Bosch HBA74S360E - Инструкция по эксплуатации - Страница 18

Духовые шкафы Bosch HBA74S360E - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 60
Загружаем инструкцию
background image

18

Tabela

Poni sza tabela pokazuje wybór da

ń

 najodpowiedniejszych do 

wykorzystania funkcji oszcz

ę

dzania energii. W tabeli podano 

regulacje temperatury, akcesoria i poziom ustawienia, które s

ф

 

najw a ciwsze dla ka dego dania.

Temperatura i czas trwania gotowania mog

ф

 zmienia

ц

 si

ę

zale nie od temperatury ilo ci, stanu i jako ci potraw. Z tego 
powodu warto ci w tabeli s

ф

 podawane w postaci przybli onych 

zakresów. Zaleca si

ę

, aby zacz

фц

 od najni szej warto ci. 

Ustawiaj

ф

c ni sz

ф

 temperatur

ę

, uzyskuje si

ę

 bardziej jednolite 

przyrumienienie zapiekanki. Je li nie uzyska si

ę

 oczekiwanego 

rezultatu, nast

ę

pnym razem nale y ustawi

ц

 wy szy poziom 

temperatury.

Funkcja grzewcza = 

 Nadmuch gor

ф

cego powietrza Eco

Akcesorium kuchenne

Poziom

Temperatura 
w °C

Czas pieczenia 
w minutach

Ciasta i ciastka

Ciasto biszkoptowe,  atwe

ruszt + forma prostok

ф

tna

2

170-180

55-65

Biszkopt na ma le

ruszt + forma prostok

ф

tna

2

150-160

75-85

Spód do ciasta

p ytka blacha do pieczenia

3

180-200

30-45

Tarta owocowa, (np. czere niowe)

tortownica metalowa, Ø 26 cm

2

160-180

50-60

Placek dro d owy

p ytka blacha do pieczenia

3

160-170

30-40

Biszkopt marmurkowy

ruszt + forma prostok

ф

tna

2

160-170

100-110

Biszkopt sabaudzki

ruszt + forma

2

150-160

85-95

Biszkopt na wodzie

ruszt + ciemna forma emaliowana

2

165-175

35-45

Tradycyjny biszkopt hiszpa

ń

ski z 3 jaj

ruszt + ciemna forma emaliowana

1

160-170

45-55

Jab ecznik

g

ę

boka blacha uniwersalna

3

170-180

65-75

Ciasteczka i herbatniki

p ytka blacha do pieczenia

3

130-140

20-30

Trójk

ф

ty orzechowe

p ytka blacha do pieczenia

3

185-195

35-45

Pó ksi

ę

yce ma lane (12 sztuk)

p ytka blacha do pieczenia

3

170-180

20-25

Rolada

p ytka blacha do pieczenia

3

160-170

15-20

Magdalenki

p ytka blacha do pieczenia

3

150-160

30-40

Tarta jab kowa, forma okr

ф

g a

forma metalowa, Ø 31 cm

3

230-250

30-40

Quiche

forma metalowa, Ø 31 cm

3

200-220

55-65

Biszkopt francuski z owocami

forma prostok

ф

tna

2

180-200

50-60

Ciastka z ciasta francuskiego z morelami

p ytka blacha do pieczenia

3

190-200

30-40

Ciastka z kawa kami czekolady

p ytka blacha do pieczenia

3

140-150

35-45

Herbatniki ma lane

p ytka blacha do pieczenia

3

140-150

30-45

Ciastka z nadzieniem kremowym

g

ę

boka blacha uniwersalna

3

210-220

40-50

widerki z ciasta francuskiego

p ytka blacha do pieczenia

3

210-230

35-45

Chleb (1 kg)

p ytka blacha do pieczenia

3

200-210

55-65

Mi

ę

sa

Piecze

ń

 ciel

ę

ca (1,5 kg karkówki ciel

ę

cej)

ruszt + zamkni

ę

te naczynie

2

200-210

110-120

Piecze

ń

 wieprzowa (1 kg)

ruszt + otwarte naczynie

2

180-190

110-120

Pol

ę

dwica ciel

ę

ca / roastbeef, lekko wysma ony 

(1 kg)

ruszt + otwarte naczynie

2

240-250

35-45

Pol

ę

dwica ciel

ę

ca / roastbeef,  rednio wysma ony 

(1 kg)

ruszt + otwarte naczynie

2

250-260

45-55

Ryby

Pieczona dorada / labraks (2 sztuki po 350 g 
ka da)

g

ę

boka blacha uniwersalna

2

180-190

30-40

Dorada w soli (2 sztuki po 450 g ka da)

p ytka blacha do pieczenia

3

180-190

40-50

Morszczuk (1 sztuka o wadze 1 kg)

p ytka blacha do pieczenia

2

180-190

50-60

Pstr

ф

g (2 sztuki po 300 g ka da)

p ytka blacha do pieczenia

2

180-190

25-35

abnica (2 sztuki po 400 g ka da)

p ytka blacha do pieczenia

2

180-190

30-40

Dania wst

ę

pnie ugotowane mro

ż

one

Pizza mro ona na cienkim cie cie

ruszt

2

210-220

15-20

Pizza mro ona na grubym cie cie

ruszt

2

180-190

25-35

Frytki pieczone w piekarniku

p ytka blacha do pieczenia

3

210-220

20-30

Skrzyde ka z kurczaka

p ytka blacha do pieczenia

3

200-210

15-25

Paluszki rybne

p ytka blacha do pieczenia

3

210-220

20-30

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HBA74S360E?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"