Teka ML 8200 BIS - Инструкция по эксплуатации - Страница 10

Микроволновые печи Teka ML 8200 BIS - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 88
Загружаем инструкцию
background image

10 

 

In  a  conventional  cooker,  the  heat  that  is 
radiated  through  the  resistances  or  gas 
burners slowly penetrates the foods from the 
outside  in.  Therefore,  there  is  a  great  loss  of 
energy  in  heating  the  air,  the  oven 
components  and  the  containers  holding  the 
food. 

In  the  microwave,  the  heat  is  generated  by 
the foods themselves, i.e. the heat goes from 
the inside out. There is no loss of heat to the 
air,  the  walls  of  the  cavity  or  the  containers 
(as  long  as  they  are  microwave-safe 
containers).  This  means  that only  the  food  is 
heated. 

To  sum  up,  microwave  ovens  have  the 
following advantages: 
1.  Savings in cooking time; in general, there 

is  a  ¾  reduction  in  time  compared  to 
conventional cooking. 

2.  Ultra  fast  defrosting  of  foods,  thus 

reducing 

the 

danger 

of 

bacteria 

developing. 

3.  Energy-saving. 
4.  Conservation  of  the  nutritional  value  of 

foods  due  to  the  reduction  in  cooking 
time. 

Microwave oven operating mode 

The  microwave  oven  contains  a  high  voltage 
valve  called  a  Magnetron,  which  converts 
the  electrical  energy  into  microwave  energy. 
These electromagnetic waves are channelled 
towards  the  inside  of  the  oven  by  a  wave 
guide  and  distributed  using  a  metallic 
disperser or a rotating plate.  

Inside  the  oven,  the  microwaves  are 
propagated  in  all  directions  and  reflected  by 
the  metallic  walls,  thus uniformly  penetrating 
the foods. 

Why the food is heated 

Most  foods  contain  water  and  the  water 
molecules vibrate with the microwaves.  

The 

friction 

between 

the 

molecules 

generates heat, which raises the temperature 
of  the  foods,  defrosting  or  cooking  them  or 
keeping them hot.   

Because heat is formed inside the foods: 

 

The  foods  may  be  cooked  without  any 
liquids or oils, or with very little of these; 

 

Defrosting,  heating  or  cooking  in  the 
microwave  oven  is  faster  than  in  a 
conventional oven;   

 

The  vitamins,  minerals  and  nutritious 
substances are conserved; 

 

Neither  the  natural  colour  nor  the  aroma 
are altered. 

The microwaves go through porcelain, glass, 
cardboard  or  plastic,  but  not  trough  metal. 
For  this  reason,  metallic  containers  or 
containers  with  metallic  parts  should  not  be 
used in the microwave oven. 

Microwaves are reflected by metal...  

 

...they go through glass and porcelain...

 

... and are absorbed by the foods.

 

 

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Teka ML 8200 BIS?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"