Whirlpool ACMT 5131/WH/2 - Инструкция по эксплуатации - Страница 27

Плита Whirlpool ACMT 5131/WH/2 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 52
Загружаем инструкцию
background image

GB

Function  

Function  

Function

 

 

TRADITIONAL 
OVEN

 

Both the top and bottom heating elements will come on. When using this traditional 
cooking mode, it is best to use  one cooking rack only. If more than one rack is used, the 
heat will be distributed in an uneven manner.

 

 

BAKING

 

The  rear  heating  element  and  the  fan  are  switched  on, thus guaranteeing the 
distribution of heat in a delicate and  uniform manner throughout the entire oven. This 
mode is ideal for baking and cooking temperature sensitive foods  (such as cakes that 
need to rise) and for the preparation of pastries on 3 shelves simultaneously.

 

 

 

 

PIZZA

 

The  circular  heating  elements  and  the  elements  at  the  bottom  of  the  oven  are 
switched  on  and  the  fan  is activated.  This  combination  heats  the  oven  rapidly  by 
producing  a  considerable  amount  of  heat,  particularly from the element at the 
bottom. If you use more than one rack at a time, switch the position of the dishes 
halfway through  the  cooking  process.

 

 

 

 

 

DEFROSTING

 

The fan located on the bottom of the oven makes the air circulate at room temperature 
around the food. This is recommended for the defrosting of all types of food, but in 
particular for delicate types of food which do not require heat, such as for example: ice 
cream cakes, cream or custard desserts, fruit cakes. By using the fan, the defrosting 
time is approximately halved. In the case of meat, fish and bread, it is possible to 
accelerate the process  using  the  “multi-cooking”  mode  and  setting  the temperature to 
80° - 100°C

 

 

BOTTOM

 

The lower heating element is activated. This position is  recommended  for 
perfecting  the  cooking  of  dishes (in baking trays) which are already cooked on the 
surface but require further cooking in the centre, or for desserts with a covering of 
fruit or jam, which only require moderate colouring on the surface. It should

 

be noted that this function does not allow the maximum temperature to be reached 
inside the oven (250°C) and it is therefore not recommended that foods are cooked 
using only this setting, unless you are baking cakes (which should be baked at a 
temperature of 180°C or lower).

 

 

BOTTOM 
VENTILATED

 

The bottom heating element and the fan is activated, which allows for the heat 
distribution within the whole cavity of the oven. This combination is useful for light 
cooking  of  vegetables  and  fish

 

 

FAN  ASSISTED 
MODE 

 

 

OVEN TOP 
MODE 

 

The  central  part  of  the  top  heating  element  is  switched  on.  The  high  and 
direct  temperature   of  the  grill  is  recommended  for  food  that  requires  a 
high  surface  temperature  (veal  and  beef  steaks,  fillet  steak  and 
entrecôte).  This  cooking  mode  uses  a  limited  amount  of  energy  and  is 
ideal  for  grilling  small  dishes.  Place  the food in the centre of the rack, as it will 
not be cooked  properly  if  it  is  placed  in  the  corners. 

Temperature: any temperature between 

50°C and Max.The heating elements, 

as well as the fan, will come on. Since the heat remains constant and uniform 
throughout the oven, the air cooks and browns food uniformly over its entire 
surface. With this mode, you can also cook various dishes at the same time, as 
long as their respective cooking temperatures are the same. A maximum of 2 
racks can be used at the same time, following the instructions in the section 
entitled: 

“Cooking On More Than One Rack”.This fan assisted mode is 

particularly recommended for dishes requiring a gratin finish or for those 
requiring  considerably  prolonged  cooking  times, such as for example: lasagne, 
pasta bakes, roast chicken and  potatoes, 

etc… Moreover, the excellent heat 

distribution makes it possible to use lower temperatures when cooking roasts. 
This results in less loss of juices, meat which is more tender and a decrease in 
the loss of weight for the roast. The fan assisted  mode  is especially  suited for 
cooking fish, which  can  be  prepared  with  the  addition  of a  limited amount of 
condiments, thus maintaining  their flavour and  appearance.

 

Desserts: the fan assisted mode is also perfect for baking  leavened  cakes.

 

Moreover, this mode can also be used to thaw quickly white or red meat and 
bread by setting the temperature to 80 

°C. To thaw more delicate foods, set the 

thermostat to 

60°C or use only the cold air circulation feature by setting the 

thermostat to 

0°C.

 

 

 

 

 

 

DOUBLE GRILL 
MODE

 

The top heating element and the rotisserie spit will be activated. The provides a larger 
grill setting and has an innovative design the improves cooking efficiency by 50 % and 
eliminates the cooler corner areas. Use this grilling mode to achieve a uniform 
browning on top of the food. 

 

FAN ASSISTED 
DOUBLE GRILL 
MODE

 

 
The top heating element and the turnspit are activated  and  the  fan  begins  to 
operate.  This  combination  of  features increases the effectiveness of the 
unidirectional  thermal radiation of the heating elements through forced  circulation 
of the air throughout the oven. This prevents  the food from burning on top by 
enabling heat to penetrate  into  the  food  more  effectively;  it  is  therefore  an  ideal 
way of cooking food quickly under the grill or for grilling  large pieces of meat 
without having to use the turnspit.

 

27

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

  1. Елена

    Как установить время на плите

    Ответить
Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Whirlpool ACMT 5131/WH/2?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"