Hansa FCCX 58208 - Инструкция по эксплуатации - Страница 65

Плита Hansa FCCX 58208 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 72
Загружаем инструкцию
background image

65

PEČENJE U RERNI-PRAKTIČNI SAVETI

Pečenje

●  Preporučujemo  upotrebu  plehova  za  pečenje 

koje ste dobili uz šporet;

●  Takođe je moguće peći u kalupima za kolače i 

plehovima koji se mogu kupiti bilo gde drugo, i 

treba  ih  staviti  na  rešetku;  za  pečenje  je  bolje 

koristiti tamne plehove jer oni bolje raspodeljuju 

toplotu a vreme pečenja je kraće;

●  Tepsije i plehovi svetlih ili sjajnih površina nisu 

preproručljivi  kada  koristite  uobičajen  način 

pečenja (gornji i donji grejač) – upotrebom takvih 

posude  može  doći  do  toga  da  podloga  kolača 

ostane nepečena;

●  Pri  upotrebi  funkcije  ultraventilatora,  nije 

neophodno  prvobitno  zagrevanje  unutrašnjosti 

rerne, dok je kod drugih načina grejanja potrebno 

zagrejati rernu pre nego što u nju stavite kolač;

●  Pre nego što kolač izvadite iz rerne, uz pomoć 

drvenog štapića proverite da li je gotov (ako je 

gotov,  štapić  nakon  što  ga  izvadite  iz  kolača 

treba da bude suv i čist);

●  Pošto  isključite  rernu,  savetujemo  da  kolač 

ostavite unutra da stoji oko 5 minuta;

●  Temperature pečenja kod funkcije ultraventilatora 

su  obično  oko  20-30  stepeni  niže  nego  što  je 

slučaj kod normalnog pečenja ( kada rade gornji 

i donji grejači);

Tradicionalna rerna (uobičajen način grejanja)

Važno!

Parametri koji su navedeni i tablici su samo orijentacioni i možemo da ih popravimo zavisno od vlastitih 

iskustava i gastronomskih navika.

Vrsta pripreman-

ja pečenja

Funkcija rerne

Temperatura

Nivo

Vreme [min]

160 - 200

2 - 3

30 - 50

220 - 240

3

10 - 15

210 - 220

2

45 - 60

210

4

14 - 18

225 - 250

2

120 - 150

160 - 230

2

90 - 120

160 - 180

2

45 - 60

190 - 210

2

40 - 50

●  Parametri koji se odnose na pečenje, navedeni 

u  Tabeli    su  dati  okvirno  i  mogu  se  korigovati 

prema vašem ličnom iskustvu i karakteristikama 

kuvanja;

●  Ako  se  podaci  navedeni  u  knjigama  recepata 

bitno  razlikuju  od  vrednosti  navedenih  u  ovom 

uputstvu, molimo vas da primenite instrukcije iz 

uputstva.

Pečenje mesa

●  Meso  preko  1  kg  pripremajte  u  rerni,  a  manje 

komade  bi  trebalo  pripremati  na  plinskim 

gorionicima.

●  Koristite  posuđe  za  pečenje  u  rerni  koje  je 

otporno  na  visoke  temperature,  čije  su  ručke 

takođe otporne na visoke temperature.

●  Kada  pečete  na  rešetki,  preporučujemo  da  na 

najniži  nivo  u  rerni  postavite  pleh  napunjen  sa 

malo vode.

●  Preporučljivo  je  da  najmanje  jedanput  u  toku 

pečenja  meso  okrenete  na  drugu  stranu,  i  da 

meso  prelivate  njegovim  sokovima  ili  vrućom 

slanom  vodom  –  ne  sipajte  po  mesu  hladnu 

vodu.

*navedena vremena se tiču jela pečenih u malim posudama 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Hansa FCCX 58208?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"