Bosch HBA23BN21 - Инструкция по эксплуатации - Страница 36

Духовые шкафы Bosch HBA23BN21 - инструкция пользователя по применению, эксплуатации и установке на русском языке. Мы надеемся, она поможет вам решить возникшие у вас вопросы при эксплуатации техники.

Если остались вопросы, задайте их в комментариях после инструкции.

"Загружаем инструкцию", означает, что нужно подождать пока файл загрузится и можно будет его читать онлайн. Некоторые инструкции очень большие и время их появления зависит от вашей скорости интернета.
Страница:
/ 40
Загружаем инструкцию
background image

36

Rozmra

ż

anie

Czas trwania rozmra ania zale y od rodzaju i ilo ci potraw.

Uwzgl

ę

dni

ц

 wskazówki producenta umieszczone na 

opakowaniu.

Wyj

фц

 zamro one potrawy z pojemnika i umie ci

ц

 je w 

odpowiednim naczyniu na ruszcie.

Umie ci

ц

 na talerzu drób, piersi

ф

 w dó

ł

.

Suszenie

U ywa

ц

 wy

łф

cznie wysokiej jako ci owoców i warzyw oraz 

dok

ł

adnie je my

ц

.

Pozostawi

ц

, a  odciekn

ф

 i dok

ł

adnie wyschn

ф

.

Po

ł

o y

ц

 specjalny papier do pieczenia lub pergamin na blasze 

emaliowanej i ruszcie.

Co jaki  czas obraca

ц

 owoce i warzywa.

Po przyrumienieniu, osuszy

ц

 je i zdj

фц

 z papieru.

Pasteryzowanie d

ż

emów

Do celów gotowania, s

ł

oiki i gumy elastyczne musz

ф

 by

ц

 czyste 

i w idealnym stanie. U ywa

ц

 w miar

ę

 mo liwo ci s

ł

oików o tych 

samych wymiarach. Warto ci podane w tabelach odnosz

ф

 si

ę

 

do okr

ф

g

ł

ych s

ł

oików o pojemno ci jednego litra.

Uwaga!

Nie u ywa

ц

 s

ł

oików o wi

ę

kszej pojemno ci lub wysoko ci. 

Pokrywki mog

ф

 p

ę

kn

фц

.

U ywa

ц

 wy

łф

cznie owoców i warzyw w idealnym stanie. Przed 

u yciem, dok

ł

adnie je umy

ц

.

Czasy podane w tabelach s

ф

 warto ciami orientacyjnymi. Mog

ф

 

ulec zmianie zale nie od temperatury otoczenia, liczby s

ł

oików, 

ilo ci oraz temperatury zawarto ci s

ł

oików. Przed wy

łф

czeniem 

urz

ф

dzenia, sprawdzi

ц

, czy wewn

ф

trz s

ł

oików utworzy

ł

y si

ę

 

p

ę

cherzyki.

Przygotowanie

1.

Wsypa

ц

 owoce lub warzywa do s

ł

oików, lecz nie do pe

ł

na.

2.

Oczy ci

ц

 brzegi s

ł

oików; powinny by

ц

 czyste.

3.

Umie ci

ц

 na ka dym s

ł

oiku wilgotn

ф

, elastyczn

ф

 gum

ę

 i 

przykrywk

ę

.

4.

Zabezpieczy

ц

 s

ł

oiki za pomoc

ф

 metalowych uchwytów.

Nigdy nie umieszcza

ц

 naraz wi

ę

cej ni  sze

ц

 s

ł

oików wewn

ф

trz 

piekarnika.

Programowanie

1.

Umie ci

ц

 emaliowan

ф

 blach

ę

 na poziomie 2. Umie ci

ц

 s

ł

oiki 

w taki sposób, aby si

ę

 nie dotyka

ł

y.

2.

Nala

ц

  ½ litra  gor

ф

cej wody (o temperaturze ok. 80 ºC) na 

blach

ę

 emaliowan

ф

.

3.

Zamkn

фц

 drzwiczki piekarnika.

4.

Ustawi

ц

 pokr

ę

t

ł

o funkcji w pozycji ogrzewania dolnego

$

.

5.

Ustawi

ц

 temperatur

ę

 mi

ę

dzy 170 a 180 °C.

Pasteryzowanie d

ż

emów

Po ok. 40 - 50 minutach, w krótkich odst

ę

pach czasu, 

zaczynaj

ф

 si

ę

 tworzy

ц

 p

ę

cherzyki. Wy

łф

czy

ц

 piekarnik.

Wyj

фц

 s

ł

oiki z piekarnika po ok. 25 - 35 minutach (w tym czasie 

wykorzystuje si

ę

 ciep

ł

o resztkowe). Je li pozostawi si

ę

 na 

d

ł

u ej do sch

ł

odzenia w piekarniku, mog

ф

 wytworzy

ц

 si

ę

 

bakterie, które spowoduj

ф

 ski ni

ę

cie marmolady.

Produkty mro

ż

one

Akcesoria 
kuchenne

Poziom

Funkcja 
grzewcza 

Temperatura

Np. tarty ze  mietan

ф

, tarty z kremem ma lanym, tarty z polew

ф

 

czekoladow

ф

 lub lukrem, owoce, kurczak, kie

ł

baski i mi

ę

so, 

chleb i bu

ł

ki, ciastka i inne produkty cukiernicze

Ruszt

1

B

Pokr

ę

t

ł

o temperatury 

pozostaje w pozycji wy

łф

-

czonej.

Potrawa

Poziom

Funkcja grzewcza Temperatura w °C

Czas pieczenia w godzinach

jab

ł

ka w plasterkach - 600 g

1+3

N

80

ok. 5 h

gruszki w kawa

ł

kach - 800 g

1+3

N

80

ok. 8 h

liwki - 1,5 kg

1+3

N

80

ok. 8-10 h

zio

ł

a aromatyczne, oczyszczone - 200 g

1+3

N

80

ok. 1½ h

Owoce w s

ł

oikach o pojemno ci jednego litra

od momentu pojawienia si

ę

 p

ę

cherzyków 

powietrza i pary wodnej

Ciep

ł

o resztkowe

Jab

ł

ka, porzeczki, truskawki

Wy

łф

czanie

ok. 25 minut

Czere nie, morele, brzoskwinie, porzeczki

Wy

łф

czanie

ok. 30 minut

Mus z jab

ł

ek, gruszek,  liwek

Wy

łф

czanie

ok. 35 minut

Полезные видео

Характеристики

Оцените статью
tehnopanorama.ru
Остались вопросы?

Не нашли свой ответ в руководстве или возникли другие проблемы? Задайте свой вопрос в форме ниже с подробным описанием вашей ситуации, чтобы другие люди и специалисты смогли дать на него ответ. Если вы знаете как решить проблему другого человека, пожалуйста, подскажите ему :)

Задать вопрос

Часто задаваемые вопросы
Как посмотреть инструкцию к Bosch HBA23BN21?
Необходимо подождать полной загрузки инструкции в сером окне на данной странице
Руководство на русском языке?
Все наши руководства представлены на русском языке или схематично, поэтому вы без труда сможете разобраться с вашей моделью
Как скопировать текст из PDF?
Чтобы скопировать текст со страницы инструкции воспользуйтесь вкладкой "HTML"