Redmond RBM-M1909 - Инструкция по эксплуатации - Страница 44

Хлебопечки Redmond RBM-M1909 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 52
Загружаем инструкцию
background image

44

5. 

 O zgarishlarni tasdiqlash va keyingi har bir bosqichni sozlashga o tish 

uchun «

» tugmasini bosing.

6. 

Barcha tayyorlash dasturlarining uzunligini sozlagandan keyin «+» va 

« » tugmachalari yordamida avtomatik isitish davomiyligini sozlas

-

hingiz mumkin.

7. 

 Qilingan o zgartirishlar nonpishirgich xotirasiga saqlanadi va ulardan 

dastur keyingi safar tanlanganda foydalanish mumkin. Parametrlarni 

zavoddagi qiymatlariga qaytarish uchun jihozni 5-10 soniyaga elektr 

tarmog idan uzing.

Sifatli natijani olish uchun REDMOND R

- 1909, RBM-M1919 nonpis

-

hirgichiga ilova qilinadigan, ushbu model uchun maxsus ishlab chiqilgan 

pazandachilik kitobidan olingan taom tayyorlash bo yicha reseptlardan fo

-

ydalanishni taklif qilamiz. Tegishli reseptlarni siz yana www.redmond.company 

saytidan ham topishingiz mumkin.

I V. N O N P I S H I R I S H B O Y I C H A U M U M I Y 

TAV S I YA L A R

Xamir konsistensiyasi

Agar xamir ishchi idishning yon devorlariga xaddan tashqari ko p yopishib 

qolaversa,  devorlarga  un  seping. Agar  xamir  xaddan  tashqari  quruq  bo lsa, 

bir osh qoshiq iliq suv qo shing. Idish yon devorlariga yopishib qolgan barcha 

masalliqlarni yog och yoki plastik qoshiq bilan olib tashlash mumkin. Buning 

uchun metall buyumlardan foydalanmang   ular shaklning kuyishga qarshi 

qoplamasini  shikastlab  qo yishlari  mumkin.  Qopqoqni  zarur  bo lganidan 

ortiq vaqt ochiq qoldirmang.

Pishirish jarayonining o ziga xos xususiyatlari

Nonpishirgichda  tayyorlangan  nonning  mazasi  va  teksturasiga  ko pgina 

omillar ta sir ko rsatadi: masalliqlarning xususiyatlari, oshxonadagi harorat, 

atmosfera bosimi. Non pishirish bo yicha o z retseptingizdan foydalanishda 

ushbu  qo llanmada  keltirilgan  mahsulotlarni  solish  va  dasturni  tanlash 

bo yicha  tavsiyalarga  qat iy  amal  qiling.  Masalliqlarni  vazn  bo yicha  aniq 

o lchang. Boshqa nonpishirgichlar uchun pazandachilik kitoblaridan olingan 

retseptlardan foydalanganda 500 gramm yoki 750 gramm tayyor non vaz

-

nini  nazarda  tuting.  Ishchi  sig imni  uning  hajmining  to rtdan  bir  yoki  ko pi 

bilan  uchdan  bir  qismidan  ortiq  darajada  to ldirmang.  Aks  holda  xamir 

ko tarilgan  vaqtda  shakl  chetlari  orqali  qizdirish  kamerasiga  oqib  o tishi, 

qizdirish elementiga tushishi va uzatmani kirlantirishi, bu esa o z navbatida 

jihozning buzilishiga olib keladi.

V. J I H O Z U S T I D A N Q A RO V

Jihozni tozalashdan avval uning elektr tarmog idan uzilganligi va to liq so

-

vuganligiga ishonch hosil qiling. Har safar foydalanib bo lgandan keyin shakl 

ichki yuzalari va jihozni yaxshilab tozalang.

DIQQAT! Jihoz korpusi va elektr tarmog iga ulash shnurini suvga yoki bos

-

hqa  suyuqliklarga  botirmang.  Non  pishirgich  va  uning  qismlarini  idish 

yuvish mashinasida yuvib bo lmaydi.

1. 

Qopqoqni oching va uni dastasidan ushlab soat streklasiga qarama-

qarshi yo nalishda buragan va yuqoriga tortgan holda pishirish uchun 

shaklni chiqarib oling.

2. 

Aralashtirish uchun kurakni chiqarib oling. Agar kurak oqidan olinmasa, 

pishiriq uchun shaklni iliq suv bilan to ldiring va ma lum vaqt qoldiring. 

Bu yopishib qolgan xamirlarni yumshatadi va kurak osongina olinadi.

3. 

O lchov idishi, o lchov qoshiqchasi, pishiriq uchun shakl va aralashtirish 

uchun kurakni yumshoq yuvish vositasi qo shilgan qaynoq suvda yuving. 

Agar aralashtirish uchun kurakning ichki qismi kuchli darajada kirlan

-

gan  bo lsa,  uni  ma lum  vaqt  issiq  suvga  solib  qo ying,  keyin  esa  uni 

yaxshilab tozalang.

4. 

Ichki  yuza  va  mahsulot  korpusini  yumshoq  nam  oshxona  salfetkasi 

yoki  gubka  bilan  tozalang.  Nozik  tozalash  vositasidan  foydalanish 

mumkin.  Suv  dog lari  va  korpusdagi  ko chishlarning  hosil  bo lishini 

oldini olish uchun biz uning sirtini quruq qilib artishni tavsiya qilamiz. 

Yuvish  vositasini  nam  gubka  yoki  latta  bilan  to liq  ketkazing,  aks 

holda u keyinchalik pishiriq ta miga ta sir ko rsatishi mumkin.

Nonpishirgich va  uning  qismlarini  tozalashda  dag al yuvish vositalari va 

qattiq yoki abraziv qoplamali gubkalardan hamda kimyoviy jihatdan faol 

bo lgan moddalardan foydalanish TA QIQLANADI.

Non  pishirgichdan  takroran  foydalanishdan  yoki  uni  saqlash  uchun 

yig ishtirishdan avval barcha qismlarining quruq ekanligiga ishonch hosil qiling.

Pishiriq uchun shakldan foydalanish

Pishiriq uchun shakl va aralashtirish uchun kurakka dog lar paydo bo lishining 

oldini  olishga  imkon  beruvchi  va  nonni  olishni  osonlashtiruvchi  kuyishga 

qarshi qoplama surtilgan. Yuzasi shikastlanishining oldini olish uchun quyi

-

da keltirilgan ko rsatmalarga amal qiling.

1. 

Nonni idishdan chiqarib olishda metall yoki o tkir asboblardan (ma

-

salan, pichoq yoki sanchqi) foydalanmang. 

2. 

Non  buxankasini  kesihdan  avval  uning  ichida  aralashtirish  uchun 

kurakning  yo qligiga  ishonch  hosil  qiling.  Agar  kurak  uning  ichida 

bo lsa, nonning sovushini kuting va shundan keyin maxsus ilmoq bilan 

kurakni chiqarib oling. Aralashtirish uchun kurak bilan muomala qil

-

ganda ehtiyot bo ling, chunki u issiq bo lishi mumkin.

3. 

Pishiriq uchun shakl va kurakni tozalash vaqtida yumshoq gubkadan 

foydalaning.  Abraziv  moddalar  (masalan,  tozalash  kukunlari)  yoki 

qattiq gubkalardan foydalanmang.

4. 

Qattiq, yirik donli yoki yirik masalliqlar (masalan, elanmagan un, shakar, 

yong oq  yoki  urug lar)  tayyorlash  uchun  idishning  kuyishga  qarshi 

qoplamasini  shikastlashi  mumkin.  Ko p  miqdordagi  masalliqlardan 

foydalanganda ularni kichik qismlarga ajrating. Tavsiya qilingan ha

-

jmlar va retseptlarga ko rsatilgan harakatlar tartibiga amal qiling.

Shakldan  muntazam  ravishda  foydalanganda  uning  ichki  kuyishga  qarshi 

qoplamasi to liq yoki qisman rangini o zgartirishi mumkin. Buning o zi shakl

-

ning nuqsonli ekanligining belgisi hisoblanmaydi.

Saqlash

Jihozni yig ilgan holatda quruq shamollatiladigan joyda saqlang. Uni haro

-

ratdagi jiddiy sakrashlar va quyosh nurlarining uzoq vaqt ta siridan saqlang.

V I. B O L I S H I M U M K I N B O LG A N N O S O

-

Z L I K L A R  VA  U L A R N I  B A RTA R A F  Q I

-

L I S H U S U L L A R I

Nosozlik

Mumkin bo lgan 

sabablar

Bartaraf qilish usuli

Jihoz yonmayapti

Elektr ta minot shnuri 

rozetkaga ulanmagan

Elektr ta minot shnurining rozetkaga 

ulanganligiga ishonch hosil qiling

Elektr rozetkasi nosoz

Jihozni soz elektr rozetkasiga ulang

Nosozlik

Mumkin bo lgan 

sabablar

Bartaraf qilish usuli

Jihoz yonmayapti

Elektr tarmog ida tok 

yoq

Elektr tarmog ida kuchlanish mavjudligini 

tekshiring. Agar kuchlanish mavjud 

bo lmasa, uyingizga xizmat ko rsatuvchi 

tashkilotga murojaat qiling

Jihoz yoqildi, 

biroq qorish 

bajarilmayapti

Xamirni aralashtirish 

uchun kurakni 

o rnatmagansiz

Pishiriq uchun shaklni tozalang, shakl 

tubiga kurakni o rnating va jarayonni 

qaytadan boshlang

Displeyda «

» 

xabari paydo 

bo ldi

Nonpishirgich ichidagi 

harorat xaddan tashqari 

yuqori

Jihozni elektr tarmog idan uzing. Jihoz 

qopqog ini oching va ichidagi haroratning 

xona haroratigacha pasayishini kuting. 

Nonpishirgichni yoqing va dasturni 

qaytadan ishga tushiring.

Displeyda «LLL» 

xabari paydo 

bo ldi

Nonpishirgich ichidagi 

harorat xaddan tashqari 

past

Jihozni elektr tarmog idan uzing va uni 

harorati 15°  dan past bo lmagan xonaga 

kochiring.

Jihoz qopqog ini oching va ichidagi 

haroratning xona haroratigacha 

ko tarilishini kuting. Nonpishirgichni 

yoqing va dasturni qaytadan ishga 

tushiring

Displeyda « 0» 

yoki « 1» xabari 

paydo bo ldi

Harorat datchigining 

ishlashidagi xatolik

Jihozni elektr tarmog idan uzing va uning 

sovushini kuting. Nonpishirgichni elektr 

tarmog iga ulang va dasturni qaytadan 

ishga tushiring. Agar xabar qaytadan 

paydo bo lsa, vakolatli xizmat ko rsatish 

markaziga murojaat qiling

V I I. KA F O L AT M A J B U R I YAT L A R I 

Mazkur mahsulotga u sotib olingan sanadan e tiboran 2 yilni muddatga kafolat 

beriladi. Kafolat muddati mobaynida ishlab chiqaruvchi materiallar yoki terish 

sifatining pastligi tufayli yuz bergan har qanday zavod nuqsonlarini ta mirlash, 

detallarni yoki butun asbobni almashtirish yo li bilan bartaraf etish majburiya

-

tini oladi. Kafolat faqat xarid sanasi original kafolat talonida do kon muhri va 

sotuvchining  imzosi  bilan  tasdiqlangan  holda  kuchga  kiradi.  Mazkur  kafolat 

faqat  mahsulot  foydalanishga  doir  qo llanmaga  muvofiq  ishlatilgan, 

ta mirlanmagan, qismlarga ajratilmagan, u bilan notog ri muomalada bo linishi 

natijasida  shikastlanmagan,  shuningdek  mahsulotning  to liq  butligi  saqlanib 

qolgan holdagigan tan olinadi. Ushbu kafolat mahsulot va sar anma material

-

lar ( ltrlar, lampochkalar, keramik va te on qoplamalar, rezina zichlagichlar va 

h. k.) ning tabiiy eskirishiga tatbiq etilmaydi.
Maxsulotni ishlab chiqarilgan yilidan yoki uning sotilishi kunidan boshlab unga 

maxsulotning xizmat muddati va kafolat majburiyatlarining amal qilish mud

-

dati tarqaladi (agarda sotilgan sanasini aniqlab bo lmasa).
Asbobni  ishlab  chiqarilgan  sanasini  maxsulotning  korpusida  identi katsion 

yopishmasidagi seriyali raqamida topishingiz mumkin. Seriyali raqami 13 bel

-

gidan iborat. 6 va 7 belgilari oyni belgilaydi, 8-chi   maxsulotni ishlab chiqa

-

rilgan yilini. 
Asbobning ishlab chiqaruvchi tomonidan belgilangan xizmat muddati u sotib olin

-

gan kundan e tiboran 5 yilni tashkil etadi, basharti mahsulotdan foydalanish mazkur 

qo llanmaga va amaldagi texnik standartlarga muvo q amalga oshirilgan bo lsa.

Asbob  o rami,  foydalanishga  doir  qo llanmani,  shuningdek  asbobning  o zini  util

-

lashtirish chiqindilarga ishlov berish bo yicha mahalliy dasturga muvo q amalga 

oshirilishi lozim. Mazkur ashyolarni odatdagi maishiy axlat bilan birga tashlamang. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Redmond RBM-M1909?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"