Zelmer 04Z010 - Инструкция по эксплуатации - Страница 14

Фритюрницы Zelmer 04Z010 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 46
Загружаем инструкцию
background image

16

13

 Po ukončení vyprážania zdvihnite rukoväť 

(3)

, a kôš 

(11)

 

sa  automaticky  zdvihne  na  najvyššiu  polohu,  tzv.  „poloha 

odkvapkávania”.

14

 Potom  otvorte  kryt 

(1)

  stlačením  tlačidla  otvárania  krytu 

(6)

. Dávajte si pozor na horúcu paru.

15

 Opatrne vyberte kôš 

(11)

 z fritézy pomocou rukoväte 

(3)

V  prípade  potreby  potraste  košom 

(11)

  nad  fritézou  pre  od

-

kvapkanie  nadmerného  množstva  tuku.  Preložte  vyprážané 

potraviny  do  misy  alebo  cedidla  s  papierom  absorbujúcim 

tuk, napr. papierovým uterákom vo vnútri.

16

 Po ukončení prevádzky zariadenia vytiahnite zástrčku zo 

zásuvky. 
Ak nepoužívate fritézu pravidelne, vychladnutý olej alebo iný te

-

kutý tuk uchovávajte v tesne uzatvorených nádobách, najlepšie 

v  chladničke  alebo  na  inom  chladnom  mieste.  Olej  do  nádob 

vlievajte cez sitko, vďaka čomu odstránite zvyšky potravín.

Tabuľka parametrov vyprážania

V  tejto  tabuľke  uvádzame  ukážkové  časy  prípravy  jedál  a  nastavenie  teploty.  Pokiaľ  pokyny  na  obale  potravín  sú  iné  ako 

uvedené nižšie, vždy dodržiavajte tie, ktoré sú uvedené na obale potravín.

POTRAVINY ČERSTVÉ ALEBO ROZMRAZENÉ

Teplota

Druh potravín

Odporúčané množstvo

Doba vyprážania

160°C

Čerstvé ryby

450 g

5 – 7 min

170°C

Kurča (stehná)

3 – 5 kusov

12 – 15 min

Šampiňóny

6 – 8 kusov

2 – 3 min

Zelenina v cestičku (napr. kariol)

8 – 10 kusov

2 – 3 min

180°C

Čínske závitky

8 – 10 kusov

6 – 7 min

Kúsky kuracieho mäsa v obale

8 – 10 kusov

3 – 4 min

Jednohubky

8 – 10 kusov

3 – 4 min

Ryba (kúsky) v cestičku

8 – 10 kusov

3 – 4 min

Krevety

8 – 10 kusov

3 – 4 min

Jablko v cestičku

5 kusov

3 – 4 min

190°C

Domáce hranolčeky

650 – 1000 g

8 – 9 min

Čipsy (veľmi tenké plátky zemiakov)

600 g

3 – 4 min

Baklažán (plátky)

600 g

3 – 4 min

Karbonátky mäsové/rybacie

5 sztuk

4 – 5 min

ZMRAZENÉ POTRAVINY

Teplota

Druh potravín

Odporúčané množstvo

Doba vyprážania

170°C

Kurča (stehná)

3 – 4 kusy

15 – 20 min

Malé zemiakové placky

4 kusy

3 – 4 min

180°C

Čínske závitky

2 – 3 kusy

10 – 12 min

Kuracie medailóniky v hotovom obale

6 kusov

9 min

Jednohubky

8 – 10 kusov

4 – 5 min

Ryba (kúsky) v cestičku

8 – 10 kusov

9 min

Krevety

8 – 10 kusov

4 – 5 min

Zmrazené hranolčeky rovné/vlnky

650 – 1000 g

9 min

Karbonátky mäsové/rybacie

4 kusy

6 – 7 min

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Zelmer 04Z010?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"