Zelmer 04Z010 - Инструкция по эксплуатации - Страница 46

Фритюрницы Zelmer 04Z010 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 46
Загружаем инструкцию
background image

48

Cleaning and maintenance

Before cleaning, the fryer should be unplugged. 

 

After each using the fryer, clean it carefully.

 

Almost  whole  fryer  may  be  washed  in  hot  soapy  water. 

 

Do not put into water the fryer’s casing, electrical devices 

and parts containing heating elements. 

The  fryer’s  casing  should  be  cleaned  with  wet  soapy 

 

cloth. 

Do  not  use  aggressive  detergents  such  as  emulsion, 

 

cleaning milk, polish, etc. to wash the fryer’s casing. They 

may  among  others  remove  the  informative  graphical 

symbols.

The lid 

 

(1)

, the frying basket 

(11)

, the inner pot 

(12)

, the 

ilter 

(10)

 and the ilter’s lid 

(9)

 should be cleaned in hot 

soapy water.

Never  clean  metal  parts  in  a  dishwasher.  Aggressive 

 

cleaning  agents  used  in  these  appliances  make  the 

above-mentioned  parts  darken.  The  fryer  should  be 

cleaned by hand with dishwashing liquid. 

To start cleaning the fryer, wait until oil or fat has cooled 

 

down suficiently.

The  fryer  has  a  replaceable  ishnet  ilter 

 

(10)

  placed 

under  the  ilter’s  lid 

(9)

  which  should  be  systematically 

cleaned in soapy water. 

After the ilter 

 

(10)

 has dried, place it under the lid 

(9)

.

Change of oil or fat

As the oil or fat loses its favorable properties rather quickly, 

you should change the oil or fat regularly. To do so, follow the 

instructions below:

If you mainly use the fryer to prepare French fries and if 

 

you sieve the oil or fat after use, you can re-use the oil or 

fat 10 to 12 times before it needs to be changed.

If you use the fryer to prepare food that is rich in proteins 

 

(such  as  meat  or  ish),  you  should  change  the  oil  or  fat 

more often.

Never use the same oil longer than 6 months and always 

 

follow the instructions on the package.

Never add fresh oil or fat to the old one.

 

Always change the oil or fat if it starts foaming when it is 

 

heated, when it starts to have a strong smell or taste or 

when it turns dark and syrupy. 

Solution of problems

If the fryer does not function properly or if the frying quality is insuficient consult the table below. There you will ind the most 

frequent problems and their possible causes as well as ways of solving such problems.

Problem

Possible cause

Solution

The fried food does not 

have a golden brown 

color and/or is not crispy

The selected temperature is too low and/or the 

food has not been fried long enough.

Check on the package of the food or in the 

table in these instructions for use whether 

the temperature and/or preparation time 

you have selected is/are correct. Set the 

temperature control to the correct temperature. 

If necessary, increase frying time.

There is too much food in the basket.

Do not fry more food at one time than the 

recommended quantities indicated in these 

instructions for use.

The oil or fat does not get hot enough.

The fuse of temperature control may have 

blown. Return the appliance to authorized 

service centre for repairing or checking up.

The fryer gives off a 

strong unpleasant smell.

The ilter is saturated.

Remove the lid and clean the lid and ilter in 

hot soapy water.

The oil of fat is not fresh anymore.

Change the oil or fat. Regularly sieve the oil or 

fat to keep it fresh longer.

The types of oil or fat used are not suitable for 

deep-frying food.

Use frying oil or liquid frying fat of good quality. 

Never mix two different types of oil or fat.

Steam escapes from 

other places than the 

ilter.

The lid has not been closed properly.

Check whether the lid has been closed 

properly.

The ilter is saturated.

Change the ilter.

The sealing ring around the metal inside of the 

lid is dirty or worn.

If the ring is dirty, clean the lid in hot soapy 

water. If the lid is worn, turn to authorized 

service centre for replacement.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 04Z010?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"