Zanussi ZVM64X - Инструкция по эксплуатации - Страница 34

Плита Zanussi ZVM64X - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 36
Загружаем инструкцию
background image

Užito

č

né rady a tipy

Kuchynský riad

• Dno riadu musí by

ť

 pod

ľ

a možnosti 

č

o najhrub-

šie a najrovnejšie.

• Kuchynský riad zo smaltovanej ocele s hliníko-

vým alebo medeným dnom môže zanecháva

ť

na sklokeramickom povrchu dosky farebné
škvrny.

Úspora energie

• Pod

ľ

a možnosti riad vždy prikryte pokrievkou.

• Riad položte na varnú zónu predtým, ako ju

zapnete.

• Varné zóny vypínajte pred skon

č

ením 

č

asu va-

renia, aby ste využili zvyškové teplo.

• Dná hrncov a varné zóny musia ma

ť

 rovnakú

ve

ľ

kos

ť

.

Príklady použitia na varenie

Údaje uvedené v tabu

ľ

ke sú iba orienta

č

né.

Varný

stupe

ň

Použitie:

Č

as

Rady

1

Udržiavanie teploty hotových jedál

pod

ľ

a po-

treby

Prikry

ť

1-2

Holandská omá

č

ka, topenie: maslo, 

č

okolá-

da, želatína

5-25 min

Ob

č

as premiešajte

1-2

Zahustenie: kypré omelety, praženica

10-40 min Varte s pokrievkou

2-3

Dusenie ryže a jedál s mlie

č

nym základom,

prihrievanie hotových jedál

25-50 min Pridajte aspo

ň

 dvakrát to

ľ

ko tekutiny ako

ryže, mlie

č

ne jedlá premiešajte

3-4

Dusenie zeleniny, rýb, mäsa

20-45 min Pridajte nieko

ľ

ko polievkových lyžíc teku-

tiny

4-5

Varenie zemiakov v pare

20-60 min Použite max. ¼ l vody na 750 g zemia-

kov

4-5

Varenie vä

č

šieho množstva jedla, omá

č

ok a

polievok

60-150
min

Max. 3 l kvapaliny plus prísady

6-7

Šetrné vyprážanie: rezne, te

ľ

acie cordon

bleu, kotlety, mäsové gu

ľ

ky, klobásy, pe

č

e

ň

,

zásmažka, vají

č

ka, lievance, šišky

pod

ľ

a po-

treby

Po uplynutí polovice 

č

asu obrá

ť

te

7-8

Vyprážanie pri vyššej teplote, fašírky, rošten-
ka, rezne

5-15 min

Po uplynutí polovice 

č

asu obrá

ť

te

9

Varenie ve

ľ

kého množstva vody, varenie cestovín, opekanie mäsa (guláš, pe

č

enie na panvici), prudko

vyprážané hranol

č

eky

Informácie o akrylamidoch

Dôležité upozornenie

 Pod

ľ

a najnovších vedeckých

poznatkov môžu akrylamidy vznikajúce pri zapekaní

jedla (predovšetkým u jedál s obsahom škrobu)
predstavova

ť

 nebezpe

č

enstvo pre zdravie. Preto vám

odporú

č

ame pripravova

ť

 jedlá pri 

č

o najnižších

teplotách a príliš jedlá nezapeka

ť

.

34

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zanussi ZVM64X?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"