Vitek VT-4278 - Инструкция по эксплуатации - Страница 5

Мультиварки Vitek VT-4278 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 36
Загружаем инструкцию
background image

5

ENGLISH          

Attention!  Do  not  use  the  unit  near  bath  tubs, 
kitchen  sinks  or  other  containers  filled  with 
water.

– 

Open the lid (3) by pressing the button (4).

– 

Wash all the removable parts – the bowl (9), the 
steam  cooking  basket  (10),  the  ladle  (12)  and 
the  measuring  cup  (11)  –  with  a  soft  sponge 
with neutral detergent, then rinse under running 
water and dry.

– 

Clean the unit body (1) with a damp cloth, then 
wipe it dry.

USING THE MULTICOOKER

Attention!

 

Never leave the operating unit unattended.

 

During  the  first  operation  of  the  multi-
cooker,  some  foreign  smell  from  the  heat-
ing element can appear. It is normal.

 

Before you start cooking make sure that the 
multicooker lid is closed tightly.

 

To  avoid  burns  be  very  careful  when  open-
ing  the  lid  (3),  do  not  bend  over  the  steam 
release  openings  (6)  during  unit  operation 
and  do  not  place  open  parts  of  your  body 
above the bowl (9)!

 

Watch  the  food  readiness  during  cooking, 
if  necessary,  stir  the  food  with  the  plastic 
ladle (12). Do not use metal objects that can 
scratch the non-stick coating of the bowl (9).

 

Do not leave the plastic ladle (12) in the bowl.

Put  the  food  into  the  bowl  (9)  following  the  recom-
mendations given in the recipe (see «Recipe book»). 

Note:  Make  sure  that  the  level  of  ingredients  and 
liquids does not exceed the maximal mark «8» and 
is not lower than the minimal mark «4».

General example of loading products  
and water (rice is considered as example) 

Measure  rice  with  the  measuring  cup  (11)  (one 
measuring cup is equal to approximately 160 grams 
of rice), wash it and place in the bowl (9). The level 
of water needed for a certain amount of rice (mea-
sured  in  cups)  is  indicated  on  the  scale  inside  the 
bowl (9). Pour water up to the corresponding mark.

Example:  Put  four  measuring  cups  of  rice,  pour 
water  up  to  the  graduating  mark  «4».  For  liquid 
porridges it is recommended to mix rice and water 
in the proportion 1:3.
Place the bowl (9) in the process chamber of the 
unit. Make sure that the outer surface of the bowl 
is  clean  and  dry,  and  the  bowl  itself  is  installed 
evenly  and  is  in  tight  contact  with  the  surface  of 
the heating element.

Notes: 

– 

do not use the bowl (9) for washing cereals and 
do not chop products in it, this can damage the 
non-stick coating.

– 

make sure that there are no foreign objects, dirt 
or moisture in the process chamber and on the 
bottom of the bowl (9),

– 

wipe  the  outer  surface  and  the  bottom  of  the 
bowl (9) dry before use.

– 

there is a temperature sensor n the middle of the 
heating  element.  Make  sure  that  nothing  pre-
vents the sensor’s free movement.

 

if  you  steam  products,  pour  water  into  the 
bowl  (9) so that boiling water doesn’t reach the 
bottom of the basket (10). Put the food into the 
basket (10) and place it in the bowl (9).

 

Close the lid (3) until clicking.

 

Insert  the  power  cord  connector  into  the  con-
nector socket (8) and the power cord plug into 
the mains socket.

MULTICOOKER MAIN FUNCTIONS
Switching the multicooker on (standby mode)

– 

After  connecting  the  multicooker  to  the  mains 
you will hear a short sound signal. 

– 

Switch the multicooker on by pressing the but-
ton (14), the «- - - -» symbols will appear on the 
display (13).

– 

The unit is switched to the standby mode and is 
ready for use. 

Note: - every pressing of the buttons is accompa-
nied by a short sound signal.

 

Selecting and starting the cooking program 

– 

To  select  a  cooking  program,  press  the  button 
(15) «MENU» in the standby mode.

– 

The  cooking  programs  are  selected  in  the  fol-
lowing order: “Porridge”, “Pilaf”, “Steam cook-
ing”,  “Roasting”,  “Stewing”,  “Baking”,  “Soup”, 
“Rice”, the cooking mode indicators will light up 
sequentially on the control panel (2).

– 

The default cooking time digital indications will 
appear flashing on the display (13). 

– 

After  you  select  the  desired  cooking  program 
and  set  the  cooking  time,  the  display  (13)  will 
show flashing cooking time symbols for 10 sec-
onds.

– 

After  10  seconds  the  cooking  program  will 
switch  on,  the  digital  cooking  time  indications 
will  glow  constantly,  and  the  countdown  of  the 
time  remaining  to  the  end  of  the  cooking  pro-
gram will start (see the table “Cooking programs 
and their duration”). 

IM_VT-4278.indd   5

20.07.2017   17:10:31

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Vitek VT-4278?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"