Gorenje MG2000XE - Инструкция по эксплуатации - Страница 13

Мясорубки Gorenje MG2000XE - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 41
Загружаем инструкцию
background image

 

13 

 

Апаратот е наменет исклучиво за домашна 
употреба. 

Безбедносен систем 

Апаратот е опремен со стаклен осигурач 
осетлив на електрична струја и не може да се 
ресетира, и прекинува проток на струја во 
случај на деф ек т  на моторот со цел да се 
спречи прегревање на апаратот. 
Овој систем автоматски го прекинува 
напојувањето на апаратот во случај на 
прегревање. 
Ако вашиот уред одеднаш престане да 
работи:  
1. 

Извлечете го приклучокот од штекер. 

2. 

Оставете го апаратот да се олади 60 мин.  

3. 

Приклучете го главниот прекинувач во 

штекерот. 
4. 

Притиснете го копчето за 

вклучување/исклучување на уредот.  
5. 

Притиснете го црвеното копче кое се 

наоѓа на дното од апаратот и притиснете го 
прекинувачот за вклучување на уредот (Z).  

 

Ако Вашиот термостат е често вклучен, 
повикајте ја службата на Gorenje. 

Мелење месо – совети и 
предупредувања 

 

Проверете дали оштриците од резачот се 
свртени нанадвор. 

 

Проверете дали жлебот на дискот за 
мелење влегува во испакнатиот дел на 
куќиштето на резачот. 

 

Никогаш не користете замрзнато месо! 

 

Апаратот при употреба немојте да го 
преоптеретувате така што во куќиштето ќе 
ставите премногу месо.  

 

Исечете го месото на ленти долги 10 см и 
широки 2 см. 

 

Отстранете што повеќе коски, ‘рскавици и 
тетиви. 

 

Припременото месо ставете го на 
подлошка. 

 

Апаратот вклучете го со притискање на 
копчето за вклучување/исклучување. 5 Со 
потиснувачот полека потиснете го месото 
во куќиштето на резачот. 

 

За бифтек два пати измелете го месото со 
помош на средниот фин диск за мелење. 

 

 

Правење колбаси – совети и 
предупредувања 

Секогаш прво сомелете го месото.  

 

Проверете дали еден од жлебовите на 
сепараторот одговара на испакнатиот дел 
на куќиштето од резачот. 

 

Цревото за колбаси оставете да отстои 10 
минути во млака вода. Потоа влажното 
црево ставете го на цевката за колбаси.На 
цевката немојте да го блокирате отворот 
за воздух. 

 

Меленото месо ставете го на подлошката. 

 

Апаратот вклучете го со притискање на 
копче за вклучување/исклучување. 

 

Меленото месо полека потиснете го во 
куќиштето на резачот со помош на 
потиснувачот. 

 

Ако цревото се заглави во цевката за 
колбаси, намокрете го со вода. 

 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gorenje MG2000XE?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"