Saturn ST-EC1179 - Инструкция по эксплуатации - Страница 3

Пароварки Saturn ST-EC1179 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 24
Загружаем инструкцию
background image

5. Steam basket with slots

5a 2 dividers for steam basket (option)

5b Rice container

5c Slot for 6 eggs

6. Cover (transparent)

7. Steam accelerator (removable, used to

guide the steam)

8. Heating element

9. On/off switch with timer (60 minutes)

10. Pilot light for switch

Notice: Clean all parts before the first use

as described under “Cleaning”.

Steaming

1. Fill  the  base  with  cold  tap  water  and

put the steam accelerator in place. Do not

add any  spices,  sauces,  wine  etc.  to  the

water.  The  water  fill  line)  depends  on  the

selected steaming time.

2. Place the filled steam basket onto the

drip  pan  in  the  base  and  set  the  cover

onto  the  steam  basket.  Without  the  cover

in  place,  the  consumption  of  electrical

power  would  be  higher  and  the  steaming

time  longer.  When  using  both  steam  bas-

kets,  place  the  second  steam  basket  with

its drip pan on the lower steam basket.

3. When using the steamer ensure suffi-

cient  vertical  and  horizontal  space  to  oth-

er objects (shelves etc.)

4. Plug the cord into a mains socket.

5. Set the timer. To do this first turn the

knob  to  60  minutes  and  then  back  to  the

desired  steaming  time.  The  pilot  light  il-

luminates and steaming begins.

6. After  the  selected  steaming  time  is

over,  the  appliance switches  off  automati-

cally and the pilot light goes out.

7. Check  whether  the  food  is  cooked.

Put  on  long  kitchen  gloves.  Switch  the

appliance  off.  Lift  the  cover  being  careful

of  escaping  steam.  Do  not  touch  any  hot

parts. Check the food using a long fork.

If you want to continue steaming put on

the cover and switches the appliance on

again. When using both steam baskets:

To check whether the food is cooked in

the lower steam basket proceed as follow.

Switch the appliance off and remove the

cover. Carefully lift off the upper steam

basket (with the insert) and place it on

the reverse side of the cover. Then, using

kitchen gloves carefully remove the drip

pan from the lower steam basket and

check whether the food is cooked.

If you want to continue steaming in both

steam baskets. First place the drip pan

onto the lower steam basket and the put

on the upper steam basket with the cover.

Switch on the appliance again.

8. When the appliance switches itself off

and the food is sufficiently cooked pull the

plug and let and appliance cool off slightly.

Then  remove  the  steam  basket  the  rice

bowl or the insert together with the steam

basket,  using  kitchen  gloves.  The  reverse

side  of  the  cover  serves  as  stand  for  the

steam of the cover serves as stand for the

steam  basket.  Remove  the  food  from  the

steam basket or the rice bowl and spice it

as desired.

9. The  liquids  which  have  dripped  into

the  drip  pan  can  be  used  for  sauces  or

soup.

10. Before  you  pour  out  remaining  water

from  the  base,  disassemble  or  clean  the

appliance  always  let  it  cool  off. Pull  the

plug.

Water quantities

The water quantity needed depends on

the steaming time. When steaming up to

18 minutes fill the base up to the mini-

mum water fill line. When you are steam-

ing longer than 18 minutes, fill to the

maximum water fill line. Ensure a suffi-

cient water level, especially if the steam-

ing time was extended. Should no more

steam develop, please check the water

level. To do so, pull the plug and let the

appliance cool off somewhat. Lift the

steam basket and the drip pan carefully

then add water.

Steaming in the steam basket

Notice: the quantities and processing

times are approximates for steaming in

one steam basket.

The steaming times listed in the charts

also apply when steaming smaller quanti-

ties. When steaming larger quantities the

steaming times may be somewhat longer

if there is not enough space to permit

sufficient steam circulation.

Tips for steaming with the model. The

steaming times in the upper steam basket

are longer.

Therefore

Steam  larger  pieces  or  food  with

longer  steaming  times  in  the  lower  steam

basket.

When  steaming  different  kinds  of

food with different steaming times: steam

food  with  a  longer  steaming  time  in  the

lower  steam  basket.  After  some  time

place  the  steam  basket  containing  food

with s shorter steaming time on top of the

lower steam basket for steaming.

Vegetable and fruit

Cut  off  thick  stems  from  cauliflower,

broccoli and cabbage.

Steam  leafy,  green  vegetables  for

the  shortest  possible  time  as  they  lose

color easily.

Frozen  vegetables  should  not  be

thawed before steaming.

Food

Type

Quantity

Steam

time

Arti-

chokes

Fresh

4 (medi-

um)

40—45

min

Aspar-

agus

Fresh

500 g

30—40

min

Beans,

runner

Fresh,

whole

or

sliced

500 g

25—35

min

Brocco-

li

Fresh,

florets

500 g

15—20

min

Brus-

sels

sprouts

Fresh

500 g

20—25

min

Cab-

bage

Fresh,

sliced

500 g

25—30

min

Carrots

Fresh,

sliced

500 g

20—25

min

Cauli-

flower

Fresh,

sliced

500 g

20—25

min

Cour-

gettes

Fresh,

florets

500 g

15—20

min

Fennel

Fresh,

sliced

500 g

15—20

min

Kohlra-

bi

Fresh,

in

cubes

500 g

20—25

min

Leeks

Fresh,

cut

500 g

15—20

min

Mush-

rooms,

button

Fresh,

whole

or

sliced

500 g

20—25

min

Pota-

toes

Sliced

500 g

30—40

min

Pota-

toes

Un-

peele

d

500 g

30—40

min

Sweet

corn

Fresh

2 pieces

55—

60

turn

frequently)

Apples

Fresh,

1/8

pieces

500g

10—15

min

Pears

Fresh,

1/6

pieces

500g

10—15min

Fish and Seafood

Frozen  fish  may  be  steamed  without

defrosting if separated before steam-

ing,  and  the steaming  time  is  ex-

tended by approximately 10%.

Food

Type

Quantity

Steam times

Trout

Fresh

2 pieces,

each 150

g

18—25 min

Tuna

steaks

Fresh

2 pieces,

each 200

g

25—30 min

Rosefish

fillets

Fresh

2 pieces,

each 200

g

15—18 min

Pollack

fillets

Fresh

2 pieces,

each 140

g

15—18 min

Shrimps

Fresh,

sliced

450 g

15—20 min

Mussels

In the

shells

1.000 g

18—25 min

Squid

Frozen

600 g

20—25 min

Lob-

sters

In the

shells

2 pieces

30—35 min

Meat, Poultry and Eggs

Tender meat with a little fat is suited

best.

The meat should be well washed and

dabbed  dry,  so  that  as  little  juice  as  pos-

sible drips out.

Food

Type

Qantity

Steam

times

Turkey

cutlets

Fresh

2 pieces,

each 150

g

18—25 min

Chicken

legs

Fresh

2 pieces,

each 150

g

25—30 min

Veal cutlets

Fresh

2 pieces,

each 150

g

25—30 min

4

5

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-EC1179?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"