Bosch HBB23C151R - Инструкция по эксплуатации - Страница 36

Духовые шкафы Bosch HBB23C151R - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 48
Загружаем инструкцию
background image

36

Tabele

W tabeli znajduj

ф

 si

ę

 optymalne funkcje grzewcze dla ka

ż

dego 

rodzaju ciasta lub deseru. Temperatura i czas pieczenia zale

żф

 

od ilo ci i konsystencji ciasta. Z tego powodu, w tabelach 
potraw podane s

ф

 zawsze zakresy czasu. Nale

ż

y zawsze 

zacz

фц

 od najni

ż

szego zakresu. W ni

ż

szej temperaturze 

powierzchnia ciasto przyrumienia si

ę

 w sposób bardziej 

równomierny. W razie konieczno ci, przy nast

ę

pnej okazji 

b

ę

dzie mo

ż

na wyd u

ż

y

ц

 czas.

Je li piekarnik zosta  nagrzany przed wstawieniem potrawy, 
nale

ż

y skróci

ц

 podany czas o 5 lub 10 minut.

Dodatkowe informacje znajduj

ф

 si

ę

 w dodatku do tabel, pod 

tytu

ł

em: Sugestie dotycz

ф

ce pieczenia.

Aby piec tylko jedno ciasto na jednym poziomie, umie ci

ц

 

form

ę

 na emaliowanej blasze.

Je li pieczonych jest kilka ciast w tym samym czasie, mo

ż

na 

umie ci

ц

 formy na ruszcie obok siebie.

Ciasta w formach

Forma

Poziom Funkcja 

grzewcza.

Temperatura 
w °C

Czas 
w minutach

Ciasta biszkoptowe,  atwe

Forma okr

ф

g a z otworem/

forma prostok

ф

tna

2

<

160-180

60-75

3 formy prostok

ф

tne

3+1

<

140-160

70-90

Ciasto z masy ubijanej, wykwintne

Forma okr

ф

g a z otworem/

forma prostok

ф

tna

2

%

150-170

60-70

Spód tarty, ciasto biszkoptowe

Forma do tart

3

%

160-180

20-30

Wykwintne ciasto owocowe, ciasto biszkoptowe

Forma okr

ф

g a/tortownica 2

%

160-180

50-60

Spód biszkoptowy, z 2 jaj (podgrzewanie wst

ę

pne)

Forma do tart

2

%

150-170

20-30

Spód biszkoptowy, z 6 jaj (podgrzewanie wst

ę

pne)

Tortownica

2

%

150-170

40-50

Spód i brzeg z kruchego ciasta

Tortownica

1

%

180-200

25-35

Ciasto owocowe lub sernik, spód z kruchego ciasta* Tortownica

1

%

160-180

70-90

Quiche szwajcarska

Blacha do pizzy

1

%

220-240

35-45

Biszkopt w formie na babk

ę

Forma na babk

ę

2

%

150-170

60-70

Pizza, cienki spód z lekkim wierzchem (podgrzewa-
nie wst

ę

pne)

Blacha do pizzy

1

%

270

10-20

Ciasto na s ono*

Tortownica

1

%

170-190

45-55

* Pozostawi

ц

 ciasto do ostygni

ę

cia na oko o 20 minut w zgaszonym i zamkni

ę

tym piekarniku.

Ciasta pieczone na blasze

Akcesoria kuchenne

Poziom Funkcja 

grzewcza.

Temperatura 
w °C

Czas 
w minutach

Ciasto biszkoptowe z suchym 
wierzchem

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

20-30

Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1

<

160-170

30-40

Ciasto biszkoptowe z soczystym 
(owocowym) wierzchem

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1

<

140-160

40-50

Ciasto dro

ż

d

ż

owe z suchym wierz-

chem

Blacha uniwersalna

3

%

170-180

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1

<

150-170

35-45

Ciasto dro

ż

d

ż

owe z soczystym 

(owocowym) wierzchem

Blacha uniwersalna

3

%

160-180

40-50

Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1

<

150-160

50-60

Kruche ciasto z suchym wierzchem Blacha uniwersalna

1

%

180-200

20-30

Kruche ciasto z soczystym (owoco-
wym) wierzchem

Blacha uniwersalna

2

%

160-180

60-70

Quiche szwajcarska

Blacha uniwersalna

1

%

210-230

40-50

Rolada (podgrzewanie wst

ę

pne)

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

15-20

Cha ka dro

ż

d

ż

owa z 500 g m

ф

ki

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

25-35

Bu ka z 500 g m

ф

ki

Blacha uniwersalna

3

%

160-180

60-70

Bu ka z 1 kg m

ф

ki

Blacha uniwersalna

3

%

150-170

90-100

Ciasto francuskie, s odkie

Blacha uniwersalna

2

%

190-210

55-65

Pizza

Blacha uniwersalna

2

%

200-220

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do pieczenia 3+1

<

180-200

40-50

Tarte flambée (podgrzewanie 
wst

ę

pne)

Blacha uniwersalna

2

%

270

15-20

Pierogi tureckie börek

Blacha uniwersalna

2

%

190-200

40-55

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HBB23C151R?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"