VITEK VT-1523 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Кофеварка VITEK VT-1523 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 40
Загружаем инструкцию
background image

5

ENGLISH          

– 

successive  making  of  coffee  should  be  per-
formed with 2-3 min intervals;

– 

control  the  tray  (6)  filling,  periodically  pour  out 
the liquid and wash the tray (6).

 

Switch the coffee maker off by pressing the but-
ton (9) « ».

 

Wait  until  the  coffee  maker  cools  down  and 
remove the filter holder (7), turning the holder (7) 
handle to the left until bumping. Remove the ground 
coffee  remnants  and  wash  the  filter  (12  or  13). 
For  easy  removing  of  the  coffee  remnants  use 
the  retainer  (8)  to  prevent  the  filters  (12  or  13) 
from falling off the holder (7).

MAKING CAPPUCCINO
Attention!  Be  careful  not  to  get  burns  by 
the  outgoing  steam  from  the  cappuccinator 
pipe  (4) and the removable tip (5).

 

Make  coffee,  as  described  in  the  chapter 
«MAKING ESPRESSO», in a cup big enough for 
adding frothed milk.

Note: 

– 

it  is  recommended  to  make  the  necessary 
amount  of  espresso  before  frothing  the  milk, 
because  the  water  temperature  in  the  steam 
supply  mode  is  higher  than  temperature  of 
water  intended  for  making  espresso,  so  the 
ready drink may taste different;

– 

it  is  recommended  to  make  the  next  cup  of 
espresso in 5-10 minutes after frothing the milk;

– 

you  can  reduce  the  waiting  time  of  the  water 
temperature decreasing, to do that, place a cup 
under  the  filter  holder  (7)  (do  not  fill  the  filter 
(12  or  13)  with  ground  coffee)  and  switch  the 
water supply on by pressing the button (11) « », 
after the cup is filled, press the button (11) again 
to switch the water supply off.

 

Press  the  steam  supply  ON  button  (10)  «

» 

and  wait  until  the  light  indicator  stops  flashing 
and glows constantly.

 

Place  a  suitable  cup  under  the  tip  (5),  carefully 
turn  the  steam  supply  control  knob  (3)  coun-
terclockwise and drain the remaining water and 
condensed  moisture  from  the  cappuccinator 
pipe  (4),  make  sure  that  the  outgoing  steam  is 
homogenous and without water.

 

Switch the steam supply off by setting the steam 
supply control knob (3) to the position «

».

 

Immerse  the  tip  (5)  into  the  bowl  with  cold  milk 
or cream, the tip (5) must not touch the bottom 
of  the  bowl,  otherwise  the  steam  outgoing  will 
be hindered.

 

Slowly  turn  the  steam  supply  control  knob  (3) 
and fully open the steam supply «

».

Note: 

- to avoid splashing milk always immerse the 

tip (5) deeper than 1 cm from the milk surface.

 

The outgoing steam creates whirls which froths 
milk;  from  time  to  time  lift  and  lower  the  bowl 
with  milk  against  the  tip  (5)  to  make  the  milk 
foam. 

 

Be careful while operating with outgoing steam; 
after  you  finish  frothing  the  milk,  switch  the 
steam supply off by setting the control knob (3) 
to the position «

».

 

Add frothed milk to the cup of coffee.

 

Switch the coffee maker off by pressing the but-
ton (9) « ».

Note:

– 

making  the  milk  foam  is  an  art.  You  may  not 
make  it  at  the  first  try,  don’t  worry  and  experi-
ment until you achieve good results.

– 

depending  on  the  type  of  milk,  you  might  need 
to remove the tip (5) and try to froth milk directly 
with  steam  coming  from  the  cappuccinator 
pipe  (4). 

Important:

– 

It is important that milk for making foam is fresh 
and without additives, is not so-called long stor-
age milk.

– 

Use regular whole milk with fat content from 4% 
to 6%, the cream fat content should be not less 
than 10%.

– 

Clean  the  cappuccinator  pipe  (4)  and  its  tip  (5) 
right after milk or cream frothing - to do this, put 
the  cappuccinator  pipe  (4)  with  the  tip  (5)  into 
a glass of water, switch the steam supply on by 
setting the steam supply knob (3) to the position 
«

», and after that switch the steam supply off 

by setting the steam supply knob (3) to the posi-
tion «

» and switch the coffee maker off.

– 

Wait  until  the  coffee  maker  cools  down  and 
remove  the  tip  (5)  from  the  cappuccina-
tor  pipe  (4),  wipe  the  cappuccinator  pipe  (4)  
with a soft damp cloth and wash the tip (5) under 
a water jet.

WARMING THE DRINKS

You can warm up your drinks by putting the cappuc-
cinator pipe (4) with the tip (5) into the cup.

 

Switch  the  coffee  maker  on,  press  the  button 
(10)«

» and wait until the boiler heats up (the 

light indicator will glow constantly).

IM VT-1523.indd   5

21.12.2017   17:05:58

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-1523?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"