Electrolux EOC 66800 X - Инструкция по эксплуатации - Страница 57

Духовые шкафы Electrolux EOC 66800 X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 68
Загружаем инструкцию
background image

ostanejo živila so

č

na v notranjosti in

hrustljava navzven. Skrajša 

č

as pe

č

enja

in zmanjša porabo energije na najmanjšo
možno raven.

• Vlaga lahko v napravi ali na steklenih vra-

tih kondenzira. To je obi

č

ajno. 

Č

e med

pripravo hrane odpirate vrata, se vedno
umaknite stran od naprave. 

Č

e želite

zmanjšati kondenzacijo, vklopite napravo
10 minut pred za

č

etkom pe

č

enja.

• Po vsaki uporabi naprave obrišite vlago.
• Med pripravo hrane je ne postavljajte ne-

posredno na dno naprave in je ne prekri-
vajte z aluminijasto folijo. To lahko spre-
meni rezultat pe

č

enja in poškoduje emajl.

Pe

č

enje peciva

• Najboljša temperaturo za peko tort je

med 150 °C in 200 °C.

• Pe

č

ico ogrevajte približno 10 minut pred

za

č

etkom pe

č

enja.

• Vrat  pe

č

ice ne odpirajte pred iztekom 3/4

č

asa pe

č

enja.

Č

e isto

č

asno uporabljate dva peka

č

a,

med peka

č

ema pustite en nivo prazen.

Pe

č

enje mesa in rib

• Ne pecite kosov mesa, ki so lažji od 1 kg.

V primeru pe

č

enja premajhnih koli

č

in se

meso preve

č

 posuši.

Č

e želite da bo rde

č

e meso dobro zape-

č

eno zunaj in so

č

no v notranjosti, nasta-

vite temperaturo med 200 °C in 250 °C.

• Za belo meso, perutnino in ribe nastavite

temperaturo od 150 °C-175 °C.

• Za  pe

č

enje zelo mastnega mesa uporabi-

te prestrezno ponev, ki prepre

č

i nastanek

trajnih madežev v pe

č

ici.

• Meso pred razrezom pustite približno 15

minut v pe

č

ici, da sok ne izte

č

e iz mesa.

• Priporo

č

amo, da za prepre

č

itev nastaja-

nja prevelike koli

č

ine dima v pe

č

ici med

pe

č

enjem v prestrezno ponev vlijete

manjšo koli

č

ino vode. Za prepre

č

itev na-

stajanja dima dodajte vodo vsaki

č

, ko se

osuši.

Č

asi priprave

Č

asi priprave so odvisni od vrste, gostote in

koli

č

ine živila.

Na za

č

etku nadzorujte delovanje med pe-

č

enjem. Med uporabo naprave ugotovite

optimalne nastavitve (za stopnjo kuhanja,

č

as priprave itd.) za uporabljeno posodo,

recepte in koli

č

ino.

Razpredelnica za peko peciva in pe

č

enje mesa

TORTE

VRSTA JEDI

Tradicionalno

pe

č

enje

Ventilacijsko

pe

č

enje

Č

as pe

č

e-

nja [min]

Opombe

Nivo

Temp.

[°C]

Nivo

Temp.

[°C]

Umešano testo

2

170

2 (1 in

3)

165

45-60

V tortnem modelu

Kola

č

 iz krhke-

ga testa

2

170

2 (1 in

3)

160

24-34

V tortnem modelu

Smetanova ali
skutna torta

1

170

2

165

60-80

V tortnem modelu 26 cm

Jabol

č

na torta

(jabol

č

na pita)

1

170

2 (1 in

3)

160

100-120

2 tortna modela premera

20 cm na rešetki

Zavitek

2

175

2

150

60-80

V peka

č

u

Kola

č

 z marme-

lado

2

170

2 (1 in

3)

160

30-40

V tortnem modelu 26 cm

Sadni kola

č

2

170

2

155

60-70

V tortnem modelu 26 cm

Biskvit (biskvit
brez maš

č

ob)

2

170

2

160

35-45

V tortnem modelu 26 cm

electrolux 

57

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Electrolux EOC 66800 X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"