖ=ï~íÉê=çåäóK
Tip:
After processing liquids, it is often sufficient
to clean the blender without disassembling it. 
Pour a little water and washing-up liquid into 
the attached blender. Switch on the blender 
for several seconds (if the appliance features 
quick-action operation, select setting M). 
Pour out the water and rinse out the blender 
with clear water.
Taking the blender apart
Fig.
Rotate the base of the blender jug 
in a clockwise direction and remove.
Upon the flanks, rotate the blade insert 
in an anti-clockwise direction. 
The blade insert is released.
Take blade insert out and remove sealing 
ring.
Putting the blender together
Fig.
Apply sealing ring on blade insert.
Insert blade insert from below into blender 
jug.
Tighten the blade insert with the aid 
of the blender jug base.
Tighten the base of the blender jug 
in an anti-clockwise direction.
Troubleshooting
If the appliance malfunctions, please consult 
our customer service.
Application examples
Whipped cream
100 g–600 g
Whip cream with the whisk for 1½ 
to 4 minutes at setting 4 (depending 
on the quantity and properties of the cream).
Egg white
1 to 8 egg whites
Beat egg white with the whisk for 4 to 
6 minutes at setting 4.
Sponge mixture
_~ëáÅ=êÉÅáéÉ
2 eggs
2–3 tbs. hot water 
100 g sugar
1 packet of vanilla sugar
70 g flour
70 g cornflour baking powder (if required)
Beat the ingredients (except flour and 
cornflour) with the whisk for approx. 
4–6 minutes at setting 4 until frothy.
Rotate switch to setting 2 and spoon in the 
sifted flour and cornflour within approx. 
½ to 1 minute.
Maximum quantity:
2 x basic recipe
Cake mixture
_~ëáÅ=êÉÅáéÉ
3–4 eggs
200–250 g sugar
1 pinch of salt
1 packet of vanilla sugar or peel from ½ lemon
200–250 g butter (room temperature)
500 g flour
1 packet of baking powder
1
/
8
l milk
Mix all ingredients with the stirrer for approx. 
½ minute at setting 1, then for approx. 
3–4 minutes at setting 3.
Maximum quantity:
1.5–2 x basic recipe
Short pastry
_~ëáÅ=êÉÅáéÉ
125 g butter (room temperature)
100–125 g sugar
1 egg
1 pinch of salt
A little lemon peel or vanilla sugar
250 g flour
Baking powder if required
en
oáëâ=çÑ=áåàìêó=Ñêçã=ëÜ~êé=Ää~ÇÉë>
aç=åçí=íçìÅÜ=ÄäÉåÇÉê=Ää~ÇÉë=ïáíÜ=Ä~êÉ=Ü~åÇëK=
qÜÉ=ÄäÉåÇÉê=Å~å=ÄÉ=Çáë~ëëÉãÄäÉÇ=Ñçê=
ÅäÉ~åáåÖK
oáëâ=çÑ=áåàìêó>
kÉîÉê=~ëëÉãÄäÉ=ÄäÉåÇÉê=çå=íÜÉ=Ä~ëÉ=ìåáíK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











