Saturn ST-EC1180 - Инструкция по эксплуатации - Страница 3

Пароварки Saturn ST-EC1180 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 22
Загружаем инструкцию
background image

4

Description

PARTS 

1. 

Indicating light

: Show the working 

state, it would be illuminated only after 

the timer has been set.

2. 

Timer

: Set steaming food time within 

75 minutes, a bell will be heard after 

finishing steaming food

3.

Filling water spout

: For the pur-

pose of facilitating filling water into res-

ervoir, both of the left and right owning 

a spout.

4. 

Reservoir

: Hold water for steaming 

food, don’t place any other liquid in the 

reservoir.

5. 

Drip tray

: Prevent water condensa-

tion and food liquids from dripping back 

to the reservoir to ensure the water in 

the reservoir is clean. 

6. 

Steam column

: In order to indentify 

the steam column conveniently, each 

one has been numbered. The lower 

steam column is numbered “1” , and 

marked at the above side of steam col-

umn handle, for the medium and upper 

are numbered “2”, “3” respectively. 

7.

Steam plate

: Each steam column 

has corresponding steam plate, and 

they can be combined in a

Steam as-

sembly

. To clean the steam plate readi-

ly, this is designed for detachable. 

8.

Steam egg socket

: This particular 

design for steaming egg easily, only 

place the egg on it vertically. Every 

steam plate has six steam egg sockets. 

9. 

Rice pan

: It can be placed on any 

steam plate to cook rice. For the sake of 

reducing space, the rice pan can be 

stored in the reservoir when not in use. 

But it should be overturned, then posi-

tion it in place.  

10. 

Steamer lid

: It has a convenient 

knob on top to avoid scalding when it is 

removed. Besides, the steam lid can 

match with any steam support. 

11. 

Tube sleeve

: Cover around of the 

heating element and make the water 

boiling by rapid rate.

12. 

Base

: Appliance which have the 

electronic components.

BEFORE THE FIRST USE

Before using the food steamer for the 

first time, please clean the food steamer 

completely, put the attachments such as 

steam column, steam plate, drip tray, 

steamer lid etc into water (also adding 

proper cleanser) and clean them. Fill the 

reservoir with water to the max mark, 

assemble all parts and begin to operate, 

after working for about 30 minutes, 

discard the water. 

USING FOOD STEAMER

1. Place the food steamer on a stable 

and level surface away from walls.

2. Fill the reservoir with water according 

to the need of food. When the water is 

added to the minimum mark, it can 

steam almost 20 minutes; when to the 

maximum mark, it can steam 60 

minutes or so. The water level shall not 

exceed the MAX level on the water 

gauge. If food steamer stops producing 

steam or steam is reduced obviously 

before the food is ready, it indicates you 

should add water to the reservoir. 

NOTE: Don’t add any salt, pepper, 

flavoring, essence, wine or other 

liquids in tap water in the reservoir.

3. Make sure the prominent part of tube 

sleeve downward, and inlay the tube 

sleeve with the cylinder in the center of 

inner reservoir. Then put on the drip 

tray. 

4. The appliance can be used in three 

ways: 

1) Only using lower steam assembly: 

Put food in lower steam assembly, then

position them on the base.

2) Using three steam assemblies to-

gether: Position each steam assembly in 

place according to the number. Please 

keep the order otherwise the steam 

assembly cannot sit flat.

3) Using two steam assemblies: Only 

the middle steam assembly can fix with 

the lower one.

5. Cover with the steamer lid.

5

6. Plug into the outlet. 

NOTE: Don’t operate it without 

steam assemblies and steamer lid in 

place

.

7. Set timer by the recommended time, 

the indicator will illuminate. Once the 

indicator light is on, steam will be pro-

duced in several minutes, the condensa-

tion is normal during steaming. 

NOTE: During work don’t touch the 

base, steam assemblies, steamer 

lid, always use gloves when han-

dling the food steamer.

8. When steaming is complete and the

timer returns to 

OFF

position, a bell will 

heard and automatically cut off the 

steaming function. And the working in-

dicator will extinguish.

9. After finishing steaming, unplug the 

appliance from the outlet and make it 

cool completely before removing the 

steam column assembly.

NOTE: Be careful when removing 

the drip tray in spite of other parts 

of the unit may cool down, water in 

the reservoir and drip tray is still 

very hot. 

CLEANING AND MAINTENANCE   

1. Allow the appliance to cool down 

completely before cleaning.

2. Wash the steam assemblies, steamer 

lid, drip tray, rice pan in hot soapy wa-

ter, rinse and dry completely.

3. Don’t clean any part with abrasive 

cleaners such as metal scouring pads, 

and scouring powder

4. Don’t immerse the reservoir in water, 

whereas pour the warm water into the 

reservoir firstly, then rinse thoroughly 

and discard water, finally dry it with soft 

cloth. All parts except the reservoir can 

be cleaned in dishwasher, however, 

continual cleaning in a dishwasher may 

result in a slight loss of polish. 

5. Store the food steamer  in a cool dry

place out of reach for children.

BOIL-DRY PROTECTION

Should you accidentally let the food 

steamer operate without water, the boil-

dry protection will automatically switch 

off the power. If this occurs, allow the 

appliance to cool before filling with cold 

water.

REMOVAL OF MINERAL DEPOSITS

After using about 2-3 months, some 

chemical deposits may build up in the 

reservoir or on the heating element, this 

is normal case. The amount of deposits 

depends on the hardness of water in 

your area, it is essential to descale the 

reservoir on the purpose of prolonging 

the product life.

1. Fill the reservoir with the mixture of 

vinegar and water to the maximum 

mark, not to use any other chemical or 

descaler.

2. Plug into the outlet, drip tray, steam 

assemblies and steamer lid should be in 

the correct place during this procedure.

3. Set timer for approx 20-25 minutes 

to start steaming. When the timer is 

ringing, unplug from the outlet and al-

low the unit to cool down before pouring 

white vinegar out.

4. Rinse the reservoir several times with 

cold water and clean other parts as de-

scribed in 

Cleaning and Maintenance

.

TIPS

1. When using the appliance at high 

altitude, steaming time may need to be 

increased and vary by altitude

2. Steaming time stated in recipes is 

only referenced, also it depends on food 

size, location, freshness and taste. If 

you are familiar with it , set time easily.

3. Single layer food steams faster than 

multiplayer food, therefore, steaming 

time for a large quantity of food is much 

longer.

4. For better results, select proper size 

food to steam, if food size is different 

greatly, advise you to place the small 

food on the top.

5. Don’t fill steam assemblies with full 

food, as there should be enough space 

between foods to allow for the maxi-

mum steam flow.

6. When steaming a large quantity of 

food, remove steamer lid and stir the 

food halfway by a long handled tool. 

7. Save liquids in drip tray for making 

soup, sauces or gravy.

8. Please defrost it first before steaming 

frozen meat or poultry.

9. Steaming time stated in recipes is 

based on the use of cold water.

10. Inner steam assembly is also used 

for steaming other food such as fruits, 

vegetables, pudding, quick bread etc.

11. You may place different food re-

spectively in three steam assemblies. As 

steam will drip from the upper layer, so 

as to ensure food flavor is consistent 

with each other, such as steaming meat 

and vegetables, always place meat in 

the lower layer so that gravy can’t drip 

onto other food.

12. Steaming time for food in the upper 

steam assembly is usually longer 5 

minutes. If you need to steam the food 

with different cooking time, start steam-

ing the food in need of the longer cook-

ing time in the lower steam assembly. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC1180?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"