Bosch HEV43T350E - Инструкция по эксплуатации - Страница 41

Духовые шкафы Bosch HEV43T350E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 43
Загружаем инструкцию
background image

41

3.

Umie ci

ц

 na ka dym s

ł

oiku wilgotn

ф

, elastyczn

ф

 gum

ę

 i 

przykrywk

ę

.

4.

Zabezpieczy

ц

 s

ł

oiki za pomoc

ф

 metalowych uchwytów.

Nigdy nie umieszcza

ц

 naraz wi

ę

cej ni  sze

ц

 s

ł

oików wewn

ф

trz 

piekarnika.

Programowanie

1.

Umie ci

ц

 emaliowan

ф

 blach

ę

 na poziomie 2. Umie ci

ц

 s

ł

oiki 

w taki sposób, aby si

ę

 nie dotyka

ł

y.

2.

Nala

ц

  ½ litra  gor

ф

cej wody  (o  temperaturze ok. 80 ºC) na 

blach

ę

 emaliowan

ф

.

3.

Zamkn

фц

 drzwiczki piekarnika.

4.

Ustawi

ц

 pokr

ę

t

ł

o funkcji w pozycji ogrzewania dolnego

$

.

5.

Ustawi

ц

 temperatur

ę

 mi

ę

dzy 170 a 180 °C.

Pasteryzowanie d

ż

emów

Po ok. 40 - 50 minutach, w krótkich odst

ę

pach czasu, 

zaczynaj

ф

 si

ę

 tworzy

ц

 p

ę

cherzyki. Wy

łф

czy

ц

 piekarnik.

Wyj

фц

 s

ł

oiki z piekarnika po ok. 25 - 35 minutach (w tym czasie 

wykorzystuje si

ę

 ciep

ł

o resztkowe). Je li pozostawi si

ę

 na 

d

ł

u ej do sch

ł

odzenia w piekarniku, mog

ф

 wytworzy

ц

 si

ę

 

bakterie, które spowoduj

ф

 ski ni

ę

cie marmolady.

Pasteryzowanie warzyw

 

Gdy tylko zaczn

ф

 si

ę

 tworzy

ц

 w s

ł

oikach ma

ł

e p

ę

cherzyki, 

ponownie ustawi

ц

 temperatur

ę

 na ok. 120 - 140 °C. Ok. 35 - 

70 minut zale nie od rodzaju warzyw. Po up

ł

ywie tego czasu, 

wy

łф

czy

ц

 piekarnik i wykorzysta

ц

 ciep

ł

o resztkowe.

Wyjmowanie s

ł

oików z piekarnika

Po zako

ń

czeniu gotowania, wyj

фц

 s

ł

oiki z piekarnika.

Uwaga!

Nie umieszcza

ц

 gor

ф

cych s

ł

oików na zimnym lub wilgotnym 

pod

ł

o u. S

ł

oiki mog

ф

 p

ę

kn

фц

.

Akrylamid w produktach spo

ż

ywczych

Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach 
zbo owych i ziemniaczanych przygotowywanych w wysokich 
temperaturach, np. we frytkach, tostach, bu

ł

kach, chlebie i w 

drobnych wyrobach cukierniczych (herbatnikach, ciastkach z 
przyprawami korzennymi, ciastkach bo onarodzeniowych).

Potrawy testowe

Poni sze tabele zosta

ł

y utworzone dla instytutów testuj

ф

cych w 

celu u

ł

atwienia im przeprowadzenia kontroli i przetestowania 

ró nych urz

ф

dze

ń

.

Zgodnie z norm

ф

 EN 50304/EN 60350 (2009) lub IEC 60350.

Owoce w s

ł

oikach o pojemno ci jednego litra

od momentu pojawienia si

ę

 

p

ę

cherzyków powietrza i pary 

wodnej

Ciep

ł

o resztkowe

Jab

ł

ka, porzeczki, truskawki

Wy

łф

czanie

ok. 25 minut

Czere nie, morele, brzoskwinie, porzeczki

Wy

łф

czanie

ok. 30 minut

Mus z jab

ł

ek, gruszek,  liwek

Wy

łф

czanie

ok. 35 minut

Warzywa w zimnej zalewie w s

ł

oikach o pojemno ci jednego 

litra

W momencie pojawienia si

ę

 

p

ę

cherzyków 120

х

140 ºC

Ciep

ł

o resztkowe

Ogórki

-

ok. 35 minut

Buraki czerwone

ok. 35 minut

ok. 30 minut

Brukselka

ok. 45 minut

ok. 30 minut

Fasola, kalarepa, kapusta czerwona

ok. 60 minut

ok. 30 minut

Zielony groszek

ok. 70 minut

ok. 30 minut

Zalecenia dotycz

ą

ce przygotowania potraw z nisk

ą

 zawarto ci

ą

 akrylamidu

Zasady ogólne

Ograniczy

ц

  czas pieczenia do minimum.

Przyrumienia

ц

 potrawy, nie powoduj

ф

c nadmiernego przypiekania.

Du e i grube potrawy zawieraj

ф

 ma

ł

o akrylamidu.

Pieczenie

Z ogrzewaniem górnym i dolnym o temperaturze maks. 200 °C

Z nadmuchem gor

ф

cego powietrza o temperaturze maks. 180 °C.

Ciasteczka i herbatniki

Z ogrzewaniem górnym i dolnym o temperaturze maks. 190 °C.

Z nadmuchem gor

ф

cego powietrza o temperaturze maks. 170 °C.

Jajko lub  ó

ł

tko zmniejsza wytwarzanie akrylamidu.

Frytki sma one w piekarniku

Roz

ł

o y

ц

 na blasze równomiernie jedn

ф

 warstw

ę

 potrawy. Piec co najmniej 400 g na jed-

nej blasze, aby ziemniaki uleg

ł

y zeschni

ę

ciu.

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HEV43T350E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"