Kenwood DF420 - Инструкция по эксплуатации - Страница 30

Фритюрницы Kenwood DF420 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 45
Загружаем инструкцию
background image

wskazówki

Zalecamy stosowaç dobrej jakoÿci olej do sma¯enia,
np. kukurydziany lub arachidowy. Mo¯na te¯ u¯ywaç
dobrej jakoÿci t¢uszczu twardego. Bëdå sië równie¯
nadawa¢y inne gatunki oleju, jeÿli producent zaleca je
do u¯ycia we frytkownicy. Nigdy nie mieszaj ró¯nych
gatunków oleju lub t¢uszczu i nie u¯ywaj oliwy z
oliwek, mas¢a ani margaryny, gdy¯ bëdå one dymi¢y
lub wrzåc wyp¢ywa¢y z miski.

˜ywnoÿç wstëpnie obrobiona cieplnie wymaga
wy¯szej temperatury, ni¯ produkty surowe.

Sma¯ ¯ywnoÿç na wskroÿ: z zewnåtrz mo¯e
wyglådaç na usma¯onå, choç w ÿrodku bëdzie
jeszcze surowa.

Trzymaj frytkownicë nape¢nionå olejem (och¢odzonym
i przefiltrowanym), aby by¢a gotowa do u¯ycia.
Pokrywa zabezpiecza olej przed kurzem.

Sma¯åc ¯ywnoÿç w cieÿcie naleÿnikowym obsåcz
nadmiar ciasta.

Aby sma¯yç frytki, pokrój ziemniaki na równe paski,
aby sië równo sma¯y¢y. Przed sma¯eniem op¢ucz i
osusz.

Aby przed¢u¯yç trwa¢oÿç swej frytkownicy, po ka¯dym
u¯yciu przefiltruj olej i wymieæ go po 8-10
sma¯eniach.

Przed sma¯eniem ¯ywnoÿci mro¯onej otrzåÿnij z niej
lód.

maksymalne pojemnoÿci ¯ywnoÿci

frytki ÿwie¯o pokrajane

1,2 kg

frytki mro¯one

1 kg

objętość oleju

olej maksimum

2,5 l

olej minimum

2 l

27

Produkt żywnościowy

Temperatura smażenia Czas smażenia

Świeże frytki 800 g / koszyk napełniony

190°C

6 – 8 minut

w połowie (zalecana ilość dla uzyskania
najlepszych rezultatów)
Świeże frytki 1.2 kg

190°C

9 – 12 minut

Mrożone frytki 1 kg

190°C

9 – 11 minut

RYBY
Mrożone panierowane krewetki w

170°C

3 – 5 minut

bułce tartej
Kawałki filetów z białych ryb w

170°C

10 – 15 minut (w zależności od grubości ryby)

bułce tartej lub panierce
Świeże krewetki w panierce

190°C

3 – 5 minut

KURCZAK
Kawałki kurczaka w bułce tartej

170°C

15 – 20 minut (małe/średnie)
20 – 30 minut (duże)

Świeże udka kurczaka w bułce tartej

170°C

15 minut

Mrożone kawałki kurczaka

190°C

6 – 8 minut

OWOCE/WARZYWA
Owoce w cieście (2-3 sztuki)

190°C

3 – 5 minut

Warzywa w cieście

190°C

3 – 5 minut

Mrożona krojona cebula

190°C

3 – 5 minut

Świeża cebula/grzyby

150°C

3 – 5 minut

tabela czasów smażenia i temperatur

Czasy smażenia podane w poniższej tabeli mają charakter wyłącznie orientacyjny i należy je dostosować
odpowiednio do różnych ilości lub grubości produktów żywnościowych, a także własnych upodobań smakowych.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Kenwood DF420?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"