Saturn ST-MW8153 - Инструкция по эксплуатации - Страница 4

Микроволновые печи Saturn ST-MW8153 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 34
Загружаем инструкцию
background image

6

CONTROL PANEL 

1. Timer 

The  max  length  could  be  set  is  30 
minutes, and a bell prompt will be heard  

at zero position. 
2.Function knob 

Six  power  level  options  for  microwave 

cooking:   
1) HIGH: 100% power input (suitable for 

quick cooking) 
2)  M.  HIGH:  85%  power  input(suitable 

for roasting) 

3)  MED:  66%  power  input  (suitable  for 
slow cooking) 

4) M.LOW: 40% power input 
5) DEFROST: 37% power input 

6)  LOW:  17%  power  input  (suitable  for 

keeping warm). 

OPERATION 
1. Connect the cord. 

2.  Place  the  food  on  the  glass  turntable 
and close the door. 

3. Select your desired function menu 

4.  Set  the  timer.  If  you  set  time  is  less 
than  2  minutes,  first  turn  the  timer  to 

over  3  minutes  position  and  then  turn 
back to your desired time. 

5.  Then  the  oven  begins  to  work.  Make 

the cooking pause by opening the door at 

any time and close the door to continue. 
6. A bell ring will be heard after time out. 

And  the  oven  is  de-energized  and  the 
lamp will be off.   

Caution:  If  food  is  removed  before 

time  out,  make  sure  the  timer  is  set 
back  to  “0”  position  so  as  to  avoid 

unintentional running without load. 

DEFROST NOTES 

Defrosting frozen food is one of utilities of 
microwave  oven,  it  is  more  acceptable 

with  a  reduced  risk  of  deleterious 
bacteria than normal defrost. 

1.  Turn  the  function  knob  to  Defrost 

position. 
2. Set the timer by the food to defrost. It 

usually  required  longer  time  than 
ordinary cooking. Turn the food one time 

or more to check the doneness. Take the 

food for good if it could be easily cut by a 
knife. 

Note: 

Microwave 

have 

food 

penetrability  of  4cm  each  side.  To 

maximize  defrosting  effect  of  thick  and 
chunky food, it is necessary to turn over 

the  food  constantly  and  remove  out  the 

defrosted portion or thin parts. 

Defrost guide 
Steak chops                 

- Shield thin end of chops or steaks with 

foil. 
-  Position  the  food  with  thinner  parts  in 

the  center  in  a  single  layer  on  a  shallow 
dish.  If  pieces  are  stuck  together,  try  to 

separate as soon as possible. 

- Turn over the food in the middle course. 
Then  rearrange  and  shield  the  defrosted 

portions.   
- Close the door to continue defrosting. 

-  After  defrost  time,  stand  covered  with 

aluminum foil for 5-15 minutes. 

Minced Beef 
-  Place  frozen  minced  beef  on  a  shallow 

dish. Shield edges. 
- Turn over the food in the middle course. 

Remove  defrosted  portions,  turn  over 

and shield edges with foil strips.   
- Close the door to continue defrosting. 

-  After  defrost  time,  stand  covered  with 
aluminum foil for 5-15 minutes. 

Roast Meat (Beef/pork/lamb) 
- Shield the edges with foil strips. 

- Place joint  with lean side face upwards 
(if possible) on a shallow dish. 

- Turn over the food in the middle course. 

And then shield the defrosted portions.   
- Close the door to continue defrosting. 

-  After  defrost  time,  stand  covered  with 
aluminum foil for 10-30 minutes. 

Poultry   

7

-  Remove  from  original  wrapper.  Shield 

wing and leg tips with foil. 

-  Place  breast  side  down  on  a  shallow 
dish. 

- Turn over the food in the middle course. 
And then shield the defrosted portions.   

- Close the door to continue defrosting. 

-  After  defrost  time,  stand  covered  with 
aluminum foil for 15-30 minutes. 

Note:  After  standing  run  under  cold 
water to remove giblets if necessary. 

Chicken pieces (chicken wings and 

drumstick) 
- Shield the exposed bone with foil. 

- Place chicken pieces on a shallow dish. 
- Turn over the food in the middle course. 

And  then  rearrange  and  shield  the 

defrosted portions.   
- Close the door to continue defrosting. 

-  After  defrost  time,  stand  covered  with 
aluminum foil for 5-30 minutes. 

CLEANING & MAINTENANCE 
The oven should be cleaned regularly and 

any food deposits removed. 
Suggest  you  perform  below  steps  after 

every time use. 
Never  use  hard  detergent,  gasoline, 

abrasive powder or metal brush to clean 

any part of the appliance. 
Clean the oven at regular intervals   

Disconnect the power supply cord before 
cleaning.  And  if  possible  leave  the  door 

open  to  inactive  the  oven  during 

cleaning. 
Remove rotating ring, glass turntable out 

and wash them in warm soapy water. 
Use a wet soft cloth to wipe the outer and 

inner wall of the door, cavity and control 

panel.   
If the oil or soup splashed on the wall of 

cavity,  it  must  be  cleaned  otherwise 
smoke may occur in next use. 

If  the  cavity  emit  odor,  following  3 

methods can get rid of them: 
Place several lemon slices in a cup, then 

heat  them  with  high  power  for  2-3 
minutes. 

Place a cup of red tea in oven, then heat it 
with high power. 

Put  some  orange  peels  into  oven,  then 

heat them with high power for 1 minute.     
Dry  all  parts  thoroughly  and  replace 

them. 

SERVICING 

Warning: It is hazardous for anyone, 
other 

than 

qualified 

service 

technician,  to  carry  out  any  service 
for 

repairing 

operation 

which 

involves removal of any  cover which 

gives protection against exposure to 
microwave energy. 

Caution: MICROWAVE RADIATION 
Do not become exposed to radiation from 

the  microwave  generator  or  other  parts 

conducting microwave energy. 

During  servicing  below  listed  parts  are 

liable  to  be  removed  and  give  access  to 
potentials above 250V to earth. 

1. Magnetron       
2. High voltage transformer       

3. High voltage capacitor     

4. High voltage Diode                     
5. High voltage fuse 

The  following  conditions  may  cause 
undue 

microwave 

exposure 

during 

servicing. 

- Improper fitting of magnetron. 
-  Improper  matching  of  door  interlock, 

door hinge and door. 
- Improper fitting of switch support. 

-  Door,  door  seal  or  enclosure  has  been 

damaged.   

Cooking Tips 
1)  Arrange  food  carefully,  place  thickest 

areas toward outside of dish. 

2)  Watch  cooking  time,  cook  for  the 
shortest  amount  of  time  indicated  and 

add more time as needed. 
3) Cover foods before cooking 

Check  recipe  for  suggestions:  paper 
towels, microwave plastic wrap or a lid. 

Covers prevent spattering and help foods 

to cook evenly. (Helps keep oven clean). 
4) Shield foods 

Use  small  pieces  of  aluminum  foil  to 
cover  thin  areas  of  meats  or  poultry  to 

avoid overcooking. 

5) Stir foods 
From  outside  to  center  of  dish  once  or 

twice during cooking, if possible. 
6) Turn foods 

Foods  such  as  chicken,  hamburgers  or 

steaks should be turned over once during 
cooking. 

7) Rearrange foods 
Like  meatballs  halfway  through  cooking 

both  from  top  to  bottom  and  from  the 

center of the dish to the outside. 
8) Allow standing time 

Heated  liquid  or  beverage  may  result  in 
delayed  eruptive  boiling.  After  cooking 

ensure adequate standing time. 
Remove  food  from  oven  and  stir  if 

possible. 

Cover for standing time which allows the 
food 

to 

finish 

cooking 

without 

overcooking. 
8) Check for doneness 

Look  for  signs  indicating  that  cooking 

temperature 

has 

been 

reached. 

Doneness signs include: 

-Food  steams  throughout,  not  just  at 
edge. 

-Poultry thigh joints move easily. 

-Pork and poultry show no pinkness.. 
-Fish  is  opaque  and  flakes  easily  with  a 

fork. 
9) Condensation 

A normal part of microwave cooking. The 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Saturn ST-MW8153?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"