Морозильные камеры Атлант ММ 184 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.
Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.
"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.

11
UZB
Информация для предварительного ознакомления. Официальной информацией изготовителя не является
ILOVA
1 M U Z L A T G I C H N I N G T A V S I F I
1.1
Kompressionli muzlatgich (bundan keyin — muzlatgich) 1
rasmiga muvofiq yangi sarhal oziq-ovqatlarni muzlatish, muzlatilgan 
oziq-ovqatlarni savatlarda saqlash, iste’mol qilinadigan muz tayyor-
lash uchun mo’ljallangan.
ММ-184-ХХ МКШ-240
РБ01
020
003
1003
003
Rasmi 2 – Muzlatgich (yuqoridan ko’rinishi)
savat
orqa tomonidagi 
tirgak
muzlatgich 
eshigi
90
0
616
1202
KOMPRESSIONLI MUZLATGICH
idish
(reza mevalar va
boshqa mayda oziq-ovqa-
tlarni muzlatish uchun)
savat (pastgisi)
savat
savat
savat
kurakcha
muz tayyorlash uchun idish
orqa tomonidagi tirgak
sovutish akkumulyatori
savat
savat
Rasmi 1 – Muzlatgich va uning tarkibiy qismlari
1.2
«Muzlatish» holatida ishlayotgan MM-184-84 muzla-
tgichida muzlatilgan mahsulotlarni saqlash uchun zarur bo’lgan 
minus 30 
0
S harorati ta’minlanadi.
DIQQAT! MM-184-84 muzlatgichining sovutish tizim-
ida R134a xladagenti mavjud.
1.3
Muzlatgichdan havo plyus 10
0
S dan plyus 38
0
S gacha
bo’lgan haroratda foydalanish zarur.
1.4
Muzlatgichdan foydalanish uchun zarur bo’lgan umumiy
maydon  sathi  2  rasmda  ko’rsatilgan  millimetrlar  o’lchamidagi 
gabarit  hajmlar  bilan  belgilanadi.  Muzlatgich  ichidagi  tarkibiy 
qismlarni  qiyinchiliksiz  chiqarib  olish  uchun  uning  eshigini  90
0
dan kam bo’lmagan kenglikda ochish kerak.
2 M U Z L A T G I C H I S H L A S H I N I B O S H Q A R I S H
2.1 BOSHQARISH ORGANLARI
2.1.1
3 rasmiga muvofiq muzlatgichning boshqarish organlari
quyidagilar:
—
soat mili bo’yicha hamda unga qarshi buriladigan
va raqamli belgilarga ega muruvvat.
«1» belgisi kameradagi
eng yuqori harorat (eng past muzlatish darajasi)ga, «7» belgisi 
– eng past harorat (eng yuqori muzlatish darajasi)ga mos keladi. 
Ma’lum haroratni o’rnatish uchun muruvvatning raqamli belgisini 
ko’rsatkichga to’g’rilab qo’yish kerak; 
—
muzlatgichdagi
«Muzlatish» holatini o’chirish/yoqish
moslamasi ikkita belgidan iborat:«I» — yoqish va «0» — o’chirish.
2.1.2
Muzlatgich indikator chiroqlariga ega:
—
yoqish
(yashil rangda). Muzlatgich ishlayotgan vaqtda
doimo yonib turadi. O’chirilganda yoki elektr tarmog’ida kuchl-
anish yo’q bo’lsa yashil chiroq o’chadi;
— «Muzlatish» holati (sariq rangda). «Muzlatish» holati
yoqilganda yonadi. Ushbu holat o’chirilganda hamda muzlatgich 
o’chirilganda o’chadi;
—
yuqori harorat chirog’i
(qizil rangda). Muzlatgichdagi
harorat ko’tarilsa yonadi (masalan, ilk marotaba ishga tushirilga-
nda, katta miqdordagi yangi sarhal oziq-ovqat joylashtirilganda, 
muz eritilgandan so’ng yoqilganda). 
Indikator chirog’ining qisqa muddat yonib turishi (masalan,
eshik uzoq vaqt ochiq qolsa), muzlatgich ishdan chiqqanligini ang-
latmaydi: muzlatgich ichidagi harorat pasaysa, indikator avtomatik 
tarzda  o’chadi.  Indikator  uzoq  vaqt  yonib  qolsa,  saqlanayotgan 
oziq-ovqat  mahsulotlarining  sifatini  tekshirib,  xizmat  ko’rsatish 
ustasini chaqirish kerak.
2.2 MUZLATGICHNI O’CHIRISH/YoQISH
Muzlatgichni yoqish uchun uni elektr tarmog’iga ulash lozim,
shunda 3 rasmiga muvofiq yoqilganlik indikatori yonadi.
Muzlatgich ilk bora ishga tushirilganda, uning eshigini ochib,
Buyumlarning muvofiqlik sertifikati BelLIS tomonidan berilgan (Krasnaya ko`ch., 7, 220029, Minsk sh.):
№ ТС BY/112 03.03. 020 00039, amal qilish muddati 11.05.2011 y.-dan 10.05.2016 y.-qacha.
Rasmi 3 — Muzlatgichning boshqarish organlari
«Muzlatish» holati indikatori
yuqori harorat indikatori
yoqilganlik indikatori
haroratni belgilash 
muruvvati
o’chirish/yoqish moslamasi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











