Saturn ST-EC0128 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Хлебопечки Saturn ST-EC0128 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 34
Загружаем инструкцию
background image

When to adjust recipes

Problem

Probable cause

Solution 

description 

below

The bread does not 

rise at all or not 

enough

Too much yeast, Too much flour, not enough 

salt

a/b

No or too little yeast

a/b

Old or stale yeast

e

Liquid too hot

c

The yeast has come into contact with liquid

d

Wrong flour type or stale flour

e

Too much liquid or not enough liquid

a/b/g

Not enough sugar

a/b

The dough rises too 

much and spills over 

the baking pan 

If the water is too soft the yeast ferments 

more

f

Too much milk affects the fermentation of the 

yeast

c

The bread goes 

down in the middle

The dough volume is larger than the pan and 

the bread goes down

a/f

The fermentation is too short or too fast due to 

the excessive temperature of the water or the 

baking chamber or due to the excessive 

moistness

c/h/i

Not salt or not enough sugar

a/b

Too much liquid

h

Heavy, lumpy 

structure of bread

Too much flour or not enough liquid

a/b/g

Not enough yeast or sugar

a/b

Too much fruit, whole meal flour or another 

ingredient

b

Old or stale flour

e

The bread is not 

baked in the center

Too much or not enough liquid

a/b/g

Too much humidity

h

Recipes with moist ingredients, e.g. yogurt

g

Coarse structure or 

too many holes in 

bread 

Too much water

g

No salt

b

Great humidity, too hot water

h/i

Too much liquid

c

10

Mushroom-like, 

unbaked surface

Bread volume too big for the pan

a/f

Too much flour, especially for white bread

f

Too much yeast or not enough salt

a/b

Too much sugar

a/b

Other sweet ingredients apart from sugar

b

The slices are 

uneven or there 

lumps in the middle

The bread did not cool enough(the vapor has 

not escaped)

j

Flour deposits on the 

bread crust

The flour was not worked well on the sides 

during kneading

g/i

Solutions to the above problems

a.

Measure the ingredients correctly

b.

Adjust the ingredient doses and 

check that all the ingredients have been 

added

c.

Use another liquid or leave it to cool 

at room temperature. The ingredients 

must be added the order specified in the 

relevant recipe. Make a small ditch in 

the middle of the flour and put crumbled 

or dry yeast inside. Do not allow the 

yeast to come into direct with the liquid

d.

User only fresh and properly stored 

ingredients.

e.

Reduce the total amount of the 

ingredients, do not use more flour than 

specified in the recipe. Reduce all the 

ingredients by 1%.

f. 

Reduce the amount of liquid. Reduce 

the amount of liquid, if ingredients 

containing water are used.

g.

In case of very humid weather add 1-

2 tablespoons of water less.

h. 

In case of warm weather do not use 

the timing function. Use cool liquids.

i. 

Take the bread out of the pan 

immediately after baking and leave to 

rest for at least 15 minutes before 

cutting.

j. 

Reduce the amount of yeast or all 

ingredients by 1/4

Remarks on recipes

● Pls measure ingredients correctly, as 

each ingredient plays a special role for 

the successful baking of the bread.

● 

Always add the liquid first, add 

yeast at the end.

Do not allow the 

yeast to come into contact with liquid to 

avoid fast rising of the yeast (especially 

when use timing function) 

Use the same measuring units 

while measuring the ingredients, 

that is measure the ingredients with the 

included measuring spoon or spoons at 

home, if the recipe requires measuring 

the ingredients in tablespoons and 

teaspoons. 

● Adding fruits, nuts or cereals. You can 

add these ingredients while using 

specified programs after you hear a 

beep. If you add these ingredients too 

early, they will be crushed during 

kneading process. 

● The result of the baking depends on 

the conditions (the hardness of the 

water, air humidity, altitude, the 

consistency of the ingredients, etc). 

Therefore, the recipe indications should 

server rather as a reference point, 

which can be modified depending on the 

given conditions. Do not get 

discouraged in case of unsuccessful 

baking attempts. Try to find out the 

cause of the failure and try once again 

with changed proportions.

Specifications

Power 

650 W 

Rated voltage 

220-230 V 

Rated frequency   50 Hz 

Rated current 

3 A

9

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC0128?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"