Gaggenau RB 292-311 - Инструкция по эксплуатации - Страница 12

Холодильник Gaggenau RB 292-311 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 20
Загружаем инструкцию
background image

12

Freezing fresh food

Fr e e z e   f r e s h   a n d   u n d a m a g e d   fo o d   o n l y.

To   r e t a i n   t h e   b e s t   p o s s i b l e   n u t r i t i o n a l   va l u e ,   f l avo u r  
a n d   c o l o u r,   ve g e t a b l e s   s h o u l d   b e   b l a n c h e d   b e fo r e  
f r e e z i n g .   A u b e r g i n e s ,   p e p p e r s ,   z u c c h i n i   a n d  
a s p a r a g u s   d o   n o t   r e q u i r e   b l a n c h i n g .

L i te r a t u r e   o n   f r e e z i n g   a n d   b l a n c h i n g   c a n   b e   fo u n d  
i n b o o k s h o p s .

Note

Ke e p   fo o d   w h i c h   i s   to   b e   f r o z e n   a way   f r o m   fo o d   w h i c h  
i s   a l r e a d y   f r o z e n .

The following foods are suitable for freezing:

 

C a ke s   a n d   p a s t r i e s ,   f i s h   a n d   s e a fo o d ,   m e a t ,   g a m e ,  
p o u l t r y,   ve g e t a b l e s ,   f r u i t ,   h e r b s ,   e g g s   w i t h o u t   s h e l l s ,  
d a i r y   p r o d u c t s   s u c h   a s   c h e e s e ,   b u t te r   a n d   q u a r k ,  
r e a d y   m e a l s   a n d   l e f to ve r s   s u c h   a s   s o u p s ,   s te w s ,  
c o o ke d   m e a t   a n d   f i s h ,   p o t a to   d i s h e s ,   s o u f f l é s   a n d  
d e s s e r t s .

The following foods are not suitable for freezing:

 

Ty p e s   o f   ve g e t a b l e s ,   w h i c h   a r e   u s u a l l y   c o n s u m e d   r a w,  
s u c h   a s   l e t t u c e   o r   r a d i s h e s ,   e g g s   i n   s h e l l s ,   g r a p e s ,  
w h o l e   a p p l e s ,   p e a r s   a n d   p e a c h e s ,   h a r d - b o i l e d   e g g s ,  
y o g h u r t ,   s o u r e d   m i l k ,   s o u r   c r e a m ,   c r è m e   f r a î c h e   a n d  
m ay o n n a i s e .

Packing frozen food

To   p r eve n t   fo o d   f r o m   l o s i n g   i t s   f l a vo u r   o r   d r y i n g   o u t ,  
p l a c e   i n   a i r t i g h t   c o n t a i n e r s .

1 .

P l a c e   fo o d   i n   p a c k a g i n g .

2 .

Re m o ve   a i r.

3 .

S e a l   t h e   w r a p p i n g .

4 .

L a b e l   p a c k a g i n g   w i t h   c o n te n t s   a n d   d a te   o f  
f r e e z i n g .

Suitable packaging:

C l i n g   w r a p ,   t u b u l a r   f i l m   m a d e   o f   p o l y e t hy l e n e ,  
a l u m i n i u m   fo i l ,   f r e e z e r   c o n t a i n e r s .  

T h e s e   p r o d u c t s   a r e   a va i l a b l e   f r o m   s p e c i a l i s t   o u t l e t s .

Unsuitable packaging:

Wr a p p i n g   p a p e r,   g r e a s e p r o o f   p a p e r,   c e l l o p h a n e ,   b i n  
l i n e r s   a n d   u s e d   s h o p p i n g   b a g s .

Items suitable for sealing packaged food:

R u b b e r   b a n d s ,   p l a s t i c   c l i p s ,   s t r i n g ,   c o l d - r e s i s t a n t  
a d h e s i ve   t a p e ,   e t c .

B a g s   a n d   t u b u l a r   f i l m   m a d e   o f   p o l y e t hy l e n e   c a n   b e  
s e a l e d   w i t h   a   f i l m   h e a t   s e a l e r.

Shelf life of frozen food

D e p e n d s   o n   t h e   t y p e   o f   fo o d .

A t   a   te m p e r a t u r e   o f   - 1 8 ° C :

F i s h ,   s a u s a g e ,   r e a d y   m e a l s   a n d   c a ke s   a n d  
p a s t r i e s :
u p   to   6   m o n t h s

C h e e s e ,   p o u l t r y   a n d   m e a t :
u p   to   8   m o n t h s

Ve g e t a b l e s   a n d   f r u i t :
u p   to   1 2   m o n t h s

Fas t freezing

F o o d   s h o u l d   b e   f r o z e n   s o l i d   a s   q u i c k l y   a s   p o s s i b l e   i n  
o r d e r   to   r e t a i n   v i t a m i n s ,   n u t r i t i o n a l   va l u e ,   a p p e a r a n c e  
a n d   f l a vo u r.

To   p r eve n t   a n   u n d e s i r a b l e   te m p e r a t u r e   r i s e   w h e n  
p l a c i n g   f r e s h   fo o d   i n   t h e   f r e e z e r   c o m p a r t m e n t ,   s w i t c h  
o n   fa s t   f r e e z i n g   s eve r a l   h o u r s   b e fo r e h a n d .   A s   a   r u l e ,  
4 - 6 h o u r s   i s   a d e q u a te .

I f   t h e   m a x .   f r e e z i n g   c a p a c i t y   i s   to   b e   u s e d ,   fa s t  
f r e e z i n g   m u s t   b e   s w i t c h e d   o n   fo r   2 4 h o u r s   b e fo r e   t h e  
f r e s h   p r o d u c e   i s   p l a c e d   i n   t h e   f r e e z e r   c o m p a r t m e n t .

S m a l l e r   q u a n t i t i e s   o f   fo o d   ( u p   to   2 kg )   c a n   b e   f r o z e n  
w i t h o u t   F a s t   f r e e z i n g .

Note

W h e n   fa s t   f r e e z i n g   i s   s w i t c h e d   o n ,   i n c r e a s e d  
o p e r a t i n g   n o i s e s   m ay   o c c u r.

Switching on and of f

P r e s s   fa s t   f r e e z i n g   b u t to n  

3

.  

I f   t h e   fa s t   f r e e z i n g   h a s   b e e n   s w i t c h e d   o n   t h e   b u t to n   i s  
l i t .

Fa s t   f r e e z i n g   a u to m a t i c a l l y   s w i t c h e s   o f f   a f te r  
a p p r o x . 2 ½ d ay s .

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Gaggenau RB 292-311?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"