VITEK VT-1512 - Инструкция по эксплуатации - Страница 6

Кофеварка VITEK VT-1512 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 32
Загружаем инструкцию
background image

6

ENGLISH

 •

Add frothed milk to the ready espresso, now cap-
puccino  is  ready.  Add  sugar  to  your  taste,  you 
can decorate frothed milk with cocoa powder.

IMPORTANT:
–  It is important that milk for making foam is fresh 

and without additives, is not so-called long stor-
age milk. Use regular whole milk with fat content 
from 4% to 6%, the cream fat content should be 
not less than 10%.

–  When choosing size of the cup for milk or cream 

remember  that  milk  or  cream  volume  doubles, 
make sure that height of the cup is enough.

–  Clean  the  cappuccinator  pipe  (9)  and  its  tip 

(10)  right  after  milk  or  cream  frothing  –  to  do 
this, put the cappuccinator pipe with the tip (10) 
into  a  glass  of  water,  switch  the  steam  supply 
on  for  10-15  seconds  by  setting  the  operation 
mode switch (5) knob to the position «

», and 

after  that  switch  the  coffee  maker  off  by  set-
ting the operation mode switch (5) to the posi-
tion «

OFF

».

ATTENTION!
Before  setting  the  switch  (5)  to  the  position 
«OFF» place a suitable bowl under the tip (10), 
as  during  the  coffee  maker  switching  off  the 
pressure  is  released  and  the  steam  will  be 
released from the tip (10).
–  Wait  until  the  coffee  maker  cools  down  and 

remove  the  tip  (10)  from  the  cappuccinator 
pipe  (9),  wipe  the  cappuccinator  pipe  (9)  with 
a  soft  damp  cloth  and  wash  the  tip  (10)  under 
a water jet.

HOW TO MAKE A GOOD ESPRESSO

–  Use  fresh  ground  coffee  for  «espresso»  cof-

fee makers.

–  Slightly tamp the ground coffee in the filter (2), 

you can do it with the back side of the measur-
ing spoon (3).

–  Coffee  strength  depends  on  the  quality  and 

grinding  degree  of  coffee  beans.  If  coffee  is 
pouring  out  too  long,  this  means  the  coffee 
powder is too fine or it is tamped too strongly.

REMOVING MINERAL SCALE

1.  For effective operation of the coffee maker it is 

necessary to clean (descale) the coffee maker 
from mineral deposits every 2-3 months. 

2.  Fill  the  water  tank  with  citric  acid  solution.  It  is 

recommended  to  dissolve  30  g  of  citric  acid  in 
1 l of water.

3.  Install the coffee filter (2) into the holder (6), do 

not  add  ground  coffee  to  the  filter  (2).  Install 
the  filter  holder  (6)  into  the  coffee  maker.  The 
holder (6) ledges should match the grooves on 
the  boiler  «

»,  after  that  turn  the  filter 

holder (6) handle (8) to the right until bumping 
«

».

4.  Place a suitable cup on the tray (11), switch the 

coffee maker on by setting the operation mode 
switch  (5)  to  the  position  «PAUSE»  ,  the  light 
indicator  (4)  will  light  up  and  the  heating  ele-
ment with be switched on. After 30-40 seconds 
set  the  switch  (5)  to  the  position  «

».  After 

5-10  seconds  switch  the  water  supply  off  by 
setting the switch (5) to the position 

5.  If necessary, repeat the descaling process.
ATTENTION!
Before  setting  the  switch  (5)  to  the  position 
«OFF» place a suitable bowl under the tip (10), 
as  during  the  coffee  maker  switching  off  the 
pressure  is  released  and  the  steam  will  be 
released from the tip (10).
6.  Set  the  operation  mode  switch  (5)  to  the  posi-

tion «

OFF

» to switch the coffee maker off and to 

release the pressure. Unscrew the lid (1) and fill 
the tank with clean water.

7.  Switch  the  coffee  maker  on  by  setting  the 

operation  mode  switch  (5)  to  the  position  
«

»,  the  light  indicator  (4)  will  light  up,  the 

heating element will switch on and the water will 
start  pouring  into  the  cup.  Wait  until  the  water 
release  stops  completely.  Repeat  the  washing 
several times. 

CLEANING

 

If during the filter (2) cleaning you find out that 
the  openings  are  blocked  with  the  ground  cof-
fee remnants, you can clean them with a small 
brush.

 

Clean the coffee maker body with a soft, slightly 
damp  cloth  and  then  wipe  it  dry.  Do  not  use 
metal brushes, abrasives and solvents. 

 

Do  not  immerse  the  coffee  maker  body  into 
water or any other liquids.

 

Wash  the  removable  parts  of  the  coffee  maker 
with warm water and mild detergent, then rinse 
them and dry.

Drip tray (11)

–  Remove  the  tray  (11)  and  pour  the  water  out 

of it, wash the tray (11) and install it back to its 
place.

IM VT-1512.indd   6

11/11/19   9:49 AM

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к VITEK VT-1512?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"