Bosch HBA74S461E - Инструкция по эксплуатации - Страница 27

Духовые шкафы Bosch HBA74S461E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 60
Загружаем инструкцию
background image

27

Rozmra

ż

anie

Czas trwania rozmra ania zale y od rodzaju i ilo ci potraw.

Uwzgl

ę

dni

ц

 wskazówki producenta umieszczone na 

opakowaniu.

Wyj

фц

 zamro one potrawy z pojemnika i umie ci

ц

 je w 

odpowiednim naczyniu na ruszcie.

Umie ci

ц

 na talerzu drób, piersi

ф

 w dó .

Wskazówka: 

Lampka o wietlaj

ф

ca piekarnik zapala si

ę

 dopiero 

po osi

ф

gni

ę

ciu temperatury 60 °C. W ten sposób uzyskuje si

ę

 

dok adn

ф

, optymaln

ф

 regulacj

ę

.

Suszenie

U ywa

ц

 wy

ф

cznie owoców i warzyw w idealnym stanie; przed 

suszeniem zawsze dok adnie je umy

ц

.

Ods

ф

czy

ц

 z wody i dok adnie osuszy

ц

.

Umie ci

ц

 blach

ę

 uniwersaln

ф

 na poziomie 3, a ruszt na 

poziomie 1.

Po o y

ц

 papier do pieczenia lub pergamin na blasze 

uniwersalnej i ruszcie.

Wskazówka: 

Je li owoce lub warzywa zawieraj

ф

 du o soku lub 

wody, nale y kilkakrotnie je obróci

ц

. Po wysuszeniu, 

natychmiast oddzieli

ц

 owoce lub warzywa od papieru.

Pasteryzowanie d

ż

emów

Do celów gotowania, s oiki i gumy elastyczne musz

ф

 by

ц

 czyste 

i w idealnym stanie. U ywa

ц

 w miar

ę

 mo liwo ci s oików o tych 

samych wymiarach. Warto ci podane w tabelach odnosz

ф

 si

ę

 

do okr

ф

g ych s oików o pojemno ci jednego litra.

Uwaga!

Nie u ywa

ц

 s oików o wi

ę

kszej pojemno ci lub wysoko ci. 

Pokrywki mog

ф

 p

ę

kn

фц

.

U ywa

ц

 wy

ф

cznie owoców i warzyw w idealnym stanie. Przed 

u yciem, dok adnie je umy

ц

.

Czasy podane w tabelach s

ф

 warto ciami orientacyjnymi. Mog

ф

 

ulec zmianie zale nie od temperatury otoczenia, liczby s oików, 
ilo ci oraz temperatury zawarto ci s oików. Przed wy

ф

czeniem 

urz

ф

dzenia, sprawdzi

ц

, czy wewn

ф

trz s oików utworzy y si

ę

 

p

ę

cherzyki.

Przygotowanie

1.

Wsypa

ц

 owoce lub warzywa do s oików, lecz nie do pe na.

2.

Oczy ci

ц

 brzegi s oików; powinny by

ц

 czyste.

3.

Umie ci

ц

 na ka dym s oiku wilgotn

ф

, elastyczn

ф

 gum

ę

 i 

przykrywk

ę

.

4.

Zabezpieczy

ц

 s oiki za pomoc

ф

 metalowych uchwytów.

Nigdy nie umieszcza

ц

 naraz wi

ę

cej ni  sze

ц

 s oików wewn

ф

trz 

piekarnika.

Programowanie

1.

Umie ci

ц

 blach

ę

 uniwersaln

ф

 na poziomie 2. Umie ci

ц

 s oiki 

w taki sposób, aby si

ę

 nie dotyka y.

2.

Nala

ц

 ½ litra gor

ф

cej wody (o temperaturze ok. 80 ºC) na 

blach

ę

 uniwersaln

ф

.

3.

Zamkn

фц

 drzwiczki piekarnika.

4.

Ustawi

ц

 pokr

ę

t o funkcji w pozycji ogrzewania dolnego 

$

.

5.

Ustawi

ц

 temperatur

ę

 mi

ę

dzy 170 a 180 °C.

Pasteryzowanie d

ż

emów

Po ok. 40 - 50 minutach, w krótkich odst

ę

pach czasu, 

zaczynaj

ф

 si

ę

 tworzy

ц

 p

ę

cherzyki. Wy

ф

czy

ц

 piekarnik.

Wyj

фц

 s oiki z piekarnika po ok. 25 - 35 minutach (w tym czasie 

wykorzystuje si

ę

 ciep o resztkowe). Je li pozostawi si

ę

 na 

d u ej do sch odzenia w piekarniku, mog

ф

 wytworzy

ц

 si

ę

 

bakterie, które spowoduj

ф

 ski ni

ę

cie marmolady.

Potrawa

Akcesoria kuchenne Poziom

Funkcja grzewcza Temperatura

Delikatne mro

ż

onki

  

Np. tarty ze  mietan

ф

, tarty z kremem ma lanym, tarty z polew

ф

 

czekoladow

ф

 lub lukrem, owoce itd.

Ruszt

1

<

30 ºC

Pozosta

ł

e mro

ż

onki

  

Kurczak, kie baski i mi

ę

so, chleb i bu ki, ciastka i inne produkty 

cukiernicze

Ruszt

1

<

50 °C

Potrawa

Poziom

Funkcja grzewcza Temperatura w °C Czas pieczenia w godzinach

jab ka w plasterkach - 600 g

1+3

<

80

ok. 5 h

gruszki w kawa kach - 800 g

1+3

<

80

ok. 8 h

liwki - 1,5 kg

1+3

<

80

ok. 8-10 h

zio a aromatyczne, oczyszczone - 200 g

1+3

<

80

ok. 1½ h

Owoce w s

ł

oikach o pojemno ci jednego litra

od momentu pojawienia si

ę

 p

ę

cherzy-

ków powietrza i pary wodnej

Ciep

ł

o resztkowe

Jab ka, porzeczki, truskawki

Wy

ф

czanie

ok. 25 minut

Czere nie, morele, brzoskwinie, porzeczki

Wy

ф

czanie

ok. 30 minut

Mus z jab ek, gruszek,  liwek

Wy

ф

czanie

ok. 35 minut

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HBA74S461E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"