Siemens ET375GA11E - Инструкция по эксплуатации - Страница 15

Варочная панель Siemens ET375GA11E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 20
Загружаем инструкцию
background image

15

Emniyet kapatmas

ı

Fritöz kab

ı

 alt i arete kadar ya

ğ

la doldurulmam

ı

sa emniyet 

kapatmas

ı

 fritözü otomatik olarak kapat

ı

r.

Göstergede dönü ümlü olarak 

 ve 

yan

ı

p söner.

1.

Fritözü kapat

ı

n

ı

z ve so

ğ

umas

ı

n

ı

 bekleyiniz.

2.

Fritöz kab

ı

n

ı

 en az 3 litre fritöz ya

ğ

ı

yla doldurunuz.

3.

Gövdenin önündeki emniyet pimini kuvvetlice içeri bast

ı

r

ı

n

ı

(örne

ğ

in bir kalemle).

imdi fritözü normal bir  ekilde tekrar normal biçimde 

çal

ı

t

ı

rabilirsiniz.

Fritöz ya

ğ

ı

n

ı

n bo

ş

alt

ı

lmas

ı

Fritözde k

ı

zart

ı

lan yiyecek, s

ı

cakl

ı

k do

ğ

ru ayarland

ı

ğ

ı

 halde ç

ı

t

ı

ç

ı

t

ı

r de

ğ

ilse ya

ğ

ı

 de

ğ

i tirmelisiniz.

ã=

Yanma tehlikesi!

S

ı

cak ya

ğ

, bo altma muslu

ğ

undan bo alt

ı

l

ı

rken s

ı

çrayabilir. 

Ya

ğ

ı

 bo altmadan önce el de

ğ

ecek s

ı

cakl

ı

ğ

a kadar so

ğ

umas

ı

n

ı

 

bekleyiniz.

1.

Bo altma muslu

ğ

unun alt

ı

na 4 litreden daha fazla s

ı

v

ı

 

alabilecek, s

ı

ca

ğ

a dayan

ı

kl

ı

 bir kap yerle tiriniz

2.

Firtözün alt taraf

ı

ndaki muslu

ğ

u aç

ı

n

ı

z ve kullan

ı

lm

ı

 ya

ğ

ı

 

bo alt

ı

n

ı

z.

Bilgi: 

Ya

ğ

ı

 henüz s

ı

cak, s

ı

v

ı

 haldeyken bo alt

ı

n

ı

z. Ya

ğ

 

muslukta sertle irse ince bir çubukla (örne

ğ

in yemek 

ka

ı

ğ

ı

n

ı

n sap

ı

) itebilirsiniz.

Ya

ğ

ı

 at

ı

k sularla birlikte dökmeyiniz, bunun yerine bu amaçla 

kurulmu  toplama noktalar

ı

nda imha ediniz.

Öneriler ve pratik bilgiler

Fritöz ya

ğ

ı

na ili

ş

kin öneriler

Fritözde k

ı

zartmak için sadece yüksek derecelere kadar 

ı

s

ı

t

ı

labilir, fritözde k

ı

zartmaya uygun, saf bitkisel s

ı

v

ı

/kat

ı

 

ya

ğ

lar kullan

ı

n. Örne

ğ

in f

ı

st

ı

k ya

ğ

ı

, hurma ya

ğ

ı

 ve Hindistan 

cevizi ya

ğ

ı

 uygundur. Di

ğ

er yandan örne

ğ

in do

ğ

al zeytinya

ğ

ı

soya ya

ğ

ı

 veya bu

ğ

day özü ya

ğ

ı

 uygun de

ğ

ildir. Ya

ğ

lar

ı

 

kar

ı

t

ı

rmaktan kaç

ı

n

ı

n. Üretici aç

ı

klamalar

ı

n

ı

 dikkate al

ı

n.

Fritözde k

ı

zartma i i tamamland

ı

ktan sonra her defas

ı

nda 

olas

ı

 olu an kaba art

ı

klar

ı

 kevgirli kepçe yard

ı

m

ı

yla fritöz 

ya

ğ

ı

ndan ç

ı

kar

ı

n. Art

ı

klar

ı

 ya

ğ

 bo altma muslu

ğ

undan da 

bo altabilirsiniz. Fritöz ya

ğ

ı

n

ı

n maks. 40 °C'ye kadar 

so

ğ

umas

ı

n

ı

 bekleyin.

Fritöz ya

ğ

ı

n

ı

 tekrar kullanmak istiyorsan

ı

z, metal bir süzgeci 

ğ

ı

t havluyla kaplay

ı

n ve elle dokunabilecek kadar so

ğ

uyan 

ya

ğ

ı

 süzgeçten geçirin.

Kötü kokmas

ı

, tad

ı

n

ı

n kötü olmas

ı

, a

ı

r

ı

 köpürmesi, erken 

(160 - 170 ?'de) duman ç

ı

karmas

ı

 veya s

ı

cakl

ı

ğ

ı

n do

ğ

ru 

ayarlanm

ı

 olmas

ı

na ra

ğ

men yiyeceklerin gevrek olmamas

ı

 

halinde fritöz ya

ğ

ı

n

ı

 de

ğ

i tirin. Ya

ğ

ı

n erken duman ç

ı

karmas

ı

fritöze ya  g

ı

da maddeleri konulurken yükselen buharla 

kar

ı

t

ı

r

ı

lmamal

ı

d

ı

r.

So

ğ

uduktan sonra kapa

ğ

ı

 kapat

ı

n. Böylece ya

ğ

a kir ve su 

girmesi önlenir.

Fritözde k

ı

zart

ı

lacak yiyeceklere ili

ş

kin 

öneriler

A a

ğ

ı

da belirtilen g

ı

da maddeleri fritözde k

ı

zartmaya 

elveri lidir: Küçük et ve bal

ı

k parçalar

ı

, sebze, patates, hamur 

i leri, meyve, pane edilmi  g

ı

da maddeleri.

Bal

ı

k, kabuklu hayvanlar, et parçalar

ı

, sebze ve meyve 

dilimleri gibi fritözde k

ı

zart

ı

lacak ya  yiyecekleri daima iyice 

kurulay

ı

n.

A

ı

r

ı

 miktarda su içeren g

ı

da maddeleri fritözde k

ı

zartmaya 

elveri li de

ğ

ildir.

Fritözde k

ı

zartmaya ili

ş

kin öneriler

Ya

ğ

ı

n sirkülasyonunun iyi olmas

ı

 ve 

ı

s

ı

y

ı

 h

ı

zl

ı

 bir  ekilde 

k

ı

zart

ı

lacak g

ı

da maddelerine verebilmesi için fazla büyük 

miktarlar

ı

 bir defada k

ı

zartmay

ı

n. Birbirine yap

ı

mamalar

ı

 ve 

ya

ğ

 sirkülasyonunun iyi olmas

ı

 için fritözde k

ı

zart

ı

lacak 

yiyecekleri sallay

ı

n.

Fritözde k

ı

zart

ı

lacak yiyecekler tamamen fritöz ya

ğ

ı

 taraf

ı

ndan 

kaplanmal

ı

d

ı

r. Aksi takdirde k

ı

zartma süresinin yar

ı

s

ı

ndan 

sonra yiyecekler çevrilmeli veya ikinci bir fritöz sepetiyle 
a a

ğ

ı

ya bast

ı

r

ı

lmal

ı

d

ı

r.

Fritöz sepetini fritözün yan

ı

nda çal

ı

ma tezgâh

ı

n

ı

n üzerinde 

doldurun, fritözün içinde veya üstünde doldurmay

ı

n. Böylece 

fritöz ya

ğ

ı

 daha uzun süre art

ı

k maddelerden ar

ı

nm

ı

 olur.

Fritöz ya

ğ

ı

n

ı

 kirletmemek için yiyeceklere fritözün üstünde 

baharat serpmeyin.

Ya  veya dondurulmu  yiyeceklerin fritöze konulmas

ı

, ya

ğ

ı

oldukça  iddetli  ekilde köpürmesine yol açar. Fritöz sepetini 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Siemens ET375GA11E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"