Scarlett SL-CM53001 - Инструкция по эксплуатации - Страница 22

Кофеварка Scarlett SL-CM53001 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 24
Загружаем инструкцию
background image

IM015 

www.scarlett.ru

                                                                                                                                         SL-CM53001 

22 

 

Asiguraţi-vă că cablul nu intră în contact cu margini ascuţite şi suprafeţe fierbinţi. 

 

Pentru deconectarea aparatului de la reţea, trageţi de ştecher, şi nu de cablu. 

 

Aparatul  trebuie  să  fie  stabil,  amplasat  pe  o  suprafaţă  plană  şi  uscată.  Nu  instalaţi  aparatul  pe  suprafeţe  fierbinţi  sau  în  
apropierea surselor de căldură (de exemplu, lângă cuptorul electric), perdelelor şi sub poliţe suspendate. 

 

Niciodată nu lăsaţi aparatul conectat fără supraveghere. 

 

Nu atingeţi suprafeţele fierbinţi. 

 

În scopul evitării electrocutării şi deteriorării aparatului, folosiţi numai accesoriile, care intră în setul acestuia. 

 

Turnaţi numai apă rece pentru a fierbe cafeaua. 

 

Dacă doriţi să scoateţi capacul vasului în care se adaugă cafeaua,  unde se menţine o presiune ridicată,  înainte de a scoate 
capacul  complet,  est

e  necesar  să  reduceţi  presiunea  în  mod  controlat,  pentru  a  evita  eliminarea  aburilor  sau  apei  fierbinţi, 

care ar putea crea o situaţie de pericol pentru utilizator. 

 

„ATENŢIE: Gaura pentru adăugare nu trebuie să fie deschisă în timpul utilizării aparatului. 

 

Se  interzice  reparaţia  sau  înlocuirea  de  sine  stătătoare  a  oricăror  piese.  Dacă  depistaţi  deficienţe,  adresaţi -vă  la  cel  mai 
apropiat Centru de Reparaţii. 

 

Dacă  aparatul  a  fost  expus  la  temperaturi  mai  joase  de  0ºC  o  anumită  perioadă,  este  necesar  să -l  aduceţi  la  temperatura 
încăperii timp de cel puţin 2 ore, înainte de conectarea lui. 

 

Producătorul  îşi  rezervă  dreptul,  fără  nicio  notificare  suplimentară,  să  introducă  modificări  neesenţiale  în  construcţia 
aparatului, care nu vor influenţa semnificativ siguranţa, performanţa şi funcţionalitatea acestuia. 

 

Data fabricării este indicată pe produs şi/sau pe ambalaj, precum şi pe documentele însoţitoare. 

PREGĂTIREA DE UTILIZARE 

 

Despachetaţi aparatul şi instalaţi-l pe o suprafaţă plană şi stabilă. 

 

Clătiţi toate piesele detaşabile cu apă caldă. 

 

Pentru a obţine o cafea bună, repetaţi de 2-3 ori ciclul de preparare a cafelei doar cu apă, fără a adăuga cafea în filtru. 

UTILIZAREA 

 

Scoateţi de pe bază rezervorul pentru apă. 

 

Deschideţi capacul rezervorului pentru apă. 

 

Umple

ţi rezervorul cu cantitatea necesară de apă,  însă nu mai sus de marcajul MAX.  Aparatul de cafea pregăteşte simultan 

cantitatea necesară pentru două ceşti. 

ATENŢIE:

 

Întotdeauna scoateţi aparatul din priză atunci când îl umpleţi cu apă. 

ATENŢIE:

 

Nu conectaţi aparatul dacă acesta este fără apă. 

 

Instalaţi rezervorul la loc. 

 

Închideţi bine capacul rezervorului. 

 

Cu lingura de măsurare, adăugaţi cantitatea necesară de cafea măcinată în filtru şi presaţi-o cu presorul de pe lingură. 

 

Instalaţi filtrul în dozator. 

 

In

troduceţi  dozatorul  în  aparatul  de  cafea  aşa,  încât  mânerul  dozatorului  să  coincidă  cu  poziţia 

INSERT

,  şi  apoi  rotiţi-l 

contrar acelor ceasornicului până la blocare, încât mânerul dozatorului să se oprească la poziţia 

L O C K

 

Puneţi una sau două ceşti pe tava pentru picături. Asiguraţi-vă că găurile de scurgere a cafelei se află deasupra ceştilor. 

 

Introduceţi ştecherul în priză. 

 

Setați comutatorul de alimentare oprit „I”. Se va aprinde indicatorul de conectare al aparatului. 

 

Aşteptaţi până se va aprinde indicatorul „gata de utilizare” al aparatului pentru a pregăti cafeaua. 

 

Asiguraţi-vă că alimentarea cu aburi este închisă (poziţia cea mai din stânga a cappuccinatorului). 

CAFEA ESPRESSO 

 

Procesul  preparării  cafelei  constă  în  trecerea  apei  fierbinţi  sub  presiunea  mare  a  aburilor  prin  cafeaua  măcinată.  Aceasta 
oferă băuturii o aromă unică şi un gust distinct. 

 

Mutaţi comutatorul modului de lucru în poziţia 

. În acest mod începe alimentarea cu apă şi prepararea cafelei. 

 

Supravegheaţi procesul de umplere a ceştii cu cafea. 

 

După umplerea ceştilor cu cafea, mutaţi comutatorul modului de lucru în poziţia „

”. 

 

După mutarea comutatorului în poziţia „

”, indicatorul luminos „gata de utilizare” se va stinge. În acest moment va avea 

loc scăderea presiunii, iar restul apei fierbinţi se va scurge în tavă. 

SFATURI PENTRU PREGĂTIREA UNUI ESPRESSO GUSTOS. 

 

Folosiţi doar cafeaua măcinată recent, destinată doar pentru aparate de cafea „espresso”. 

 

Presaţi uşor cafeaua măcinată din filtru cu ajutorul cozii lingurii de măsurare. 

 

Tăria cafelei preparate va depinde de calitatea şi gradul de măcinare a boabelor de cafea. 

 

Dacă  cafeaua  se  scurge  prea  încet,  aceasta  înseamnă  că  este  utilizată  cafea  măcinată  foarte  m ărunt  sau  cafeaua  a  fost 
presată prea tare. 

ATENŢIE:

 

Nu atingeţi părţile de metal ale aparatului de cafea în timpul funcţionării – ele sunt fierbinţi. 

 

După  mutarea  comutatorului  în  poziţia  „

”  şi  după  răcirea  dozatorului,  acesta  poate  fi  scos,  rotind  mânerul  în  direcţia 

acelor ceasornicului până la poziţia 

INSERT

 

 

Puteţi clăti filtrul fără să-l scoateţi din dozator. Pentru aceasta fixaţi-l cu ajutorul fixatorului filtrului.

 

 

Faceţi o pauză de cel puţin 5 minute înainte de următoarea utilizare, pentru ca aparatul să reuşească să încălzească apa. 

ATENŢIE:

 

În  timpul  fierberii,  atunci  când  apa  trece  prin  cafeaua  măcinată  sub  presiunea  aburului,  se  interzice  să  scoateţi 

dozatorul cu filtru. 

CAFEA CAPPUCCINO 

 

Pentru prepararea cappuccinoului e

ste folosită cafea espresso cu adăugarea spumei de lapte fierbinte. 

 

Repetaţi toţi paşii din rubrica UTILIZAREA. 

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Scarlett SL-CM53001?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"